Οι βρισιές αυξάνουν την ...παραγωγικότητα

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Οι βρισιές αυξάνουν την ...παραγωγικότητα

Μέχρι χθες, ο εταιρικός χώρος εργασίας επέβαλλε ένα ευπρεπές ντύσιμο, μια στυλιζαρισμένη συμπεριφορά και μια κάπως ξύλινη γλώσσα. Όσο όμως οι Millenials κάνουν την εμφάνισή τους στον εργασιακό χώρο, οι παλιές συνήθειες αλλάζουν και τη θέση τους παίρνει μια πιο απευλευθερωμένη συμπεριφορά. Σύμφωνα μάλιστα με νέες έρευνες όσο πιο ελεύθερη είναι αυτή η συμπεριφορά τόσο πιο παραγωγική είναι. Αυτός είναι μάλλον κι ο λόγος που η πλειονότητα των Μillenilas εργαζομένων, και δη των γυναικών, κρίνει παραγωγική την βωμολοχία στο γραφείο.

Πράγματι θεωρείται φυσιολογικό για τους Millennials να λένε «σκ…» και «γ….τα» στο χώρο εργασίας. Αρκεί να σκεφτεί κανείς πως σύμφωνα με νέα έρευνα περίπου τα δύο τρίτα των millenials σε όποιο πόστο κι αν εργάζονται βωμολοχούν. Φυσιολογικότερο μάλιστα θεωρείται το γεγονός ότι οι νεότερες γυναίκες είναι μεταξύ των πιο πιθανών δημογραφικών ομάδων που θα βωμολοχήσουν εν ώρα εργασίας.

Περίπου τα τρία τέταρτα των γυναικών της συγκεκριμένης γενιάς που βρίσκονται σε ανώτερες ή και διευθυντικές θέσεις φαίνεται ότι βρίζουν την ώρα που εργάζονται, σύμφωνα με μια νέα μελέτη που πραγματοποιήθηκε σε 1.500 Αμερικανούς εργαζόμενους, από την πλατφόρμα εύρεσης εργασίας Wrike. Επιπλέον οι γυναίκες Millenials ενοχλούνται λιγότερο από τέτοιου είδους συμπεριφορά στο χώρο εργασίας.

Εν αντιθέσει, μόλις το 58% της γενιάς Xers και των Baby Boomers σε αντίστοιχες εργασιακές θέσεις ανέφερε ότι βρίζει.

Όπως υποστηρίζουν οι ερωτηθέντες, ο αριθμός των βρισιών μπορεί να επηρεάσει την άνεση ενός εργαζομένου ενόσω βρίσκεται στο γραφείο. Υπάρχουν όμως μεγάλες πιθανότητες να συμβεί και το αντίθετο. Η στέρηση και η αλλαγή της συνήθους συμπεριφοράς να καταπιέσει τον εργαζόμενο, κάνοντάς τον αντιπαραγωγικό.

Η έρευνα διαπίστωσε ότι το 47% των ανδρών Millenials πραγματικά προτιμούν να εργάζονται σε ένα περιβάλλον όπου οι συνεργάτες τους βρίζουν, σε σύγκριση με το 40% των γυναικών.

Περίπου το ένα τρίτο των Millennials, δήλωσε πως το να βρίζουν ενισχύει ακόμα και το δέσιμο μιας ομάδας συναδέλφων, ενώ το 36% των εργαζομένων πιστεύει ότι ο ελεύθερος τρόπος έκφρασης και ομιλίας αντικατοπτρίζει το πάθος των εργαζομένων για την δουλειά.

Κι αν το καλοσκεφτεί κανείς ακούγεται πιο συναρπαστικό και πολλά υποσχόμενο να πείτε σε έναν συνάδελφο πως περιμένετε «το εβδομαδιαίο meeting για να τα διαολοπείτε».

Φυσικά, οι Millennials δεν ήταν ακριβώς οι πρώτοι που έφεραν τις βωμολοχίες στο εταιρικό περιβάλλον. Παρόλο όμως που και οι προηγούμενες γενιές χρησιμοποιούσαν αυτή τη φρασεολογία όταν εντάσσονταν στο εργασιακό περιβάλλον, η έρευνα απέδειξε πως και οι εκπρόσωποι των γενεών Gen X και Baby Boomers είναι πιο πιθανό να έχουν ταμπού στην ανάρμοστη φρασεολογία.

Το 45% των ερωτηθέντων τόσο από τους Boomers όσο και από τους Gen X ανέφεραν πως το να βρίζει κανείς στην δουλειά είναι αντιεπαγγελματκό, σε αντίθεση με το 45% των millenials που ανέφερε πως δεν νιώθει να υπάρχει κάποια διαφορά είτε βρίζει είτε όχι.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider