Αλλάζει τον χάρτη των «πράσινων» η Mission E της Porsche

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Αλλάζει τον χάρτη των «πράσινων» η Mission E της Porsche

«Σεισμό» στην αγορά των πράσινων αυτοκινήτων φέρνει το νέο, αμιγώς ηλεκτροκίνητο, μοντέλο της Porsche που θα επιταχύνει γρηγορότερα από την 911 και θα φορτίζει σε μόλις 15 λεπτά.

Η 4θέσια Mission E, που παρουσιάστηκε πρώτη φορά τον Σεπτέμβριο στην Έκθεση της Φρανκφούρτης, προκάλεσε τρομερή αίσθηση με τη σπορ σχεδίαση και την επιτάχυνσή της στα 3,5 δευτ./100 χλμ., τη στιγμή που το συμβατικό μοντέλο «911» έχει επιτάχυνση 4,2 δευτ./100 χλμ.

Το κορυφαίο πράσινο μοντέλο, το οποίο αναμένεται να «στολίσει» τα σαλόνια των αντιπροσωπειών στο τέλος της δεκαετίας, θα έχει ιπποδύναμη 600 ίππων και αυτονομία 500 χιλιομέτρων, ενώ για να φορτίσει το 80% της μπαταρίας του θα χρειάζονται μόλις 15 λεπτά.

Με επένδυση ύψους ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων, η Porsche ρίχνει το «γάντι» στην αμερικανική Tesla που θεωρείται συνώνυμη των ηλεκτροκίνητων οχημάτων και υπόσχεται να δημιουργήσει 1.000 θέσεις εργασίας στην Στουτγάρδη, όπου θα κατασκευάζεται η «πράσινη κορωνίδα» της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας.

«Με τη Mission E κάνουμε μια ξεκάθαρη δήλωση για το μέλλον της επωνυμίας», δήλωσε ο πρόεδρος της εταιρείας, Wolfgang Porsche. Ο διάδοχος της δυναστείας Porsche διαβεβαίωσε ότι παρά το εξαιρετικά ρευστό περιβάλλον που επικρατεί σήμερα, η αυτοκινητοβιομηχανία είναι αποφασισμένη «να παραμείνει στην πρώτη γραμμή χάρη σε αυτό το συναρπαστικό σπορ μοντέλο της».

Η πολυδιαφημιζόμενη είσοδος στον χώρο των αμιγώς ηλεκτροκίνητων οχημάτων φανερώνει, μεταξύ άλλων, και την προσπάθεια της εταιρείας να αποσοβήσει το σκάνδαλο παραποίησης ρύπων που ξέσπασε στην Volkswagen και εξακολουθεί να ταλανίζει τον όμιλο μέχρις σήμερα.

Ο διευθύνων σύμβουλος Matthias Mueller έχει δεσμευτεί να εντείνει και να διευρύνει τις προσπάθειες της Porsche για κατασκευή ηλεκτρικών μοντέλων, στο πλαίσιο της αναδιοργάνωσης του ομίλου βάσει της οποίας εκχωρούνται περισσότερες αρμοδιότητες λήψης αποφάσεων στις επιμέρους επωνυμίες και περιφερειακές διευθύνσεις.

Αν και οι παγκόσμιες πωλήσεις ηλεκτρικών οχημάτων δεν έχουν «απογειωθεί» ακόμη, όπως θα περίμενε κανείς, οι αυτοκινητοβιομηχανίες προετοιμάζονται ώστε να προλάβουν την αύξηση της ζήτησης για «πράσινα» οχήματα ως αποτέλεσμα της επιβολής πιο αυστηρών περιβαλλοντικών όρων.

Δια του λόγου το αληθές, ο CEΟ της Tesla, Elon Musk, προέτρεψε κατά την ομιλία του στη Διάσκεψη του ΟΗΕ για το κλίμα στο Παρίσι, τις ρυθμιστικές αρχές να αναλάβουν δράση προκειμένου να αποθαρρύνουν την αύξηση των ρύπων διοξειδίου του άνθρακα.

Αλλάζει τον χάρτη των «πράσινων» η Mission E της Porsche
Αλλάζει τον χάρτη των «πράσινων» η Mission E της Porsche
Αλλάζει τον χάρτη των «πράσινων» η Mission E της Porsche
Αλλάζει τον χάρτη των «πράσινων» η Mission E της Porsche

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider