Μεγαλώνει και άλλο η Uber

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μεγαλώνει και άλλο η Uber

Νέο γύρο χρηματοδότησης ξεκινάει η Uber, η startup εταιρεία μίσθωσης ταξί και αυτοκινήτων ΙΧ, με στόχο να συγκεντρώσει κεφάλαια ύψους 2,1 δισ. ανεβάζοντας ταυτόχρονα την αποτίμηση της στα 62,5 δισ. δολάρια. Εφόσον πάρει αυτά τα κεφάλαια η Uber θα ξεπερνά σε αξία μερικές από τις πιο γνωστές εταιρείες του δείκτη S&P 500 όπως η Dow Chemical, η BlackRock η Netflix και η General Motors.

Η νέα χρηματοδότηση που αναζητεί η Uber δείχνει την πρόθεση της εταιρείας να επιταχύνει τους ρυθμούς με τους οποίους αναπτύσσεται παγκοσμίως αλλά και τη βούληση της να εξαπλωθεί και σε άλλες δραστηριότητες πέρα από τη μεταφορά επιβατών. Ήδη σε μερικές πόλεις έχει δοκιμάσει υπηρεσίες όπως η παράδοση γευμάτων και πακέτων και ταυτόχρονα δουλεύει σε τεχνολογίας όπως τα αυτοδηγούμενα οχήματα.

Όπως αναφέρουν πηγές κοντά στη διαδικασία η Uber στις πληροφορίες που παρέχει στους επενδυτές ενόψει του νέου γύρου χρηματοδότησης αναφέρει ότι τα μεικτά της έσοδα παγκοσμίως για φέτος υπολογίζονται στα 10 δισ. Η εκτίμηση αυτή προκύπτει συνήθως από την αναγωγή αποτελεσμάτων τριμήνου στο έτος και υπάρχει μεγάλη περίπτωση το πραγματικό αποτέλεσμα να διαφέρει σημαντικά.

Σύμφωνα με αναλυτές η Uber έχει αυξήσει τα έσοδα της στις ΗΠΑ κατά 200% φέτος, καθώς οι «κούρσες» που έχουν γίνει στη χώρα φέτος έχουν αυξηθεί κατά 250%. Επίσης υπολογίζεται ότι η εταιρεία είναι κερδοφόρα σε περισσότερες από 80 πόλεις ανά τον κόσμο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider