Αυξάνει την κυβερνο-ασφάλεια η Ευρωπαϊκή Ένωση

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Αυξάνει την κυβερνο-ασφάλεια η Ευρωπαϊκή Ένωση

Στην ενδυνάμωση της κυβερνο-ασφάλειας των 28 κρατών-μελών της στοχεύει η Ευρωπαϊκή Ένωση προωθώντας νέους κανονισμούς που υποχρεώνουν εταιρείες όπως τη Google και την Amazon να αυξήσουν τις άμυνες τους αλλά και να δηλώνουν τις επιθέσεις τις οποίες δέχονται. Ακόμη, οι νέοι κανονισμοί που θα πρέπει να περάσουν από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θα υποχρεώνουν τις χώρες μέλη της ΕΕ να μοιράζονται περισσότερες πληροφορίες μεταξύ τους.

«Βασικοί παράγοντες» σε βιομηχανίες όπως η ενέργεια, οι μεταφορές, οι υπηρεσίες υγείας και η τραπεζική «θα πρέπει να εκπληρώνουν συγκεκριμένες προϋποθέσεις ασφαλείας και να ενημερώνουν τις Αρχές για κάθε σημαντικό συμβάν στο διαδίκτυο», δήλωσε ο Γερμανός ευρωβουλευτής Andreas Schwab, ο οποίος είναι και ο επικεφαλής της ομάδας που ετοιμάζει τη σχετική νομοθεσία. Ο νόμος εφόσον ψηφιστεί θα αποτελέσει τη πρώτη πανευρωπαϊκή οδηγία για την κυβερνοασφάλεια.

Οι κανονισμοί αυτοί έρχονται την ίδια στιγμή που οι αρχές των ΗΠΑ εντείνουν τις προσπάθειες τους για να δώσουν στις υπηρεσίες της τάξης πρόσβαση σε κρυπτογραφημένες επικοινωνίες. Εταιρείες όπως η Google, η Apple και η Yahoo ενδυνάμωσαν την κρυπτογράφηση των υπηρεσιών τους μετά από το 2013 όταν ο Edward Snowden αποκάλυψε ότι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες παρακολουθούσαν τα δεδομένα χρηστών τους.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider