Μουσείο Star Wars ανοίγει στο Λος Άντζελες

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μουσείο Star Wars ανοίγει στο Λος Άντζελες

Στην κατασκευή ενός μουσείου αφηγηματικής τέχνης, αξίας 1.500 δισ. δολαρίων, θα προχωρήσουν ο δημιουργός των Star Wars, George Lucas και η σύζυγός του Mellody Hobson.

Η πόλη που θα φιλοξενήσει το νέο πολιτιστικό χώρο που θα απευθύνεται στους φανατικού του πολέμου των άστρων θα είναι εν τέλει το Λος Άντζελες, μετά από σκληρή διαμάχη με το Σαν Φρανσίσκο που διεκδικούσε εξίσου μια θέση στον έναστρο ουρανό της έβδομης τέχνης.

Συγκεκριμένα, το μουσείο θα κατασκευαστεί στο Εκθεσιακό Πάρκο, που υπάρχει στα νότια της πόλης, σύμφωνα με τις δηλώσεις του διοικητικού συμβουλίου του μουσείου και του δημάρχου της πολιτείας, Eric Garcetti.

Ο νέος πολιτιστικός χώρος θα στεγάσει την προσωπική συλλογή έργων τέχνης του σκηνοθέτη, συμπεριλαμβανομένων κι έργων άλλων καλλιτεχνών. Η κληρονομιά του Lucas, άλλωστε, είναι μεγάλη, αν σκεφτεί κανείς όλα τα γαλαξιακά προσχέδιά του. Επιπλέον θα υπάρχουν κόμικ του Flash Gordon, έργα του Normal Rockwell και πολλά αναμνηστικά από τις δικές του ταινίες. Αν και είναι νωρίς για να αποφασιστούν τα εκθέματα η συλλογή του Lucas περιλαμβάνει σίγουρα 500.000 κομμάτια αρχειακού υλικού του Star Wars.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το εκθεσιακό πάρκο (Exposition Park) αποτελεί ήδη ένα από τα γνωστά πολιτιστικά σημεία της πόλης, αφού είναι το σπίτι του Memorial Coliseum (το μεγάλο αθλητικό στάδιο του Λος Άντζελες), το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας, το Κέντρο Διάδοσης Επιστημών της Καλιφόρνια και το Μουσείο Αφροαμερικανών της Καλιφόρνια.

«Το Λος Άντζελες κερδίζει ένα ακόμα στολίδι» ανέφερε ο δήμαρχος της πολιτείας, Garcetti σε ανακοίνωσή του. Η προσθήκη του μουσείου Lucas θα δώσει «απαράμιλλες ευκαιρίες σε ιστορίες του καμβά και του σελιλόιντ να ξαναειπωθούν».

Ο Lucas, ο οποίος πούλησε την εταιρεία του Lucasfilm Ltd. στη Walt Disney το 2012 γνώρισε μεγάλη δημοτικότητα από το franchise του «Star Wars». Σε ηλικία 68 ετών κι έχοντας συνταξιοδοτηθεί, ανακοίνωσε τα σχέδια του για την κατασκευή ενός μουσείου που θα στεγάσει τη μεγάλη συλλογή του, ενώ προσφέρθηκε να καλύψει το κόστος της κατασκευής του Μουσείου του, το οποίο αναμένεται να αγγίξει τα 1,5 δισ. δολάρια.

Ο ίδιος στο παρελθόν έχει ενοχληθεί από την δημοσιότητα που τον συνόδευε όλα αυτά τα χρόνια. Όπως επισημαίνει, ήταν σίγουρα αυτή που του προσέφερε όλα αυτά τα χρήματα, αλλά ταυτόχρονα αποτέλεσε και μια από τις αιτίες που το κοινό απέρριπτε, ανά περιόδους, την τέχνη του.

«Παρόλο που κάθε τοποθεσία προσφέρει τα δικά της υπέροχα χαρακτηριστικά, η Νότια Ζώνη του Λος Άντζελες υπόσχεται μεγάλο αντίκτυπο στην ευρύτερη κοινότητα ενώ συμπληρώνει και το σκοπό μας για έμπνευση, συμμετοχή και εκπαίδευση, με την ευρύτερη έννοια, ενός ποικίλου κοινού επισκεπτών. Ανέφερε το διοικητικό συμβούλιο σε δήλωσή του.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι το μουσείο του Lucas διεκδίκησαν κι άλλες πόλεις με κυριότερους ανταγωνιστές το Σαν Φρανσίσκο και το Σικάγο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider