Star Wars: Το ξύπνημα του… χρήματος

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Star Wars: Το ξύπνημα του… χρήματος

Κέρδη από… άλλο γαλαξία θα αποφέρει η νέα ταινία του Star Wars. Τα συνολικά έσοδα για την Disney και τους συνεργάτες της, από τους κινηματογράφους μέχρι τους κατασκευαστές των επίσημων παιχνιδιών της ταινίας, μόνο για τον πρώτο χρόνο υπολογίζεται ότι θα ξεπεράσουν τα 9 δισ. δολάρια. Το πόσο αυτό δεν αποτελεί έκπληξη αν αναλογιστεί κανείς πως το Star Wars: The Force Awakens αποτελεί την τελευταία προσθήκη στην πιο δημοφιλή σειρά ταινιών στην ιστορία, μετά τον James Bond.

Τα έσοδα από εισιτήρια αναμένεται να ξεπεράσουν παγκοσμίως τα 2,4 δισ. δολάρια, εκ των οποίων τα 734 εκατ. δολάρια μόνο στις ΗΠΑ. Τα πολλά λεφτά, όμως, θα προέλθουν από αλλού. Τα έσοδα από την πώληση επίσημων προϊόντων σχετικά με την ταινία (merchandise) αναμένεται να φτάσουν τα 5 δισ. δολάρια, καθώς προϊόντα όπως κούπες με τον Darth Vader ή μπλουζάκια με τον Chewbacca θα γίνουν ανάρπαστα. Έτσι και αλλιώς σε… χαλαρές χρονιές οι πωλήσεις των προϊόντων Star Wars φτάνουν τα 2 δισ. δολάρια.

Από κει και πέρα τα νούμερα πέφτουν βροχή: 500 εκατ. από το βιντεοπαιχνίδι Infinity 3.0, 780 εκατ. από το βιντεοπαιχνίδι Star Wars Battlefront, 458 εκατ. από τη πώληση DVD, 234 εκατ. από τη πώληση τηλεοπτικών δικαιωμάτων στις ΗΠΑ και άλλα 214 εκατ. στον υπόλοιπο κόσμο.

To Star Wars: The Force Awakens μπορεί να αποφέρει έσοδα 9,6 δισ. δολάρια μόνο τον πρώτο χρόνο από την κυκλοφορία του

Στο μεταξύ σε όλο τον κόσμο χιλιάδες fan του Star Wars γιόρτασαν την πρεμιέρα της νέας ταινίας όπως μόνο αυτοί ξέρουν.



Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider