Κίνα και Ρωσία θέλουν να σπάσουν το δυοπώλιο Airbus-Boeing

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κίνα και Ρωσία θέλουν να σπάσουν το δυοπώλιο Airbus-Boeing

Πριν ακόμη πραγματοποιηθεί η παρθενική πτήση του C919, του πρώτου επιβατικού αεροσκάφους στενής ατράκτου που κατασκεύασε η Κίνα, η χώρα σχεδιάζει την κατασκευή ενός πολύ μεγαλύτερου αεροπλάνου μέσα στην επόμενη δεκαετία.

Στελέχη της κρατικής Comac (Commercial Aircraft Corporation of China, Ltd.) αποκάλυψαν ότι σε συνεργασία με τη ρωσική United Aircraft Co. θα σχεδιάσουν και θα κατασκευάσουν τζετ ευρείας ατράκτου (με δύο διαδρόμους), που θα μπορεί να καλύψει απόσταση 12.000 χιλιομέτρων, περίπου όσο απέχει το Πεκίνο από τη Νέα Υόρκη. Το νέο αεροσκάφος θα μπορεί να μεταφέρει 280 επιβάτες, μπαίνοντας σφήνα ανάμεσα στις Boeing Co. και Airbus Group SE και τα μοντέλα τους B777, B787, A330 και Α350.

H Comac εκτιμά ότι η πρώτη πτήση θα πραγματοποιηθεί σε επτά χρόνια, και τρία χρόνια αργότερα θα γίνει η πρώτη παράδοση αεροσκάφους. Το εργοστάσιο θα στηθεί στη Σαγκάη, όπως ενημέρωσε ο αντιπρόεδρος της Comac, Guo Bozhi.

Όσο για το C919, ανακοινώθηκε ότι η παρθενική του πτήση (που έχει μετατεθεί ήδη δύο φορές από το 2014), θα πραγματοποιηθεί στα τέλη του χρόνου ή στις αρχές του 2017. H China Eastern Airlines θα είναι η πρώτη εταιρεία που θα χρησιμοποιήσει το αεροσκάφος.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider