Η μεγαλύτερη ζυθοποιία στον κόσμο γίνεται «πράσινη»

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η μεγαλύτερη ζυθοποιία στον κόσμο γίνεται «πράσινη»

Η Anheuser-Busch InBev, η μεγαλύτερη ποτοποιία και ζυθοποιία στον κόσμο σχεδιάζει να τροφοδοτείται ενεργειακά αποκλειστικά από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας μέχρι το 2025. Αυτό σημαίνει ότι αντί να λαμβάνει έξι τεραβατώρες ηλεκτρισμού από εργοστάσια ορυκτών καυσίμων, θα τις προμηθεύεται από ηλιακή, αιολική και άλλες μορφές ενέργειας. Τόσος είναι ο ηλεκτρισμός που καταναλώνει ολόκληρη η Ισπανία σε ένα μήνα.

Το γεγονός ότι η ανακοίνωση του ομίλου έγινε την ίδια ημέρα που ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ κατήργησε το Σχέδιο για Καθαρή Ενέργεια του πρώην Προέδρου Ομπάμα είναι εντελώς συμπτωματικό, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της ΑB InBev, Κάρλος Άλβες Ντε Μπρίτο. «Το να πολεμάς την κλιματική αλλαγή με ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, είναι κάτι θετικό για όλους. Δεν υπάρχουν πολιτικές προεκτάσεις, απλά θεωρούμε ότι είναι καλό για την επιχείρησή μας και για το περιβάλλον».

Η AB InBev σχεδιάζει να παράγει η ίδια το 25% της απαιτούμενης ενέργειας, με μέτρα όπως η εγκατάσταση φωτοβολταϊκών στις εγκαταστάσεις της. Το υπόλοιπο 75% θα το αγοράζει απευθείας από ηλιακές και αιολικές φάρμες.

Έχει ήδη συμφωνήσει για αγορά 490 γιγαβατώρων ετησίως από την Iberdola για την τροφοδότηση των εγκαταστάσεών της στο Μεξικό. Η Iberdola θα χτίσει ένα αιολικό πάρκο ισχύος 220 MW στην πολιτεία Πουέμπλα που θα αρχίσει να λειτουργεί το 2019 για να βοηθήσει στην παροχή της απαιτούμενης ενέργειας.

Anheuser-Busch InBev έχει την έδρα της στη Λέουβεν του Βελγίου. Ήταν ήδη η μεγαλύτερη ποτοποιία και ζυθοποιία του κόσμου όταν τον Οκτώβριο του 2016 εξαγόρασε τη SABMiller. Οι εκτιμώμενες πωλήσεις της για το 2017 φτάνουν τα 55 δισ. δολάρια – πριν από τη συγχώνευση με τη SABMiller τα έσοδα του ομίλου το 2016 ήταν 45,5 δισ. δολάρια. Μερικά από τα brands μπύρας που παράγει είναι οι Budweiser, Corona, Stella Artois, Beck's, Leffe, Hoegaarden, Löwenbräu, Oranjeboom.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider