Η Nintendo παίζει «τα ρέστα της» με το Switch

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η Nintendo παίζει «τα ρέστα της» με το Switch

Η νέα κονσόλα της Nintendo αποτελεί το μεγαλύτερο στοίχημα της εταιρείας τα τελευταία χρόνια. Το Nintendo Switch δεν θα είναι διαθέσιμο στα μαγαζιά πριν τις 3 Μαρτίου αλλά το μηχάνημα είναι έτοιμο για παιχνίδι και παρουσιάστηκε σε ειδικές εκδηλώσεις για τον Τύπο σε Ευρώπη, Ασία και Αμερική.

Μέχρι στιγμής, οι επενδυτές δεν εμφανίζονται πεισμένοι ότι η νέα κονσόλα θα επαναλάβει την επιτυχία του Nintendo Wii πριν από μια δεκαετία. Οι μετοχές της Nintendo έπεσαν κατά 5,9% την προηγούμενη Παρασκευή όταν αποκαλύφθηκαν οι τιμές και άλλες λεπτομέρειες της νέας κονσόλας. Την Δευτέρα οι μετοχές υποχώρησαν κατά ακόμη 3,6% ρίχνοντας την κεφαλαιοποίηση της Nintendo κατά περίπου 2,7 δισ. μέσα σε δύο ημέρες διαπραγμάτευσης.

Η νέα κονσόλα της Nintendo είναι ένα φιλόδοξο εγχείρημα που προσπαθεί να ενώσει το παιχνίδι στο σπίτι με το παιχνίδι εν κινήσει μέσω ενός tablet που διαθέτει ασύρματα χειριστήρια που μπορούν να χρησιμοποιηθούν οπουδήποτε αλλά επίσης συνδέεται σε τηλεόραση. Το αν θα πιάσει τελικά το στοίχημα εξαρτάται από το αν ο κόσμος είναι διατεθειμένος να πληρώσει 300 δολάρια για ένα μηχάνημα που προσφέρει πολλές βελτιώσεις και νέες ιδέες, αλλά καμία τεχνολογική τομή που είναι εύκολο να εξηγηθεί.

Ακολουθούν μερικές παρατηρήσεις από την ομάδα του Bloomberg που είδε την κονσόλα από κοντά σε ειδική εκδήλωση που διοργανώθηκε στο Τόκιο την προηγούμενη εβδομάδα:

Θετικά

  • Το μηχάνημα είναι καλοσχεδιασμένο. Το Switch δείχνει ραφιναρισμένο σε σχέση με παλαιότερες κονσόλες της Nintendo. Φαίνεται ωραίο στο σαλόνι και στην μεταφορά. Η οθόνη του φαίνεται όμορφη και η αλλαγή του από και προς την μεταφερόμενη φάση της κονσόλας γίνεται με σωστό τρόπο.
  • Τα χειριστήρια Joy-con είναι πολύ καλά. Όχι μόνο λειτουργούν ως χειριστήρια όπως αυτά του Wii, έχουν και σένσορες και δόνηση. Παρότι είναι πάρα πολύ μικρά είναι πολύ καλοφτιαγμένα. Το νέο παιχνίδι Arms που δουλεύει με τα χειριστήρια Joy-con κάνει τον χρήση να νιώθει σαν να πήρε επιτέλους το παιχνίδι που περίμενε όλα αυτά τα χρόνια με το Wii. Το ερώτημα παραμένει για το αν η Nintendo μπορεί να χρησιμοποιήσει αυτά τα χειριστήρια για να μας κάνει ξανά να κουνάμε τα χέρια μας σαν τρελοί και πάλι στα πάρτι.
  • Η μετάβαση από την μεταφερόμενη και την στατική έκδοση της κονσόλας είναι πάρα πολύ καλή. Η Nintendo τα κατάφερε. Δεν υπάρχουν προβλήματα όταν κάποιος τοποθετεί τα χειριστήρια Joy-con στο τάμπλετ και σηκώνει το Switch εκτός της βάσης του.
  • Το Super Mario Odyssey που είναι προγραμματισμένο να κυκλοφορήσει την περίοδο των γιορτών μπορεί να είναι μεγάλη επιτυχία και να δώσει ώθηση στις πωλήσεις μετά από την έκρηξη που θα προκαλέσει η αρχική κυκλοφορία της κονσόλας.

Αρνητικά

  • Με λιγότερους από μια ντουζίνα τίτλους να έχουν ανακοινωθεί μέχρι στιγμής μπορεί το ξεκίνημα της νέας κονσόλας να είναι ιδιαίτερα φτωχό. Μια δυνατή συλλογή από παιχνίδια είναι σημαντική για τις αρχικές πωλήσεις. Μέχρι στιγμής έχουν ανακοινωθεί 2 παιχνίδια της Nintendo και λιγότερα από δέκα παιχνίδια τρίτων δημιουργών και τα περισσότερα από αυτά είναι τελευταίες εκδόσεις παλαιότερων σειρών. Το καλό της υπόθεσης είναι ότι οι χρήστες του Switch θα απολαύσουν άλλο έναν τίτλο της δημοφιλούς σειρά Zelda με το Zelda: Breath of the Wild.
  • Ένα από τα αρνητικά των χειριστηρίων Joy-con είναι ότι δεν είναι ιδιαίτερα εύχρηστα όταν είναι συνδεδεμένα με το βασικό τάμπλετ. Τα χειριστήρια είναι πολύ μικρά με αποτέλεσμα τα παιχνίδια να μην έχουν καλή ανταπόκριση. Τα χειριστήρια ήταν πολύ καλύτερα όταν δεν ήταν συνδεδεμένα με την κονσόλα.
  • Το Switch έχει περιορισμένη ποιότητα γραφικών. Παρότι όταν παίζεις στην μικρή οθόνη του τάμπλετ όλα φαίνονται καλά, το παιχνίδι σε μεγάλες οθόνες αναδεικνύει τα προβλήματα της μηχανής στο να αναπαράγει πολύπλοκα γραφικά. Αυτό είναι ένα πεδίο όπου το Xbox One και το Playstation κερδίζουν κατά κράτος. Η απουσία των πολύ καλών γραφικών κάνουν τα παιχνίδια να φαίνονται λίγο παλιά και όχι κάτι που βγήκε το 2017.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider