Τα 10 πιο «νόστιμα» εστιατόρια του Λονδίνου

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τα 10 πιο «νόστιμα» εστιατόρια του Λονδίνου

Μπορεί οι Βρετανοί να μην φημίζονται για την τοπική κουζίνα τους, αλλά στο Λονδίνο βρίσκονται ορισμένα από τα καλύτερα εστιατόρια του κόσμου. Αν, λοιπόν, ο δρόμος σας τις γιορτές περνά από το Λονδίνο, δείτε σε ποια 10 νέα εστιατόρια πρέπει οπωσδήποτε να δειπνήσετε, σύμφωνα με τον κριτικό του Bloomberg, Richard Vines.

1. Hoppers

Αυτό το μικρό καφέ στο Soho σερβίρει φαγητό από τη Σρι Λάνκα και την Ταμίλ Ναντού (Ινδία) και έχει κατορθώσει να ξεχωρίσει από το πλήθος.

2. Portland

Αν και διατηρεί «χαμηλό» προφίλ, έχει κατορθώσει να διακριθεί λόγω της ποιότητας παρά της δημοσιότητας. Προσφέρει εποχιακά πιάτα που ξεχωρίζουν για την αυθεντικότητα, την ισορροπία και τη λιτότητα των υλικών τους.

3. The Ivy

Το πανέμορφο αυτό εστιατόριο κάθε άλλο παρά νέο είναι, καθώς μετρά σχεδόν 100 χρόνια ιστορίας. Επήλθε, όμως, δυναμικά στο «Top 10» των λονδρέζικων εστιατορίων χάρη στην πρόσφατη, ριζική ανακαίνισή του.

4. Kitty Fisher’s

Όταν έγινε ένα από τα πιο «hot» μέρη για φαγητό το 2014, οι μόνοι που εξεπλάγησαν ήταν οι ιδιοκτήτες του. Διαθέτει ένα μεγάλο μπαρ και μερικά τραπέζια και τα ψητά ψάρια στο grill δεν αφήνουν ασυγκίνητους ούτε τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους.

5. 45 Jermyn St

Εδώ μπορείτε να γευματίσετε μετά τις αγορές σας στο φημισμένο πολυκατάστημα Fortnum & Mason. Δεν απαιτείται κράτηση και συνδυάζει τη φρεσκάδα του καινούργιο με την πολυτέλεια του κλασικού.

6. Chick ‘n’ Sours

«Στριμωγμένο» ανάμεσα στα φαστφουντάδικα του Ανατολικού Λονδίνου, αυτό το εστιατόριο αποτελεί τον απόλυτο προορισμό του «γκουρμέ fast food». Οι ιδιοκτήτες δεν ξοδεύουν τα χρήματα στη διακόσμηση αλλά στα καλύτερα υλικά –με βασικό το κοτόπουλο- που υπόσχονται ανεπανάληπτες γαστριμαργικές απολαύσεις.

7. Bao

Η νέα μόδα που θέλει το «street food να μπαίνει μέσα» βρίσκει τον καλύτερο εκπρόσωπό της σε αυτό το εστιατόριο. Αρχικά άνοιξε ως καφέ στο Soho, αλλά έγινε γνωστό για τα πεντανόστιμα snack που προσφέρει με γενναιοδωρία.

8. Jose Pizarro

Έχει πάρει το όνομά του από τον σεφ Jose Pizarro και είναι γνωστό για τα καλύτερα ισπανικά πιάτα σε ολόκληρο το Λονδίνο. Βασική αρχή της κουζίνας του Jose Pizarro είναι τα εκλεκτά υλικά που αναμειγνύονται μεταξύ τους μόνο όταν… υπάρχει σοβαρός λόγος.

9. Taberna do Mercado

Από τη λίστα με τα καλύτερα εστιατόρια του Λονδίνου δεν θα μπορούσε, φυσικά, να λείπει η ταβέρνα. Η συγκεκριμένη σερβίρει πορτογαλικά εδέσματα που επιμελείται προσωπικά ο σεφ Nuno Mendez, ο οποίος ταξίδεψε στην Πορτογαλία με σκοπό να ανακαλύψει τα καλύτερα πιάτα και φυσικά… κρασιά. Και τα κατάφερε.

10. Kricket

Last but not least (που λένε και οι Άγγλοι), το μικροσκοπικό αυτό εστιατόριο σερβίρει ινδικούς μεζέδες με έμφαση στην κουζίνα Goan. Το τσίλι προσθέτει ισορροπημένη ένταση σε αυτά τα πεντανόστιμα πιάτα κερδίζουν αμέσως τους λάτρεις της ινδικής κουζίνας. Μια μικρή γεύση προσφέρει η φωτογραφία που ακολουθεί.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider