Σπάει όλα τα ρεκόρ το Star Wars

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σπάει όλα τα ρεκόρ το Star Wars

Με την ιστορία και το φανατικό κοινό που διαθέτει η σειρά ταινιών Star Wars η εισπρακτική επιτυχία του The Force Awakens ήταν δεδομένη. Κανείς, όμως, δεν περίμενε το μέγεθος αυτής της επιτυχίας.

Μέσα σε μόλις 12 ημέρες προβολής τα έσοδα από εισιτήρια παγκοσμίως ξεπέρασαν το 1 δισ. δολάρια και το Star Wars: The Force Awakens έγινε η πρώτη ταινία στον κόσμο που ξεπέρασε αυτό το όριο σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα.

Τα συνεχώς αυξανόμενα έσοδα έχουν προκαλέσει ευχάριστη έκπληξη ακόμη και στα στελέχη της Disney καταδεικνύοντας με τον καλύτερο τρόπο, ότι η κίνηση τους να αγοράσουν την Lucasfilm που έχει τα δικαιώματα του Star Wars το 2012 ήταν απόλυτα σωστή. Πλέον, κάθε τμήμα της εταιρείας εμπλέκεται στο Star Wars από το κινηματογραφικό και τα καταναλωτικά προϊόντα έως τα θεματικά πάρκα και τα τηλεοπτικά προγράμματα.

Το μέγεθος της επιτυχίας είναι μεγαλύτερο από όσο περιμέναμε, δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Disney, Bob Iger, σε συνέντευξη του στο Bloomberg TV.

Ο αναλυτής της εταιρείας μέτρησης τηλεθέασης και ακροαματικότητας Rentrak, Paul Dergarabedian, χαρακτήρισε τον ρυθμό με τον οποίο αυξάνονται τα έσοδα της Disney «ιλιγγιώδη», δεδομένου ότι η ταινία δεν έχει ακόμη ξεκινήσει να προβάλλεται στην Κίνα.

Πριν από το «The Force Awakens» η ταινία που είχε ξεπεράσει πιο γρήγορα το 1 δισ. δολάρια σε εισπράξεις εισιτηρίων ήταν το Jurassic World, το κατάφερε αυτό μέσα σε 13 ημέρες.

To «The Force Awakens» έσπασε και το ρεκόρ εισιτηρίων την ημέρα των Χριστουγέννων με τα έσοδα από εισιτήρια στις 25 Δεκεμβρίου να ξεπερνούν τα 49,3 εκατ. δολάρια.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider