Τι συμβαίνει όταν κανείς δεν επιθυμεί να γίνει… αφεντικό

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τι συμβαίνει όταν κανείς δεν επιθυμεί να γίνει… αφεντικό

«Τι συμβαίνει όταν κανείς δεν επιθυμεί να είναι το αφεντικό;» είναι η ερώτηση στην οποία επιχειρεί να απαντήσει, με νέο δημοσίευμά του, το Βloomberg.

Όπως επισημαίνει, η τρέχουσα συγκυρία μοιάζει ιδανική για την αμερικανική αγορά εργασίας. Ολοένα και περισσότερες νέες θέσεις απασχόλησης δημιουργούνται, ενώ αυξητικά κινούνται και οι απολαβές των υπαλλήλων. Όλα δείχνουν ότι τώρα είναι η ώρα για «επιχειρηματική έκρηξη» στις ΗΠΑ, όμως υπάρχει ένα μελανό σημείο το οποίο περιπλέκει την κατάσταση. Ποιο είναι αυτό; Το ότι κανείς δεν επιθυμεί να είναι το μεγάλο αφεντικό μιας αμερικανικής επιχείρησης!

Όπως αποκαλύπτει πρόσφατη έρευνα που διενήργησε η Addison Group, μόλις το ένα τρίτο των Αμερικανών υπαλλήλων θεωρεί πως μια ανώτατη διευθυντική θέση είναι ικανή να δώσει σημαντική ώθηση στην μετέπειτα επαγγελματική τους σταδιοδρομία.

Η έρευνα βασίστηκε σε δείγμα 1.496 Αμερικανών, ηλικίας από 20 έως 60 ετών. Σύμφωνα με τα ευρήματα, μόνο το ένα τέταρτο των υπαλλήλων έχουν όνειρο να γίνουν κάποια στιγμή επιτυχημένοι managers.

Ποσοστό της τάξης του 17% των συμμετεχόντων στην έρευνα δηλώνει πως δεν βρίσκει κανένα ενδιαφέρον στο να διευθύνει άλλους ανθρώπους.

«Η άρνηση μεγάλης μερίδας εργαζομένων να αναλάβουν νευραλγικές θέσεις και διευθυντικά πόστα δεν πρέπει ως τάση να αγνοηθεί. Γιατί μπορεί κάλλιστα να αποδειχθεί πρόβλημα», εξηγεί ο Steve Wolfe, αντιπρόεδρος της Addison Group, κληθείς να σχολιάσει τα ευρήματα της έρευνας. «Εάν οι νέοι εργαζόμενοι προωθηθούν σε διευθυντικές θέσεις για τις οποίες ωστόσο δεν ενδιαφέρονται, τότε το πρόβλημα για τις εταιρείες μπορεί να καταστεί εξαιρετικά σοβαρό», προσθέτει ο ίδιος.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider