Στον κλάδο της Υγείας οι πιο καλοπληρωμένοι CEOs

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Στον κλάδο της Υγείας οι πιο καλοπληρωμένοι CEOs

Οι εργαζόμενοι σε διευθυντικές θέσεις στο χώρο της υγείας αλλά και οι γιατροί ερευνητές φαίνεται πως ήταν οι πιο καλοπληρωμένοι του 2016. Ο τομέας της υγείας αποδεικνύεται ένα από τα πιο προσοδοφόρα επαγγέλματα συγκρινόμενο με άλλους κλάδους όπως ο χρηματοοικονομικός ή ο περιζήτητος τεχνολογικός. Αυτό τουλάχιστον αποδεικνύουν οι αμοιβές των πιο καλοπληρωμένων των Ηνωμένων Πολιτειών. Δεδομένου βέβαια ότι οι τάσεις ξεκινούν από την αμερικανική ήπειρο κι εξαπλώνονται εν συνεχεία στην Ευρώπη, οι ενδιαφερόμενοι καλό θα ήταν να προσέχουν για να έχουν.

Μεταξύ των 200 πιο υψηλόμισθων στελεχών της Αμερικής όσοι απασχολούνται στον τομέα της υγείας και στις φαρμοκοβιομηχανίες, έλαβαν τα πιο μεγάλα πακέτα αποδοχών. Για την ακρίβεια το εισόδημά τους έφτασε τα 37 εκατ. δολάρια. Στη δεύτερη θέση βρέθηκαν οι μάνατζερς στον τομέα της τεχνολογίας και της πληροφορικής με τις ετήσιες αποδοχές του να φτάνουν κατά μέσο όρο τα 35,3 εκατ. δολάρια.

Τα καλύτερα αμειβόμενα στελέχη των χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών είχαν κατά μέσο όρο αποδοχές που έφταναν τα 33,8 εκατ. δολάρια, ποσό μικρότερο κατά 8,6% σε σχέση με εκείνο των στελεχών του τομέα της υγείας. Η συνολικές αποδοχές περιλαμβάνουν τον μισθό, τα επιδόματα, τις πρόσθετες απολαβές, όπως μπόνους, τα συνταξιοδοτικά πακέτα, καθώς και τους μετοχικούς τίτλους που λαμβάνουν τα εκάστοτε στελέχη.

Οι ακραίες τιμές του κάθε τομέα βοήθησαν στο να ανέβει ο μέσος όρος. Στην κορυφή της λίστας των υψηλά αμειβόμενων βρέθηκε είναι ο Patrick Soon-Shiong, διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας ερευνών για τον καρκίνο NantKwest Inc., με το πακέτο των συνολικών αποδοχών του να φτάνει τα 329,7 εκατ. δολάρια.

Δεύτερος στη λίστα ήταν ο ιδρυτής της μπουτίκ επενδυτικής τράπεζας PJT Partners Inc. Paul Taubman με 164 εκατ. δολάρια ενώ ο CEO της Google Inc 's, Sundar Pichai, βρέθηκε στην τρίτη θέση με 151,9 εκατ. δολάρια.

Από την λίστα ξεχώρισε και ο τομέας της ενέργειας με τον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας Atlas Energy Group LLC, Edward Cohen και τον εκτελεστικό πρόεδρο Jonathan Cohen να αποκομίζουν 73,5 εκατ. δολάρια και 64 εκατ. δολάρια αντιστοίχα μετά τα μπόνους μιας επιτυχημένης συγχώνευσης που ολοκλήρωσαν.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.