«Μπάζει» η πανοπλία της Under Armour

Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Μπάζει» η πανοπλία της Under Armour

Μέχρι 18% έπεσαν οι μετοχές της Under Armour Inc. όταν οι μακροπρόθεσμες προβλέψεις της εταιρείας αθλητικών ειδών επιβεβαίωσαν τους φόβους ότι το κερδοφόρο σερί της αρχίζει να «μαζεύεται».

Η εταιρεία ανακοίνωσε την Τρίτη ότι περιμένει αύξηση κερδών λίγο πάνω από 20% το 2017 και 2018. Πρόκειται για το χαμηλότερο ποσοστό από το 2009, όταν οι ΗΠΑ βγήκαν από την τελευταία οικονομική κρίση. H Under Armour σημείωσε ακόμη ότι οι πωλήσεις ρούχων στις ΗΠΑ αυξάνονται με χαμηλότερο ρυθμό από τον αναμενόμενο.

Τα ερωτήματα γύρω από την ανάπτυξη της εταιρείας ανεβοκατεβάζουν τις μετοχές της το τελευταίο διάστημα, καθώς οι επενδυτές δεν είναι σίγουροι αν η Under Armour μπορεί να διατηρήσει τον ρυθμό της. Για να κρατήσει τους αριθμούς ψηλά, η εταιρεία επεκτείνεται σε Ευρώπη και Ασία, αλλά και σε νέες κατηγορίες όπως το ποδόσφαιρο και το γκολφ.

Αλλά όσο τα αθλητικά ρούχα γίνονται πιο mainstream, τόσο πολλαπλασιάζεται ο ανταγωνισμός. Τα παραδοσιακά καταστήματα αθλητικών ειδών, που είναι ο μεγαλύτερος πελάτης της Under Armour, αντιμετωπίζουν δυσκολίες. Η Sports Authority Inc., κάποτε η μεγαλύτερη αλυσίδα του χώρου, έκλεισε τα 463 καταστήματά της στο τέλος του καλοκαιριού.

Όλα αυτά γεννούν αμφιβολίες ανάμεσα στους επενδυτές, που «σορτάρουν» πάνω από το 20% των μετοχών της εταιρείας. Η τιμή τους έχει πέσει κατά 9% από την αρχή της χρονιάς στα 31,21 δολάρια.

Για το τελευταίο τέταρτο της χρονιάς, η Under Armour έδωσε πρόβλεψη αύξησης πωλήσεων 20%, λιγότερο από το 22% που εκτιμούσαν οι αναλυτές. Πάντως στο τρίτο τέταρτο οι πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 22% στα 1,47 δισ. δολάρια, ξεπερνώντας τα εκτιμώμενα 1,45 δισ. των αναλυτών. Σε αυτό βοήθησαν οι πωλήσεις στο εξωτερικό που αυξήθηκαν κατά 74% και τα αθλητικά παπούτσια, κυρίως αυτά για τρέξιμο και μπάσκετ, που αύξησαν τις πωλήσεις τους κατά 42%.

Επιχειρώντας να καθησυχάσει τους επενδυτές, ο πρόεδρος της εταιρείας, Kevin Plank, δήλωσε ότι «αυτό είναι το 26ο συνεχόμενο τέταρτο που καταγράφεται αύξηση κερδών άνω του 20%, γεγονός που επιβεβαιώνει τη δύναμη της Under Armour».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider