Γιατί το 2016 θα είναι έτος αποκάλυψης για το bitcoin

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Γιατί το 2016 θα είναι έτος αποκάλυψης για το bitcoin

Έτος γεμάτο ειδήσεις για το bitcoin ήταν το 2015, με το νέο ψηφιακό νόμισμα να συγκεντρώνει πάνω του καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους τα φώτα της δημοσιότητας στο μέγιστο βαθμό. Ενδεικτικό είναι ότι μόνο οι επενδύσεις ξεπέρασαν το 1 δισ. δολάρια.

Όπως αποκαλύπτει σε νέο δημοσίευμά του το Bloomberg, για τους επενδυτές αποδείχθηκε πιο εύκολο τον τελευταίο χρόνο να τοποθετούν τα κεφάλαιά τους στο ψηφιακό νόμισμα, με αφορμή το ντεμπούτο των εταιρειών που ιδρύθηκαν αποκλειστικά για να δραστηριοποιηθούν στην αγορά του bitcoin. Εταιρείες – κολοσσοί του χρηματοπιστωτικού κλάδου, όπως η Nasdaq, η American Express και η Visa, αποφάσισαν να δώσουν ισχυρή ψήφο εμπιστοσύνης στο ψηφιακό νόμισμα, καθώς, όπως επισημαίνουν, το bitcoin κατόρθωσε να αλλάξει τους κανόνες του παιχνιδιού τόσο σε όρους οικονομίας, όσο και σε όρους τεχνολογίας.

Υπό το πρίσμα αυτό ένα είναι το μεγάλο ερώτημα που γεννάται: Τι επιφυλάσσει για το ψηφιακό νόμισμα το νέο έτος, 2016; Τα στοιχήματα έχουν ήδη αρχίσει να πέφτουν! Πιθανότατα θα ιδρυθεί η πρώτη εταιρεία bitcoin με κεφαλαιοποίηση άνω του 1 δισ. δολαρίων, ενώ δεν αποκλείεται να μειωθεί και η «παραγωγή» του νομίσματος. Εάν αυτό συμβεί, πολλοί παίκτες θα βρεθούν μεμιάς εκτός παιχνιδιού. Ταυτόχρονα όμως ολοένα και περισσότερες εταιρείες του χρηματοπιστωτικού κλάδου αναμένεται να στραφούν σε αυτό.

Εκείνα που μπορούν να χαρακτηριστούν «Άγνωστος Χ» είναι η τιμή στην οποία θα κινηθεί το bitcoin, μέχρι που μπορεί να φτάσει το ποσοστό αποδοχής του και φυσικά ποια είναι η πραγματική ταυτότητα του δημιουργού του, με το ψευδώνυμο, Satoshi Nakamoto.

«Το 2016 αναμένεται να είναι έτος αποκάλυψης για το ψηφιακό νόμισμα», προβλέπει ο Tim Draper, trader που έχει ήδη επενδύσει στο bitcoin. Μάλιστα, εκτιμά πως τη νέα χρονιά η αμερικανική κυβέρνηση θα αποφασίσει – επιτέλους – να αναγνωρίσει ως επίσημο νόμισμα το bitcoin.

Τις προβλέψεις περί μείωσης της παραγωγής του ψηφιακού νομίσματος συμμερίζεται και ο Bobby Lee, CEO της κινεζικής εταιρείας BTCC που δραστηριοποιείται στην αγορά του bitcoin. «Καθώς η παραγωγή θα περιοριστεί, η τιμή του αναμένεται να εκτιναχθεί στα ύψη και αυτό πρέπει όλοι να το περιμένουν», εξηγεί.

Ο Barry Silbert – η εταιρεία του οποίου έχει τον έλεγχο της Bitcoin Investment Trust – προβλέπει ακόμη και την εισαγωγή του bitcoin προς διαπραγμάτευση στη Wall Street!

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider