Πώς θα είναι το μεγαλύτερο γιοτ του κόσμου (pics)

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πώς θα είναι το μεγαλύτερο γιοτ του κόσμου (pics)

Χρειάζονται πολλά λεφτά για να μπορέσει κανείς να αγοράσει ένα megayacht. Tο χειρότερο όμως δεν είναι αυτό, στην ουσία το να έχει κανείς στην ιδιοκτησία του ένα megayacht αποδεικνύεται πολύ κακή επένδυση, σύμφωνα τουλάχιστον με τον Aaron Simpson, ιδρυτή και πρόεδρο της συνδρομητικής εταιρείας παροχής πολυτελών υπηρεσιών concierge Quintessentially, αφού η συντήρησή του κοστίζει ετησίως το 10% της τιμής αγοράς του.

«Αν ξοδέψετε 25 εκατ. λίρες για το ίδιο το σκάφος, θα σας κοστίσει άλλα 2,5 εκατ. λίρες το να το χρησιμοποιείται έως και τρεις εβδομάδες του έτους» τονίζει ο επιχειρηματίας με έδρα το Λονδίνο. Παρά τις διαπιστώσεις του βέβαια, ο ίδιος κατασκευάζει το μεγαλύτερο στον κόσμο.

Εν έτει 2007, όπου ο κόσμος ήταν χαρούμενος και όλα ήταν φανταστικά, σκέφτηκα ότι θα ήταν πολύ πιο εύκολο να έχει κανείς ένα διαμέρισμα σε ένα megayacht από ότι το δικό του megayacht», εξήγησε ο Simpson, ανακαλώντας στη μνήμη του συνομιλίες με ιδιοκτήτες γιοτ που διαμαρτύρονταν για το μεγάλο οικονομικό βάρος που τους προσθέτει ο ναυτικός τρόπος ζωής.

Η Quintessentially, μια εταιρεία που δημιουργήθηκε για να βελτιστοποιεί τις ζωές των «ισχυρών» όλου του κόσμου, είδε σε αυτά ακριβώς τα σχέδια μια ευκαιρία. Οι ομάδα των concierge της, η οποία παρέχει 24ωρη υποστήριξη στα μέλη της σε 60 πόλεις ανά τον κόσμο, είναι γνωστή για την εκπλήρωση κάθε επιθυμίας – από την κράτηση μιας δυσεύρετης θέσης σε κάποιο βραβευμένο εστιατόριο ή ξενοδοχείο μέχρι την Madonna να τραγουδήσει σε κάποιο πάρτι γενεθλίων (Η συνδρομή των μελών κοστίζει από 5.000 έως 60.000 δολάρια το χρόνο και παρέχει διάφορα είδη υπηρεσιών. Για να διασφαλίσει κανείς τα υψηλότερα επίπεδα υπηρεσιών, πληρώνοντας και την υψηλότερη συνδρομή, θα πρέπει να έχει προσκληθεί από κάποιο άλλο μέλος και φυσικά να περιμένει αρκετά στη λίστα αναμονής).

Όσο για το νέο megayacht, που θα φέρει το όνομα Quintessentially One, χωρητικότητας 45.000 τόνων και μήκους 220 μέτρων, θα κοστίσει 304 εκατ δολαρίων και θα είναι 40 μέτρα μεγαλύτερο από το μεγαλύτερο γιοτ που πλέει σήμερα στις θάλασσες, το γιοτ Azzam του 1 δισ. δολαρίων ιδιοκτησίας της βασιλικής οικογένειας των Εμιράτων.

Το κόστος είναι χαμηλότερο επειδή ο Simpson δεν αισθάνεται την ανάγκη να συμπεριλάβει σε αυτό σύστημα αντιπυραυλικής άμυνας ούτε όμως και προσωπικό υποβρύχιο. Αντ 'αυτού, το Quintessentially One θα διαθέτει μια «James Bond-y» πισίνα δύο επιπέδων, ένα παράρτημα του εστιατορίου Wolseley του Λονδίνου, ένα ελικοδρόμιο, ένα θέατρο κι ένα beach club που είναι στελεχωμένο με Champagne-toting μπάτλερ.

Κι αν η παραπάνω περιγραφή δίνει την αίσθηση κρουαζιερόπλοιου, δεν είναι έτσι. Όπως επισημαίνει ο Simpson η ομάδα σκέφτηκε πολύ πριν πάρει τις αποφάσεις. Το γιοτ του Simpson διαφέρει αισθητά από ένα κορυαζιερόπλοιο. Τα μεγάλα γιοτ της γαλλικής κατασκευάστριας εταιρείας συνήθως έχουν 110 με 135 καμπίνες ανά πλοίο. Για να γίνει κατανοητή η διαφορά αρκεί να αναφέρουμε πως το μικρότερο πλοίο σε ένα παραδοσιακό κρουαζιερόπλοιο όπως το Norwegian μπορεί να φιλοξενήσει σχεδόν 2.000 άτομα. Μια εξίσου βασική διαφορά είναι πως το Quintessentially One θα γίνει γνωστό για τους εντυπωσιακούς ανθρώπους που θα φιλοξενεί, το σκάφος θα είναι απλά το εξίσου εντυπωσιακό σκηνικό-όχημα.

Ο Simpson περιγράφει τα ταξίδια του γιοτ ως ένα συνέδριο της TED στη θάλασσα, αφού θα συμμετέχουν σε αυτό αποκλειστικά σημαίνοντες επαγγελματίες που ο καθένας μας θα ήθελε να γνωρίσει. Σαν ένα πλωτό ξενοδοχείο για VIPs που αγκυροβολεί έξω από πολιτισμικά σημαντικά γεγονότα και φιλοξενεί τα πιο ενδιαφέροντα μέλη. «Θέλαμε να δημιουργήσουμε ένα σκάφος στο οποίο θα θέλετε να ανεβείτε όχι ένα πλοίο από το οποίο θα θέλετε να αποβιβαστείτε στην αποβάθρα κάποιου κοσμοπολίτικου προορισμού» υπογραμμίζει ο Simpson. Στην ουσία δηλαδή το πλοίο θα είναι ο προορισμός.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Simpson δεν είναι ο μόνος με αυτή την ιδέα. Ήδη διοργανώνεται μια Σύνοδος Κορυφής στη θάλασσα, μια κρουαζιέρα think tank με συμμετέχοντες διανοούμενους, το Νοέμβριο. Σε σύγκριση με τη σύνοδο κορυφής, όμως, το Quintessentially One είναι λίγο λιγότερο TED και λίγο περισσότερο Soho House.

Το Quintessentially One αναμένεται να ολοκληρωθεί εγκαίρως για το τουρνουά ποδοσφαίρου UEFA Euro το 2020 ένα από τα πολλά παγκόσμια γεγονότα τα οποία θα επισκεφτεί διαφοροποιώντας τα ταξίδια του από την παραδοσιακή έννοια της κρουαζιέρας. Άλλες εκδηλώσεις στις οποίες κατά πάσα πιθανότητα θα συμμετάσχει θα είναι η Art Basel στο Μαϊάμι η εβδομάδα μόδας στην Νέα Υόρκη καθώς και το φεστιβάλ κινηματογράφου των Καννών αλλά και το καρναβάλι του Ρίο.

«Θέλουμε να είμαστε σε βασικά γεγονότα στο σωστό χρόνο κι όχι να ακολουθούμε τον ήλιο», ανέφερε ο Simpson. «Εμείς ταξιδεύουμε εκεί που είναι η εκδήλωση στην οποία όλοι οι άνθρωποι θέλουν να πάνε».

H πρόσβαση στο Quintessentially One θα έρχεται μόνο κατόπιν πρόσκλησης δημιουργώντας με τον τρόπο αυτό το μεγαλύτερο πλωτό private club» τονίζει ο Simpson. Εάν καταφέρετε να μπείτε να γνωρίζετε πως θα πρέπει να δαπανήσετε περίπου 18.000 δολάρια. Η ετήσια συνδρομή θα σας διασφαλίζει δύο μέρες εντός σκάφους σε όποιο από τα event εσείς επιθυμείτε (Η ιδέα είναι ότι οι επιβάτες θα επιβιβάζονται για τρεις ημέρες κι όχι για τρεις εβδομάδες την στιγμή που πραγματοποιείται το δρώμενο που θέλουν να παρακολουθήσουν κι όχι να ταξιδεύουν μεταξύ των προορισμών. Οι έξτρα νύχτες θα κοστίζουν 2.000 δολάρια έκαστη.

Θα διαθέτει οκτώ έως 12 μόνιμες κατοικίες, τα αρχιτεκτονικά σχέδια δεν έχουν ακόμα οριστικοποιηθεί, οι οποίες θα πουληθούν για περίπου 12 εκατ. λίρες όταν βγουν στην αγορά τους προσεχείς μήνες. Εντός του γιοτ θα υπάρξουν και επιπλέον καμπίνες για περίπου 280 άτομα, καθώς και 400 άτομα προσωπικό. Οι ιδιοκτήτες και οι περισσότεροι προσωρινοί επισκέπτες θα απολαμβάνουν τις ίδιες πολυτελείς παροχές.

Για όποιους πάντως θέλουν να ζήσουν έστω και για λίγες ημέρες την εμπειρία ενός γιοτ, μπορούν να βρουν πλήθος επιλογών στην ιστοσελίδα vyra.com

Πώς θα είναι το μεγαλύτερο γιοτ του κόσμου (pics)
Πώς θα είναι το μεγαλύτερο γιοτ του κόσμου (pics)
Πώς θα είναι το μεγαλύτερο γιοτ του κόσμου (pics)
Πώς θα είναι το μεγαλύτερο γιοτ του κόσμου (pics)
Πώς θα είναι το μεγαλύτερο γιοτ του κόσμου (pics)

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider