Η Siri και η Alexa «σφάζονται» για τα ξενοδοχεία

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η Siri και η Alexa «σφάζονται» για τα ξενοδοχεία

Ο πόλεμος της Apple με την Amazon στο μέτωπο των ψηφιακών βοηθών μεταφέρεται στον ξενοδοχειακό τομέα. Η Siri της πρώτης και η Alexa της δεύτερης δίνουν μάχη για το ποια πλατφόρμα θα υπακούσει στις φωνητικές εντολές των περισσότερων ταξιδιωτών.

Η μεγαλύτερη ξενοδοχειακή εταιρεία του κόσμου, Marriott International, δοκιμάζει τις συσκευές των δύο εταιρειών στο ξενοδοχείο Aloft στο λιμάνι της Βοστώνης, προκειμένου να αποφασίσει ποια είναι καλύτερη στο να επιτρέπει στους φιλοξενούμενους να ανάβουν τα φώτα, να κλείνουν τα στόρια και να αλλάζουν κανάλια στην τηλεόραση με τη φωνή τους. Ενώ η Wynn Resorts έγινε η πρώτη εταιρεία του χώρου που εγκατέστησε συσκευές Echo της Amazon – που χρησιμοποιούν την πλατφόρμα Alexa – στις σουίτες του ξενοδοχείου της στο Λας Βέγκας και σκοπεύει να τις επεκτείνει και στα 4.748 δωμάτια μέχρι το καλοκαίρι.

Apple και Amazon βλέπουν τα ξενοδοχεία ως τις καλύτερες «βιτρίνες» για τους ψηφιακούς βοηθούς τους, προκειμένου αυτοί να μπουν στα σπίτια των καταναλωτών. Στα έξυπνα σπίτια, οι κάτοικοι θα μπορούν να ελέγχουν τη θερμοκρασία, τον φωτισμό και την ψυχαγωγία με φωνητικές εντολές ή από απόσταση, μέσω του smartphone τους.

«Τα δωμάτια ξενοδοχείων είναι ιδανικά μέρη για να δείξουν τις συσκευές τους στο κοινό η Apple και η Amazon, και να τους αφήσουν να διαπιστώσουν πόσο μπορούν να διευκολύνουν τις ζωές τους», εξηγεί η Καρολίνα Μιλανέζι, αναλύτρια της Creative Strategies.

Η Marriot θα αποφασίσει μέχρι τα μέσα του χρόνου για την πλατφόρμα που θα εγκαταστήσει σε μία ή περισσότερες από τις αλυσίδες ξενοδοχείων της, δίνοντας μεγάλη ώθηση στις πωλήσεις εκείνης που θα επιλέξει.

Το JW Marriott San Antonio Hill County Resort & Spa έχει εγκαταστήσει συσκευές με Alexa σε 10 δωμάτια και σκοπεύει να το κάνει σε άλλα 100 μέσα στον Απρίλιο. Εδώ η έμφαση δίνεται περισσότερο στη χρήση της Alexa ως προσωπικό μπάτλερ, που θα παραγγείλει φαγητό για το δωμάτιο ή θα ζητήσει έξτρα πετσέτες, σαπούνια κλπ.

Η Creston Electronics είναι μία από τις εταιρείες που αναλαμβάνουν να αυτοματοποιήσουν σπίτια και ξενοδοχεία προκειμένου να υπακούν στις εντολές της Siri και της Alexa. Τα ξενοδοχεία αυτή τη στιγμή αποτελούν το 5-10% του κύκλου εργασιών τους. Για το νέο ξενοδοχείο Waldorf Astoria που θα ανοίξει στο Μπέβερλι Χιλς τον Ιούνιο, η Creston Electronics έχει ετοιμάσει iPads που ελέγχουν τον φωτισμό, τη θερμοκρασία, τις τηλεοράσεις, τα ξυπνητήρια και την υπηρεσία δωματίου. Ο χειρισμός τους, ωστόσο, γίνεται με την αφή και όχι με τη φωνή. «Αυτή τη στιγμή δουλεύουμε πάνω στην ενσωμάτωση της Siri στα συστήματά μας», λέει ο αντιπρόεδρος της εταιρείας, Τζον Κλάνσι.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider