Ιπτάμενα ταξί από τον Σηκουάνα μέχρι το Σαν Φρανσίσκο

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ιπτάμενα ταξί από τον Σηκουάνα μέχρι το Σαν Φρανσίσκο

Τα SeaBubbles, φουτουριστικά ιπτάμενα ταξί για ποτάμια, βρίσκονται ένα βήμα πιο κοντά στην μαζική παραγωγή και λειτουργία τους. Η γαλλική startup εταιρεία των Alain Thebault και Anders Bringdal εξασφάλισε τον τελευταίο μήνα 3,45 εκατ. ευρώ από την ασφαλιστική Maif και το venture capital fund Partech Partners, που προστέθηκαν στα 500.000 ευρώ από τους πρώτους επενδυτές και στον επόμενο γύρο χρηματοδότησης αισιοδοξεί ότι θα συγκεντρώσει το δεκαπλάσιο ποσό, από επενδυτές στη Γαλλία και τις ΗΠΑ.

«Οι πόλεις γίνονται όλο και πιο ασφυκτικές, με μποτιλιαρίσματα στους δρόμους, τη στιγμή που τα ποτάμια ή τα κανάλια μένουν ανεκμετάλλευτα», επισημαίνει ο Anders Bringdal. «Στο Σαν Φρανσίσκο ο κόσμος μπορεί να γλιτώσει μία ώρα την ημέρα στη διαδρομή κέντρο - Silicon Valley – κέντρο χρησιμοποιώντας τα SeaBubbles».

Το Σαν Φρανσίσκο είναι μία από τις πόλεις -κλειδιά για το μέλλον των SeaBubbles. Στην άλλη πόλη-κλειδί, το Παρίσι, έχει προγραμματιστεί για τον Ιούνιο η πρώτη επίδειξη των ταξί, των σταθμών επαναφόρτισής τους και μίας εφαρμογής για κινητά που θα τα καλεί.

Ενδιαφέρον έχουν επιδείξει κι άλλες γαλλικές πόλεις που έχουν πρόσβαση στον Σηκουάνα όπως οι Hauts-de-Seine και Neuilly-sur-Seine, αλλά και αμερικανικές όπως η Νέα Υόρκη, το Μαϊάμι και το Σιάτλ.

Τα SeaBubbles είναι κατασκευασμένα εξ’ ολοκλήρου από ανθρακονήματα και ειδικό συμπαγή αφρό ώστε να είναι ελαφριά και διαθέτουν περιμετρικά μικρά φωτοβολταϊκά πάνελ από τα οποία τροφοδοτούνται ενεργειακά. Ο τρόπος που κινούνται πάνω από την επιφάνεια του νερού πρωτοδοκιμάστηκε στο Hydroptere, την εφεύρεση που έκανε γνωστούς τους δημιουργούς τους το 2009, όταν με αυτή έσπασαν το ρεκόρ ταχύτητας για ιστιοφόρο σκάφος. Όταν επιτευχθεί μια συγκεκριμένη ταχύτητα, τα πτερύγια του Hydroptere σήκωναν το σκαρί πάνω από το νερό, μειώνοντας κατά πολύ την υδροδυναμική αντίσταση.

Τα ταξί θα μπορούν να μεταφέρουν μέχρι τέσσερις επιβάτες και τον οδηγό, και θα φορτίζονται σε σταθμούς κατά μήκος των ποταμών. Οι υδρογεννήτριες των σταθμών θα παράγουν ηλεκτρική ενέργεια από τα κύματα των ποταμών. Για μια διαδρομή εντός του Παρισιού η κάθε κούρσα θα στοιχίζει λιγότερο από 10 ευρώ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider