«Δίκοπο μαχαίρι» το 2016 για τις αγορές συναλλάγματος

Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Δίκοπο μαχαίρι» το 2016 για τις αγορές συναλλάγματος

Ένα καλύτερο 2016 αναμένουν οι αναλυτές για τις χρηματαγορές μετά από την άτακτη υποχώρηση που προκάλεσε η πτώση των τιμών πρώτων υλών σε νομίσματα όπως το κολομβιανό πέσο και το ρωσικό ρούβλι το 2015.

Οι αναλυτές αναμένουν κέρδη για τα νομίσματα χωρών που συνδέονται με την αγορά πετρελαίου και πτώση για τις χώρες των οποίων οι οικονομίες συνδέονται με πολύτιμα μέταλλα, όπως η Χιλή και το Περού.

Έχοντας περάσει τη χειρότερη χρονιά της τελευταίας δεκαετίας το καναδικό δολάριο μπορεί να πάρει ανοδική πορεία λόγω του αργού πετρελαίου. Από την άλλη το δολάριο Νέας Ζηλανδίας και το δολάριο Αυστραλίας θα έχουν μια δύσκολη χρονιά καθώς οι κεντρικές τράπεζες ετοιμάζονται να περικόψουν τα επιτόκια τους για να τονώσουν την ανάπτυξη.

Παρότι η επιβράδυνση της ανάπτυξης στη Κίνα επηρέασε αρνητικά τους εξαγωγείς, σαφή σημάδια ότι η δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου σταθεροποιείται καθώς και η αύξηση των επιτοκίων στις ΗΠΑ δείχνουν ότι τα εμπορεύματα θα έχουν ανοδική πορεία το 2016.

Οι αναλυτές που συμμετείχαν σε έρευνα του Bloomberg προβλέπουν ότι οι τιμές του αργού, των σιτηρών και της σόγιας θα αυξηθούν κατά τη διάρκεια του χρόνου που μπαίνει. Από την άλλη οι τιμές των πολύτιμων μετάλλων όπως ο χρυσός θα μειωθούν ή θα παραμείνουν σταθερές.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider