Πώς η τρομοκρατία αύξησε τα κέρδη της Hermes

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πώς η τρομοκρατία αύξησε τα κέρδη της Hermes

Ο γαλλικός οίκος πολυτελείας Hermes αύξησε τα κέρδη του κατά 10% το 2016, ενώ το περιθώριο κέρδους διευρύνθηκε από 31,8 το 2015 στο ποσοστό-ρεκόρ του 32,6% για την περσινή χρονιά. Όπως ανακοίνωσε η εταιρεία, τα καθαρά κέρδη διαμορφώθηκαν στα 1,1 δισ. ευρώ. Οι πωλήσεις για το 2016 αυξήθηκαν κατά 7,5% στα 5,2 δισ. ευρώ.

Οι τρομοκρατικές επιθέσεις στη Γαλλία και η πτώση της βρετανικής λίρας έσπρωξαν τους πλούσιους τουρίστες σε προορισμούς όπως η Ρώμη και το Λονδίνο, όπου τα ανακαινισμένα καταστήματα Hermes έκαναν χρυσές δουλειές. Ο οίκος πολυτελείας δεν αυξάνει τον αριθμό των καταστημάτων αλλά τα αναδιαμορφώνει ώστε να πετύχει περισσότερες πωλήσει ανά τετραγωνικό μέτρο.

«Το 2016 ήταν μια εξαιρετική χρονιά για εμάς», σχολίασε ο διευθύνων σύμβουλος Αξέλ Ντιμά. «Η ανάπτυξη απλώθηκε σε όλες τις γεωγραφικές περιοχές, με αιχμή τα δερμάτινα είδη και τις τσάντες». Όλα τα μοντέλα τσαντών – Constance, Kelly, Birkin κ.ά. - κινήθηκαν πολύ καλά, ανεξαρτήτως τιμής. «Ο μόνος περιορισμός ήταν ο ρυθμός παραγωγής», δήλωσε ο Ντιμά, συμπληρώνοντας ότι οι πωλήσεις αυξήθηκαν 8% στην Ευρώπη – κυρίως στην Αγγλία λόγω της χαμηλής τιμής της λίρας και στη Ρώμη, στο ανακαινισμένο κατάστημα της οδού Bocca di Leone (φωτογραφία επάνω). Ακόμη και στη γαλλική αγορά η Hermes κατάφερε να αυξήσει τις πωλήσεις της κατά 5%.

Γενικότερα ο κλάδος πολυτελών ειδών εμφανίζει σημάδια επανάκαμψης ύστερα από χρόνια μειωμένης ζήτησης στην Κίνα και πτώσης στον ευρωπαϊκό τουρισμό. Ο οίκος Tiffany & Co. aανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα κέρδη μεγαλύτερα από αυτά που ανέμεναν οι αναλυτές, χάρη στα νέα καταστήματά του στην Ασία και τις ακριβότερες σειρές κοσμημάτων του. Ενώ η Kering SA, μητρική του οίκου Gucci, σημείωσε τη μεγαλύτερη αύξηση κερδών της τελευταίας τετραετίας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider