Ρώσοι χάκερ «πίσω» από την κλοπή των στοιχείων της Goldman Sachs

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ρώσοι χάκερ «πίσω» από την κλοπή των στοιχείων της Goldman Sachs

Ρώσοι χάκερς κρύβονται πίσω από τη διαρροή των στοιχείων εκατοντάδων χιλιάδων πελατών της Morgan Stanley, υποστηρίζει πρώην επενδυτικός σύμβουλος της παγκόσμιας τράπεζας.

Ο Galen Marsh αντιμετωπίζει κατηγορίες για παράνομη απόσπαση προσωπικών δεδομένων των πελατών της τράπεζας και τη μετέπειτα διαρροή τους στο Διαδίκτυο. Ο ίδιος ισχυρίζεται ότι Ρώσοι χάκερ απέκτησαν πρόσβαση στον προσωπικό υπολογιστή του και διέρρευσαν τα στοιχεία.

Ο Marsh παραδέχθηκε ότι κατέβασε τα δεδομένα από τους servers της Morgan Stanley στον υπολογιστή του στο σπίτι του στο Νιου Τζέρσεϊ χωρίς άδεια, αλλά δεν δέχεται ότι τα δημοσιοποίησε ο ίδιος. Τα στοιχεία 350.000 πελατών κλάπηκαν από τον υπολογιστή του και αναρτήθηκαν στο Διαδίκτυο, όπως υποστηρίζει, γεγονός που επιβεβαιώνουν και οι ομοσπονδιακοί αξιωματούχοι, σύμφωνα με τον συνήγορό του.

«Είναι πιθανό η εξαγωγή των στοιχείων των πελατών να έγινε από το σπίτι του κ. Marsh από εξωτερικούς χάκερς», αναφέρει ο συνήγορός του. «Μετά από συζητήσεις με εκπροσώπους της Morgan Stanley, μάθαμε ότι οι υποψίες για τη διαρροή των στοιχείων επικεντρώνονται σε χάκερ που δρουν από τη Ρωσία και προσπάθησαν να πουλήσουν τα δεδομένα».

Αμέσως μετά τη διαρροή των στοιχείων των λογαριασμών, η τράπεζα κινητοποίησε τις διωκτικές αρχές και διαπίστωσε, όπως ισχυρίζεται, ότι δεν προέκυψε οικονομική βλάβη για τους πελάτες της από τη δημοσιοποίησή τους. Διαβεβαίωσε, μάλιστα, ότι εντόπισε τα στοιχεία 900 περίπου πελατών σε συγκεκριμένο ιστότοπο και προέβη σε άμεση διαγραφή τους.

«Παρότι είναι πιθανό ο προσωπικός υπολογιστής του Marsh στον οποία κατέβασε παράνομα τα στοιχεία να δέχθηκε επίθεση από χάκερ, δεν μπορούμε να γνωρίζουμε με βεβαιότητα τι έκανε αφού έκλεψε τα δεδομένα», επισημαίνει ο εκπρόσωπος της Morgan Stanley, James Wiggins.

Ο Marsh βρίσκεται αντιμέτωπος με ποινή φυλάκισης έως πέντε έτη.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider