Μην βιάζεστε να «ξεγράψετε» τα ευρωπαϊκά ομόλογα

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μην βιάζεστε να «ξεγράψετε» τα ευρωπαϊκά ομόλογα

Ηχηρό μήνυμα προς τη διεθνή επενδυτική κοινότητα, να μην βιαστεί να «ξεγράψει» τα ευρωπαϊκά ομόλογα, μετά τις κατώτερες των προσδοκιών ανακοινώσεις της ΕΚΤ για νέα μέτρα τόνωσης της οικονομίας, στέλνει η δεύτερη μεγαλύτερη τράπεζα της Γερμανίας, η Commerzbank.

Όπως επισημαίνει σε νέο δημοσίευμά του το Bloomberg, ακόμη κι αν οι αποφάσεις της ΕΚΤ (παράταση έξι μηνών στις αγορές ομολόγων και μείωση του επιτοκίου αποδοχής καταθέσεων) δεν ενθουσίασαν τις αγορές που περίμεναν κάτι περισσότερο, ωστόσο αυτό δεν σημαίνει ότι ήταν κακές, ούτε πρέπει να σηματοδοτήσει το τέλος στις τοποθετήσεις στα ευρωπαϊκά ομόλογα.

«Το πακέτο των νέων μέτρων της ΕΚΤ κρίνεται ικανοποιητικό, καθώς επιβεβαιώνει πως η πολιτική παραμένει επεκτατική», σχολιάζουν οι αναλυτές της γερμανικής τράπεζας, η οποία είναι και ο μεγαλύτερος διαχειριστής του γερμανικού χρέους.

Όπως εξηγούν, η υφιστάμενη πολιτική της ΕΚΤ δύναται να λειτουργήσει υποστηρικτικά για τα ομόλογα.

Κατά τους ίδιους «το μεγάλο πρόβλημα με τις νέες αποφάσεις της ΕΚΤ δεν είχε να κάνει με το ότι δεν ήταν καλές, αλλά με το ότι δεν μπόρεσαν να συγκριθούν με τις προσδοκίες που είχαν καλλιεργηθεί».

«Για μένα ο επικεφαλής της ΕΚΤ Mario Draghi έκανε το σωστό. Αποφάσισε να μην αποδειχθεί σκλάβος των αγορών και να λάβει αποφάσεις με γνώμονα στην επιστροφή της ευρωπαϊκής οικονομίας στο μονοπάτι της βιώσιμης ανάκαμψης. Όπως κάθε αναλυτής με μακροπρόθεσμη σκοπιά, εγώ είμαι πολύ χαρούμενος», σχολιάζει ο Fabrizio Fiorini, επικεφαλής της ιταλικής Aletti Gestielle.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider