To Galaxy S8 είναι το νέο μεγάλο στοίχημα της Samsung

Viber Whatsapp Μοιράσου το
To Galaxy S8 είναι το νέο μεγάλο στοίχημα της Samsung

H Samsung γνωρίζει ότι πρέπει να πάνε όλα καλά με τη νέα της «ναυαρχίδα», το smartphone Galaxy S8. Η εταιρεία αφού βεβαιώθηκε ότι το νέο της κινητό δεν θα προκαλέσει σωματικές βλάβες, το «φόρτωσε» με μια πληθώρα νέων χαρακτηριστικών: ψηλότερες, κυρτές οθόνες, αναγνώριση προσώπου, βαθύτερα χρώματα οθόνης, πλήρεις φωνητικές εντολές και τη δυνατότητα να μετατρέπεται σε κανονικό υπολογιστή.

Το Galaxy S8 έρχεται σε δύο εκδόσεις, ένα στάνταρτ μοντέλο με οθόνη 5,8 ιντσών και μια Plus έκδοση με οθόνη 6,2 ιντσών. Και τα δύο μοντέλα είναι μεγαλύτερα από το iPhone 7 και το iPhone 7 Plus, που είναι και οι βασικοί ανταγωνιστές τους μέχρι η Apple να παρουσιάσει το νέο επετειακό της iPhone αργότερα φέτος. Οι νέες συσκευές της Samsung είναι πιο λεπτές και κυρτές και στις τέσσερις γωνίες. Οι προ-παραγγελίες θα ξεκινήσουν σύντομα, ενώ η επίσημη κυκλοφορία των νέων συσκευών είναι προγραμματισμένη για τις 21 Απριλίου. Το Galaxy S8 έρχεται σε πέντε χρώματα: μαύρο, χρυσό, γκρι, ασημί και βιολετί.

Το S8 είναι και το μεγάλο στοίχημα της κορεάτικης εταιρείας μετά από το περσινό φιάσκο με το Note 7. Το συγκεκριμένο μοντέλο παρουσιάστηκε με τις καλύτερες κριτικές μόνο και μόνο για να αποσυρθεί λίγο μετά αφού κάποιες συσκευές είχαν την τάση του να εκρήγνυνται και να πιάνουν φωτιά. Η κρίση με το Note 7 κόστισε στη Samsung περισσότερα από 6 δισ. δολάρια καθώς και το προβάδισμα της στην παγκόσμια αγορά smartphones. Το παγκόσμιο μερίδιο αγοράς κινητών της Samsung διαμορφώθηκε στο 17,8% τους τρεις τελευταίους μήνες του 2016, λίγο λιγότερο από αυτό της Apple, σύμφωνα με την Gartner. Παρότι ο βασικός ανταγωνιστής της είναι η Apple η εταιρεία απειλείται και από αναδυόμενες εταιρείες όπως η Huawei και η Oppο, ειδικά στην Κίνα που είναι και η μεγαλύτερη αγορά smartphone στον κόσμο. «Δεν πρέπει απλά να κερδίσουμε πίσω την εμπιστοσύνη των καταναλωτών, αλλά να καλύψουμε και τις υψηλές προσδοκίες που πάντα είχαν για την Samsung», δήλωσε η εκτελεστικός αντιπρόεδρος της μονάδας κινητών της εταιρείας, Λι Γιανγκ-Χι. «Έχουμε προσπαθήσει να παρέχουμε σχεδόν τέλειες συσκευές για να κερδίσουμε πίσω την εμπιστοσύνη των πελατών», πρόσθεσε.

Ένα άλλο προβληματικό γεγονός για την εταιρεία είναι οι κατηγορίες για δωροδοκίες και υπεξαίρεση που αντιμετωπίζει στο πλαίσιο ενός ευρύτερου σκανδάλου διαφθοράς ο διάδοχος και de facto επικεφαλής της Samsung, Τζέι Γι Λι. Ο ίδιος έχει αρνηθεί τις κατηγορίες. Ωστόσο, ακόμη και μετά από το φιάσκο με το Note 7 και τα νομικά προβλήματα οι μετοχές της Samsung βρίσκονται κοντά σε ιστορικά υψηλά.

«Με το νέο Galaxy S8, η Samsung θέλει να αποκαταστήσει την εικόνα της ως ηγέτης στον κλάδο της τεχνολογίας μετά το πρόβλημα με το Note 7», δήλωσε ο Τζούσι Χονγκ, βασικός αναλυτής αγοράς κινητών της IHS Markit. Το εταιρικό λογότυπο της Samsung έχει εξαφανιστεί από το μπροστινό μέρος της συσκευής, αφήνοντας χώρο για μεγαλύτερη οθόνη με αναλογία 18,5:9 που η εταιρεία αποκαλεί «Infinity Screen». Οι νέες διαστάσεις της οθόνης επιτρέπουν στο χρήστη να βλέπει καλύτερα βίντεο υψηλής ανάλυσης, κάνοντας τα να φαίνονται μεγαλύτερα. Το «home button» είναι πλέον ενσωματωμένο στο κάτω μέρος της οθόνης. Σε ό,τι αφορά το λογισμικό, οι χρήστες μπορούν πλέον να τοποθετούν κάποια εφαρμογή στο πάνω μέρος της οθόνης δίνοντας τους την δυνατότητα multitasking. Για παράδειγμα μπορεί κάποιος να γράφει ένα email καθώς διαβάζει μια ιστοσελίδα.

Το S8 θα διαθέτει και έναν ψηφιακό βοηθό που θα καταγράφει τις δραστηριότητες του χρήστη για να του παρέχει χρήσιμες συμβουλές και πληροφορίες, όπως κάνει η Siri της Apple και η Alexa της Amazon. H νέα υπηρεσία της Samsung, με την ονομασία Bixby, μπορεί να ενεργοποιηθεί με το πλαϊνό κουμπί της συσκευής. Το σύστημα διαθέτει διάφορες λειτουργίες: Καταρχάς υπάρχει η δυνατότητα φωνητικών εντολών όπως και στη Siri και κατά δεύτερον ενημερώνει τον χρήστη για μελλοντικά ραντεβού και υποχρεώσεις. Η νέα υπηρεσία είναι επίσης ενσωματωμένη και στην κάμερα του κινητού με στόχο να αναγνωρίζει αντικείμενα όπως κτήρια ή ένα συγκεκριμένο μπουκάλι κρασί. Μέσω του Bixby oι χρήστες μπορούν να ενεργοποιήσουν πολλές λειτουργίες της συσκευής μόνο με την φωνή τους, χωρίς να χρειάζεται να αγγίξουν την οθόνη.

Παρότι κάποια προηγούμενα μοντέλα Galaxy άφηναν τους χρήστες να ξεκλειδώσουν τις συσκευές τους μέσω σάρωσης προσώπου, το S8 είναι το πρώτο κινητό της Samsung που κρυπτογραφεί δεδομένα προσώπου. Σε συνδυασμό με την σάρωση ίριδας ματιού και δαχτυλικών αποτυπωμάτων που διαθέτει, η συσκευή μπορεί να χρησιμοποιηθεί με μεγαλύτερη ασφάλεια για ηλεκτρονικές πληρωμές και άλλες ευαίσθητες υπηρεσίες.

Ένα νέο κόλπο: Τα νέα κινητά της Samsung μπορούν ουσιαστικά να γίνουν ένα πλήρης υπολογιστής μέσω ενός docking station που πωλείται χωριστά με την ονομασία DeX (μια ιδέα που παρουσίασε για πρώτη φορά το 2011 η Motorolla). Το S8 διαθέτει εξελιγμένες κάμερες μπρος και πίσω και έχει τη δυνατότητα ασύρματης φόρτισης. Η εφαρμογή της κάμερας έχει προ εγκατεστημένα stickers παρόμοια με του Snapchat που μπορούν να τοποθετηθούν πάνω σε φωτογραφίες.

Χωρίς να προκαλεί καμία έκπληξη η Samsung τονίζει έντονα την ασφάλεια της μπαταρίας του S8, δεδομένου ότι ο λόγος για τους οποίους έπιανε φωτιά το Note 7, ήταν η μπαταρία του. Μια τηλεοπτική διαφήμιση που κυκλοφόρησε η Samsung νωρίτερα φέτος δείχνει τους μηχανικούς της να δοκιμάζουν τις μπαταρίες των νέων κινητών σε πολύ σκληρές συνθήκες. Το S8 θα έχει μπαταρία 3.000 mAh και το S8 Plus θα διαθέτει μπαταρία 3.500 mAh.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider