Το μυστικό εργαστήριο της Apple

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Το μυστικό εργαστήριο της Apple

«Χωμένο» στην άκρη ενός κτηριακού συγκροτήματος που λειτουργεί ως τεχνολογικό πάρκο στην πόλη Λονγκταν της Ταιβάν δίπλα από τεράστιες πινακίδες τεχνολογικών εταιρειών βρίσκεται ένα κτήριο χωρίς κανένα διακριτικό. Εκεί εδρεύει ένα μυστικό εργαστήριο παραγωγής της Apple όπου τουλάχιστον 50 μηχανικοί εργάζονται για την ανάπτυξη νέων οθονών για τα δημοφιλή προϊόντα της εταιρείας, iPhone και iPad.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι μηχανικοί προσπαθούν να κατασκευάσουν πιο λεπτές, πιο ελαφριές και πιο φωτεινές οθόνες συνεχίζοντας την «παράδοση» της εταιρείας για παραγωγή πιο λεπτών και ελαφριών συσκευών που την έχει οδηγήσει σε ετήσιες πωλήσεις 178 δισ. για τα δύο βασικά προϊόντα της..

Σύμφωνα με τις πηγές του Bloomberg η Apple ξεκίνησε να λειτουργεί το εργαστήριο τον Απρίλιο του 2015 προσλαμβάνοντας μηχανικούς από τοπικές εταιρείες τεχνολογίας. Πάντως, το εργαστήριο λειτουργεί υπό καθεστώς άκρας μυστικότητας. Εκπρόσωπος της εταιρείας-κολοσσου αρνήθηκε να σχολιάσει τις πληροφορίες.

Στο εν λόγω κτήριο το πρώτο πράγμα που προδίδει τη σύνδεση με την Apple βρίσκεται στο εσωτερικό του. Στον τοίχο πίσω από την υποδοχή φαίνεται το χαρακτηριστικό σήμα με το δαγκωμένο μήλο, ενώ υπάρχει και ένα iMac.

Η υπάλληλος υποδοχής δεν έδωσε στοιχεία επικοινωνίας με κάποιον που θα μπορούσε να παρέχει πληροφορίες για τις εγκαταστάσεις, ενώ και οι υπάλληλοι ασφαλείας που υπάρχουν έξω από το κτήριο αρνήθηκαν να δώσουν το όνομα κάποιου υπευθύνου.

Παράλληλα εργάτες με ταμπελάκια της Apple που έκαναν το διάλλειμα τους αρνήθηκαν να δηλώσουν κάτι για τον σκοπό των εγκαταστάσεων και για το τι κάνουν εκεί.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider