Mercedes: Μηνύει μηχανικό της F1 που θα μεταπηδήσει στη Ferrari

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Mercedes: Μηνύει μηχανικό της F1 που θα μεταπηδήσει στη Ferrari

Μήνυση κατά ενός μηχανικού της από την ομάδα της Formula 1 έχει καταθέσει η Mercedes-Benz, η οποία ισχυρίζεται ότι ο υπάλληλός της απέσπασε εμπιστευτικά έγγραφα και δεδομένα λίγες ημέρες πριν πάρει μεταγραφή για τη Ferrari.

Σύμφωνα με το δικόγραφο που αποκαλύφθηκε τη Δευτέρα, η Mercedes AMG High Performance Powertrains, η οποία κατασκευάζει τους κινητήρες της ομάδας Mercedes Petronas, στρέφεται ενάντια στον Benjamin Hoyle επειδή φέρεται να αναζήτησε και να αποθήκευσε εμπιστευτικά αρχεία, συμπεριλαμβανομένης της έκθεσης ενός αγώνα από το Grand Prix του 2015 στην Ουγγαρία που περιλαμβάνει στοιχεία όπως αποστάσεις, φθορές και άλλα στοιχεία σχετικά με τους αγωνιστικούς κινητήρες της Mercedes.

Η πολύκροτη υπόθεση φέρνει στο φως ένα από τα πιο «μυστηριώδη» αθλήματα, οι λεπτομέρειες του οποίου διατηρούνται ως επτασφράγιστο μυστικό μεταξύ των ανταγωνιστών της Formula 1. Ολόκληρο το δίκτυο της F1 προμηθεύεται κινητήρες μόνο από τέσσερις εταιρείες: Mercedes, Ferrari, Honda και Renault και το κόστος αυτών υπολογίζεται στα 25,5 εκατ. δολάρια ετησίως για κάθε ομάδα, σύμφωνα με τα στοιχεία του autosport.com.

«Οι ενέργειες του Hoyle έγιναν με σκοπό να καταστρέψουν ή να βλάψουν σοβαρά της σχέση εμπιστοσύνης που διατηρούσε με τη Mercedes», αναφέρεται στη μήνυση που κατέθεσε η Mercedes. «Ο κ. Hoyle και δυνητικά και η Ferrari έχουν αποκτήσει ένα αθέμιτο πλεονέκτημα», επισημαίνει.

Ο Hoyle εντάχθηκε στην ομάδα της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας ως ένας από τους τέσσερις επικεφαλής της ομάδας που προμηθεύει με κινητήρες και τις ομάδες Sahara Force India, Williams Martini Racing και Lotus F-1. Σύμφωνα με τη δικογραφία, ο Hoyle ενημέρωσε στις 21 Μαΐου τη Mercedes ότι θα αποσυρθεί μόλις λήξει το συμβόλαιό του στα τέλη Δεκεμβρίου του 2015.

Αμέσως μετά από αυτό, η Mercedes «έλαβε γνώση της πρόθεσης του Hoyle να εργαστεί για τη Ferrari» και για το λόγο αυτό του ανέθεσε νέες εργασίες που δεν είχαν σχέση με τη F-1. Του χορηγήθηκε νέα διεύθυνση e-mail και έχασε την πρόσβαση σε εμπιστευτικά δεδομένα.

Παρά την αλλαγή των καθηκόντων, διαπιστώθηκε ότι ο Hoyle έκανε αναζητήσεις σε εκθέσεις αγώνων και ότι απέσπασε εμπιστευτικά δεδομένα, όπως αναφέρεται στη μήνυση. Σύμφωνα με την εταιρεία, μάλιστα, διαπιστώθηκε ότι στην προσπάθειά του να καλύψει τις πράξεις του αυτές έσβησε και ορισμένα αρχεία.

Η Mercedes διεκδικεί την επιστροφή όλων των αρχείων και των πληροφοριών που έχει στη διάθεσή του ο Hoyle, την καταβολή αποζημίωσης έναντι των δικαστικών εξόδων και τον αποκλεισμό του από τη Ferrari ή οποιαδήποτε άλλη ανταγωνίστρια εταιρεία της Formula 1 μετά τη σεζόν του 2016.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider