Η Sony έχει το δικό της Pokemon Go στην Ιαπωνία

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η Sony έχει το δικό της Pokemon Go στην Ιαπωνία

Η Nintendo σημείωσε παγκόσμια επιτυχία φέτος με την κυκλοφορία του παιχνιδιού για smartphones Pokemon Go. Στην έδρα της, ωστόσο, έχει τη μάχη από τη Sony και το παιχνίδι της Fate/Grand Order.

Βασισμένο στην τηλεοπτική σειρά κινουμένων σχεδίων Fate, επιτρέπει σους παίκτες να ταξιδεύουν στο χρόνο και να ενώνουν δυνάμεις με ιστορικά πρόσωπα όπως ο Ιούλιος Καίσαρ, η Ιωάννα της Λωραίνης ή ο Leonardo da Vinci προκειμένου να σώσουν την ανθρωπότητα από επικείμενη καταστροφή. Ενώ η βασική έκδοση προσφέρεται δωρεάν, οι παίχτες μπορούν να πληρώσουν για να προσθέσουν πιο εύκολα χαρακτήρες και να επιταχύνουν το gameplay.

7 εκατ. downloads

Το Fate/Grand Order έχει σημειώσει περισσότερα από 7 εκατ. downloads από τον Ιούλιο του 2015 που κυκλοφόρησε και σε όλη τη διάρκεια της φετινής χρονιάς ήταν η πρώτη ή δεύτερη εφαρμογή σε έσοδα. Σε 133 ημέρες του 2016 έβγαλε περισσότερα χρήματα από το Pokemon Go σε Android κινητά για 104 ημέρες, και περισσότερα σε iPhone για 51 ημέρες, σύμφωνα με έρευνα της App Annie.

Ο οικονομικός διευθυντής της Sony, Kenichiro Yoshida, ανέφερε τον περασμένο μήνα σε συνέντευξη Τύπου για το τρίτο τέταρτο του 2016 ότι το Fate/Grand Order ανέβασε πολύ τα ποσοστά του μουσικού τμήματος της εταιρείας, όπου ανήκει. Ανέβασε τα λειτουργικά κέρδη της Sony Music κατά 23% στα 16,5 δισ. γιεν, ενώ τα έσοδα ανέβηκαν κατά 8% στα 150 δισ. γιεν. Μια επιτυχία πολύ σημαντική για την εταιρεία που παλεύει με ισχυρό ανταγωνισμό και ελάχιστα περιθώρια κέρδους στις τηλεοράσεις, τις κάμερες και άλλες ηλεκτρονικές συσκευές. Η Sony σχεδιάζει πλέον την επέκταση του τμήματος των παιχνιδών για smartphones με περισσότερους τίτλους σε περισσότερες χώρες μέσα στους επόμενους μήνες.

Ταξίδι στο χρόνο

Ενώ puzzle games όπως τα Monster Strike και Clash Royale είναι επίσης πολύ επιτυχημένα στην Ιαπωνία, το Fate/Grand Order στηρίζεται στο πλούσιο σενάριό του, που θέλει τους παίκτες να ταξιδεύουν στο παρελθόν, στα χρόνια της Αμερικανικής Επανάστασης ή της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας. Μία προσέγγιση που κρίνεται επιτυχημένη, αλλά απαιτεί πολλή και συνεχή δουλειά από τους σεναριογράφους του στούντιο Aniplex που το δημιούργησε, οι οποίοι πρέπει να εμπλουτίζουν συνεχώς την ιστορία για να κρατούν το ενδιαφέρον των παικτών.

Εκτός από την Ιαπωνία, το παιχνίδι κυκλοφορεί και στην Κίνα, με προοπτική να γίνει διαθέσιμο και σε άλλες ασιατικές χώρες. Ενώ δεν αποκλείεται μελλοντική επέκτασή του στις ΗΠΑ, την Ευρώπη και άλλες δυτικές αγορές. Το στούντιο Aniplex δουλεύει παράλληλα και σε άλλα mobile games. To Band Yaroze που κυκλοφόρησε τον Οκτώβριο και βάζει τους παίκτες να σχηματίσουν το δικό τους ροκ συγκρότημα, βρίσκεται ακόμη χαμηλά στους καταλόγους των downloads. Ενώ τον ερχόμενο Μάρτιο θα κυκλοφορήσει ένα παιχνίδι επίσης βασισμένο σε σειρά κινουμένων σχεδίων, την Puella Magi Madoka Magica. Αλλά η επιτυχία του Fate/Grand Order θα είναι δύσκολο να επαναληφθεί.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider