Το λονδρέζικο εστιατόριο που έγινε το hotspot των celebrities

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Το λονδρέζικο εστιατόριο που έγινε το hotspot των celebrities

Με το που άνοιξε το μικρό μπιστρό του Mayfair κέρδισε τις εντυπώσεις κοινού και κριτικών γεύσης, παρότι θυμίζει περισσότερο παμπ παρά έναν καθαρό προορισμό για φαγητό. Τα ταβάνια του είναι το ίδιο χαμηλά με τις τιμές του και το όνομά του το πήρε από μια γνωστή εταίρα του 18ου αιώνα. Από το μπαρ κρέμονται κόκκινα φώτα στη μνήμη της και άνοιξε στο Shepherd Market, μια περιοχή που ιστορικά είναι συνδεδεμένη με την πορνεία. Η επιτυχία του κατάφερε να καταπλήξει ακόμα και τους ιδιοκτήτες του Tom Mullion, Oliver Milburn και Tim Steel.

Πλέον, οι ιδιοκτήτες του Kitty Fisher του πιο hot εστιατορίου του Λονδίνου τα τελευταία δύο χρόνια, σχεδιάζουν να προσθέσουν άλλα τέσσερα ή πέντε καταστήματα στο δυναμικό τους καθώς και να επεκταθούν και σε νέα είδη τροφίμων.

Για όσους δεν έχουν ακούσει κάτι για το καλύτερο εστιατόριο του Λονδίνου, αξίζει να σημειώσουμε πως πρόκειται στην ουσία για ένα μικρό εστιατόριο με μια μικρή κουζίνα στην οποία ο σεφ Tomo Parry μαγειρεύει εποχιακά πιάτα κατά βάση μεσογειακές γεύσεις, σε μια σχάρα από ξύλο. Το μέρος αποτελεί hot spot διασημοτήτων και πρωθυπουργών από τότε που άνοιξε. Στους πελάτες του περιλαμβάνονται ο Brad Pitt , o πρώην βρετανός πρωθυπουργός David Cameron, ο σεφ Heston Blumenthal και πολλοί πολλοί άλλοι.

Για να κατανοήσει κανείς την επιτυχημένη πορεία του αρκεί να σκεφτεί πως ένα τραπέζι στο συγκεκριμένο εστιατόριο είναι δυσεύρετο. Οι φιλόδοξοι, μάλιστα, θα πρέπει να γνωρίζουν πως θα είναι τυχεροί ακόμα κι αν κάποιος απαντήσει το τηλέφωνο. Η πιο ασφαλής οδός για μια κράτηση αποδεικνύεται το προσωπικό τηλέφωνο του ιδιοκτήτη, για όποιον το γνωρίζει.

«Η επιτυχία ήρθε νωρίς και πολλοί άνθρωποι προσπάθησαν να δειπνήσουν σε ένα πράγματι μικρό χώρο» δήλωσε ο ιδιοκτήτης, Milburn. «Επίσης, είχαμε δυσκολίες και με τις τηλεφωνικές κρατήσεις, αφού εμείς οι ίδιοι σερβίρουμε με αποτέλεσμα να κάνουμε δύο και τρεις ώρες να βρούμε χρόνο να σηκώσουμε το τηλέφωνο».

Η επέκταση υπολογίζεται να ξεκινήσει το επόμενο έτος. Οι Mullion και Milburn ανέφεραν πως ανάμεσα στα μαγαζιά που θα ανοίξουν θα συμπεριλάβουν μια παμπ ένα ακόμα εστιατόριο κοντά στην αρχική τοποθεσία ενώ δεν αποκλείεται και σε ένα από τα νέα μαγαζιά να δοθεί έμφαση στο ψάρι και σε ένα άλλο στα ποτά και σε μικρά πιάτα που θα τα συνοδεύουν.

Το αναπτυξιακό μοντέλο που σκέφτονται να ακολουθήσουν μάλιστα είναι παρόμοιο με αυτό της διάσημης σεφ April Bloomfield στη Νέα Υόρκη, η οποία απολαμβάνοντας την επιτυχία της γαστρονομικής της παμπ, Spotted Pig, προχώρησε στο άνοιγμα νέων εστιατορίων, συμπεριλαμβανομένου ενός που ειδικεύεται σε ψάρια και ενός άλλου εξειδικεύεται στα μπιφτέκια.

«Είχαμε αυτή την επιτυχημένη πορεία εδώ και δύο χρόνια και τώρα αισθανόμαστε πως είναι η κατάλληλη στιγμή να επεκταθούμε δήλωσε ο Mullion. «Το σχέδιο είναι να μην ανοίξουμε ομοιώματα του Kitty Fisher σε όλη την πόλη, αλλά να δημιουργήσουμε τέσσερα πέντε εστιατόρια σε όλη την πρωτεύουσα ανεξάρτητο το ένα από το άλλο.

Ο σεφ βέβαια του χώρου δεν θα ακολουθήσει το νέο βήμα της εταιρείας. «Υπήρξε μεγάλη αποδοχή όταν ανοίγαμε, και όλο αυτό βοήθησε στο να δημιουργηθεί ένα υπέροχο περιβάλλον στην κουζίνα» δήλωσε ο σεφ Parry, «Όταν πήγα εκεί δεν πίστευα ότι θα ανοίξουμε το πιο hot εστιατόριο του Λονδίνου. Όταν διαπιστώσαμε πως αυτό ακριβώς συνέβη ήταν έκπληξη για όλους μας. Παρόλα αυτά θέλω να προχωρήσω στο επόμενο βήμα της καριέρας μου».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider