Ο οδηγός του επιτυχημένου επενδυτή για το 2016

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ο οδηγός του επιτυχημένου επενδυτή για το 2016

Τον οδηγό του απόλυτου επενδυτή για το 2016, εκείνου που θα ξεχωρίσει από το πλήθος, αποκομίζοντας γρήγορα και εύκολα κέρδη από τις αγορές, παρουσιάζει το Bloomberg.

Σπεύδοντας να παράσχει τις απαραίτητες οδηγίες προς ναυτιλομένους… επενδυτές, το πρακτορείο διευκρινίζει πως δεν εύκολο να διαφοροποιηθείς από τη «μάζα» και ταυτόχρονα να είσαι κερδοφόρος! Υπάρχουν ωστόσο ορισμένοι έξυπνοι τρόποι, μέσω των οποίων μπορεί ο καθένας να «ξεχωρίσει» από το πλήθος των επενδυτών της Wall Street και να κάνει… την (κερδοφόρα) διαφορά!

«Για να γίνεις ένας κορυφαίος επενδυτής πρέπει να είσαι ικανός να δηλώσεις παρών στα μεγάλα γεγονότα και δη σε εκείνα που αποτελούν καμπή τουλάχιστον σε επίπεδο μακροοικονομικού περιβάλλοντος», σχολιάζουν οι αναλυτές της Citigroup, προειδοποιώντας ωστόσο πως ο «εναλλακτικός» επενδυτής κινδυνεύει ουκ ολίγες φορές να βιώσει την απόλυτη «χασούρα».

«Η διαφοροποίηση πρέπει να είναι η Νούμερο ένα επενδυτική στρατηγική του 2016, μετά τους δρόμους αντίθετους που αποφάσισαν να ακολουθήσουν η αμερικανική Fed και η ΕΚΤ στα τέλη του 2015. Οι ΗΠΑ εισήλθαν στην εποχή της νομισματικής σύσφιξης, ενώ στον αντίποδα η Ευρωζώνη πέρασε στο στάδιο της ποσοτικής χαλάρωσης», εξηγούν. «Οι διαφορετικές πολιτικές της Fed και της ΕΚΤ έχουν δείξει ποια θα είναι η πιο επικερδής επενδυτική τοποθέτηση για το 2015», σημειώνουν από την πλευρά τους οι αναλυτές της Deutsche Bank. Ποια επενδυτική συμβουλή συστήνουν; Την αγορά 30ετών αμερικανικών κρατικών ομολόγων, με ταυτόχρονη πώληση των 30ετών γερμανικών ομολόγων. Για τη γερμανική τράπεζα, αυτή είναι η επένδυση που θα κρίνει τον απόλυτο «παίκτη» των αγορών για τη νέα χρονιά που έρχεται.

«Η διαφοροποίηση της νομισματικής πολιτικής που έχει υιοθετηθεί σε ΗΠΑ και Ευρωζώνη αποτελεί καταλύτη για την επόμενη μέρα του ευρώ στην αγορά συναλλάγματος. Προς τα τέλη του ερχόμενου έτους, 2016, το ευρωπαϊκό νόμισμα θα έχει ανέλθει στα επίπεδα των 1,17 δολαρίων», σχολιάζουν από την πλευρά τους οι αναλυτές της ελβετικής UBS. «Οι αγορές έχουν ήδη αποδεχθεί το πέρασμα των ΗΠΑ στη φάση της νομισματικής σύσφιξης και τη διατήρηση των υφεσιακών πιέσεων στην Ευρωζώνη», σημειώνουν επίσης. Πιστοί στην αρχή της επενδυτικής διαφοροποίησης παραμένουν και οι αναλυτές της Goldman Sachs, οι οποίοι προβλέπουν πως σε διάστημα μικρότερο των 12 μηνών το ευρώ θα έχει υποχωρήσει στην απόλυτη ισοτιμία του ένα προς ένα έναντι του δολαρίου.

Ισχυρή ψήφο εμπιστοσύνης στα 10ετή αμερικανικά ομόλογα δίνουν από την πλευρά τους οι αναλυτές της βρετανικής HSBC.

Επιχειρώντας να παρουσιάσει τη δική της επενδυτική στρατηγική για το 2016, η Bank of America Merrill Lynch είναι σαφής: «Απαιτείται προσοχή και σύνεση γιατί αυτή τη φορά η κατάσταση έχει αλλάξει». Μάλιστα δεν διστάζει να χαρακτηρίζει απίθανο το σενάριο νέας αύξησης των επιτοκίων από την αμερικανική Fed – σενάριο στο οποίο έχουν ήδη στοιχηματίσει πολλοί παράγοντες της αγοράς – εντός του 2016.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider