Τα νέα περιπολικά του Ντουμπάι είναι ηλεκτροκίνητες BMW (vid)

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τα νέα περιπολικά του Ντουμπάι είναι ηλεκτροκίνητες BMW (vid)

Η αστυνομία του Ντουμπάι είναι διάσημη για τον στόλο των περιπολικών της, που απαρτίζεται κυρίως από εντυπωσιακά supercars.

Με τελική ταχύτητα τα 150 χλμ/ώρα, τα νέα αποκτήματά της δεν πρόκειται να εμπλακούν σε καταδιώξεις, τις οποίες θα αφήσουν στις Bugatti Veyron, Porsche 918, Lamborghini Aventador, Ferrari FF, McLaren MP4-12C, Aston Martin One-77 και τα υπόλοιπα περιπολικά.

Όμως οι νέες BMW i3 κερδίζουν όλα τα παραπάνω supercars στις εκπομπές ρύπων: είναι πλήρως ηλεκτροκίνητες. Βαμμένα στα πράσινα και λευκά της αστυνομίας του Ντουμπάι, τα αυτοκίνητα παρουσιάστηκαν χθες σε εκδήλωση στο οικονομικό κέντρο της πόλης. Ο υπουργός Ενέργειας Suhail Al-Mazrouei δήλωσε ότι τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα έχουν θέσει στόχο το 10% όλων των κρατικών οχημάτων να είναι ηλεκτρικά μέχρι το 2021, ως μέρος του σχεδίου για μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα κατά 15%.

Στις αρχές του χρόνου το υπουργείο Μεταφορών του Ντουμπάι ανακοίνωσε σχέδιο απόκτησης 200 ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων από την αμερικανική εταιρεία Tesla, για να χρησιμοποιηθούν ως ταξί. Η Tesla θα ανοίξει την πρώτη της αντιπροσωπεία για τη Μέση Ανατολή στο Ντουμπάι το καλοκαίρι, και έχει ήδη εγκαταστήσει σταθμούς φόρτισης σε όλα τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Η αστυνομία ανέβασε το παρακάτω βίντεο στο Twitter, από την παρουσίαση των νέων περιπολικών. Δεν διευκρίνισε αν οι i3 ανοίγουν το δρόμο για περισσότερα ηλεκτρικά περιπολικά στο μέλλον.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider