Και το φετινό κινηματογραφικό καλοκαίρι ανήκει στη Disney

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Και το φετινό κινηματογραφικό καλοκαίρι ανήκει στη Disney

Δεν χρειάζεται να περάσει το καλοκαίρι για να μάθουμε ποια εταιρεία έκοψε τα περισσότερα εισιτήρια στους κινηματογράφους. Με τους «Φρουρούς του Γαλαξία 2» (φωτογραφία) που έκαναν πρεμιέρα το προηγούμενο Σαββατοκύριακο, η Disney ξεκινάει δυναμικά την παραδοσιακή σεζόν των μπλοκμπάστερ με μία ταινία που μπορεί να ξεπεράσει το 1 δισ. δολάρια σε παγκόσμιες εισπράξεις – μεγάλο κατόρθωμα για τα περισσότερα στούντιο, υπόθεση ρουτίνας για την εταιρεία που κυριάρχησε στο box-office το 2016.

Ήδη στο πρώτο τους Σαββατοκύριακο οι «Φρουροί του Γαλαξία 2» σημείωσαν εισπράξεις 145 εκατ. δολαρίων στις ΗΠΑ και 285 εκατ. στον υπόλοιπο κόσμο. Κάτι που δύσκολα θα καταφέρουν άλλες μεγάλες ταινίες που θα προβληθούν τις επόμενες εβδομάδες, όπως το «Wonder Woman» της Warner Bros. και το «Transformers 5: Ο Τελευταίος Ιππότης» της Paramount.

Τα στούντιο του Χόλιγουντ ποντάρουν και πάλι στη δύναμη των σίκουελ για να προσελκύσουν θεατές. Στρατηγική που έχει φέρει ανάμεικτα αποτελέσματα – ακόμη και για τη Disney, που με τις επιτυχημένες σειρές ταινιών της Marvel και του Star Wars έχει αφήσει πολύ πίσω τους αντιπάλους χωρίς να πτοηθεί από αποτυχίες όπως το «Η Αλίκη μέσα από τον Καθρέφτη». Η Warner Bros. τα πηγαίνει αρκετά καλά με τις ταινίες της DC Comics, ενώ η Sony Pictures πέρυσι την πάτησε με το reboot των «Ghostbusters». Οι «Φρουροί του Γαλαξία 2» αναμένεται να ξεπεράσουν την πρώτη ταινία, που κέρδισε 773 εκατ. δολάρια παγκοσμίως.

«Το περσινό καλοκαίρι τα σίκουελ δεν είχαν υψηλές επιδόσεις – ελάχιστα ξεπέρασαν τις προηγούμενες ταινίες», σχολιάζει ο Πολ Ντεργκαραμπεντιάν, αναλυτής στη ComScore. «Φέτος πρέπει να πάνε καλύτερα».

Η Disney κυκλοφορεί τρία σίκουελ αυτό το καλοκαίρι - «Φρουροί του Γαλαξία 2», «Οι Πειρατές της Καραϊβικής: Η Εκδίκηση του Σαλαζάρ» και «Αυτοκίνητα 3». Λιγότερες από τις μισές ταινίες σε σχέση με πέρυσι, αλλά αρκετά ισχυρές για να κόψουν τις φιλοδοξίες των διεκδικητών του θρόνου.

Η Warner Bros. της Time Warner θα κυκλοφορήσει έξι ταινίες, ανάμεσά τους οι «Wonder Woman» και «Βασιλιάς Αρθούρος: Ο Θρύλος του Σπαθιού», αλλά πιθανότατα δεν θα είναι αρκετές για να ξεπεράσουν την τριάδα της Disney. Η Universal Pictures της Comcast έχει τη «Μούμια» και το «Εγώ ο Απαισιότατος 3» ως βασικά όπλα.

Η καλοκαιρινή κινηματογραφική σεζόν – από το πρώτο Σαββατοκύριακο του Μαΐου μέχρι και το πρώτο του Σεπτεμβρίου – είναι συνήθως το βαρόμετρο ολόκληρης της χρονιάς, αντιστοιχώντας σε περίπου 40% του ετήσιου box-office στις ΗΠΑ. Τα τελευταία χρόνια τα στούντιο φροντίζουν να «απλώνουν» τις μεγάλες ταινίες τους σε όλη τη διάρκεια του χρόνου, προκειμένου για να αποφύγουν τον συνωστισμό τα καλοκαιρινά Σαββατοκύριακα.

Για το λόγο αυτό δεν αναμένεται να σημειωθεί ρεκόρ εισπράξεων φέτος. Οι συνολικές καλοκαιρινές εισπράξεις αναμένονται να φτάσουν τα 4,7 δισ. δολάρια, χαμηλότερες από το ρεκόρ των 4,85 δισ,. που σημειώθηκε το καλοκαίρι του 2013.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider