H Delta Airlines φτιάχνει μια θέση πάνω από την πρώτη θέση

Viber Whatsapp Μοιράσου το
H Delta Airlines φτιάχνει μια θέση πάνω από την πρώτη θέση

Για πολλούς ταξιδιώτες η πρώτη θέση ενός αεροπλάνου αποτελεί το όνειρο. Και όχι άδικα, κανένας δεν μπορεί να πει όχι σε άνετες θέσεις ταξιδιού, καλά γεύματα και όλες τις άλλες ανέσεις που προσφέρουν οι αεροπορικές εταιρείες σε όσους είναι διατεθειμένοι να ξοδέψουν κάτι παραπάνω. Η Delta Airlines, όμως, πρωτοπορεί και προσφέρει μια θέση ακόμη πιο πάνω από την πρώτη. Και μάλιστα αυτή η θέση δεν βρίσκεται στο αεροπλάνο της γραμμής αλλά σε ένα ιδιωτικό jet.

Πέρσι η εταιρεία παρουσίασε ένα μοναδικό πείραμα στην αναβάθμιση θέσεων. Έδωσε την δυνατότητα σε μερικούς από τους συχνούς πελάτες της να κλείνουν θέσεις σε ιδιωτικό jet. Για μερικές εκατοντάδες δολάρια παραπάνω ένα όνειρο πολλών μπορούσε να γίνει πραγματικότητα.

Ωστόσο, μερικούς μήνες μετά η εταιρεία απέσυρε τη προσφορά και τώρα την επαναφέρει με τη μορφή της εξαργύρωσης μιλιών.

Για μικρό χρονικό διάστημα πέρσι το καλοκαίρι η Delta προσέφερε την δυνατότητα αναβάθμισης έναντι του ποσού των 300-800 δολαρίων όταν το ταξίδι κάποιου πελάτη συνέπιπτε με μια πτήση ιδιωτικού jet της εταιρείας. Ωστόσο το σχέδιο δεν δούλεψε κυρίως λόγω προβλημάτων στις μεταφορές.

Οι ιδιωτικές αερομεταφορές δουλεύουν με μικρό χρόνο προετοιμασίας γιατί οι περισσότεροι ενοικιαστές φωνάζουν jet αφήνοντας λίγα περιθώρια χρόνου. Πρόκειται για μια επικερδής επιχείρηση αλλά αυτό σημαίνει πως μπορεί το jet να χρειαστεί να ταξιδέψει για 10 ώρες άδειο και μάλιστα χωρίς προειδοποίηση. Αυτό το κενό προσπάθησε να καλύψει η Delta, μέσω της προσφοράς της προσπαθώντας να «παντρέψει» τα ταξίδια των jet της με τους προορισμούς των πελατών της, ώστε να μην ταξιδεύουν άδεια τα αεροπλάνα. Το πρόγραμμα αυτό είχε πολλά προβλήματα κυρίως λόγω του μικρού χρονικού διαστήματος που είχαν οι υπάλληλοι να συντονίσουν τους επιβάτες με τα ιδιωτικά αεροπλάνα και εντέλει εγκαταλείφθηκε.

Ωστόσο, η Delta βρήκε έναν νέο τρόπο για να μετακινεί τους πελάτες της προς τη θυγατρική της εταιρεία λειτουργίας ιδιωτικών jet. Προσφέρει χρόνο σε ιδιωτικά jet μέσω της εξαργύρωσης μιλιών. Τα μέλη του SkyMile’s της Delta μπορούν να ξοδέψουν 2,5 εκατομμύρια μίλια για μια ειδική κάρτα 25.000 δολαρίων που αντιστοιχεί σε κάτι παραπάνω από τέσσερις ώρες πτήσεις μένα μικρό αεροπλάνο. Οι πελάτες θα μπορούν να πετάνε μόνοι τους ή και με άλλους ανάλογα με τις κενές θέσεις που υπάρχουν στο αεροπλάνο. Περισσότερα μίλια μπορούν να εξαργυρωθούν σε περισσότερες ώρες πτήσης.

Η αεροπορική ανακοίνωσε ότι το πρόγραμμα θα ισχύει στα περίπου 5.000 αεροδρόμια που λειτουργεί η Delta Private Jets (DPJ).

Ένα λογαριασμός με 1 εκατομμύριο μίλια μπορεί να φαίνεται αδιανόητος σε πολλούς, αλλά δεν είναι τόσο τρελό νούμερο για πολλούς επαγγελματίες που πετάνε σχεδόν συνεχώς. Η Delta έχει χιλιάδες πελάτες με λογαριασμούς άνω των 1 εκατομμυρίων μιλιών, δηλώνει η Κaren Zachary, διεθύντρια του σχετικού προγράμματος.

Η συγκεκριμένη προσφορά αποτελεί μια καλή ευκαιρία για την Delta να «σπρώξει» τους πελάτες της στο να χαλάσουν τα μίλια τους, τα οποία μετράνε στο παθητικό της εταιρείας. «Πρόκειται για μια σημαντική προσθήκη στο πρόγραμμα SkyMiles», αναφέρει η Zachary. «Δουλέψαμε πολύ σκληρά στην προσπάθεια μας να κάνουμε τα μίλια των πελατών μας πιο χρήσιμα».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider