Είστε fan του εναλλακτικού τουρισμού: κάντε γιόγκα πάνω σε άλογο

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Είστε fan του εναλλακτικού τουρισμού: κάντε γιόγκα πάνω σε άλογο

Εάν έχετε βαρεθεί τις συνήθεις αποδράσεις και ψάχνετε έναν πράγματι εναλλακτικό τουριστικό προορισμό τώρα μπορείτε να κατευθυνθείτε προς την Ισπανία. Εκεί θα έχετε και την ευκαιρία να απογειώσετε την πρακτική σας στη γιόγκα τελειοποιώντας την στάση της καμήλας ή την Ustrasana πάνω στην πλάτη ενός αλόγου. Κι αν αυτό δεν φαντάζει ικανοποιητική πρόκληση μπορείτε να δοκιμάσετε τη στάση του αετού όντας στην πλάτη ενός πανέμορφου αλόγου Lusitano.

Παραδόξως, η γιόγκα πάνω σε άλογο δεν είναι νέο φαινόμενο. Εξασκείται εδώ και χρόνια σε ιδιωτικά θεραπευτήρια ή διδάσκεται σε όχι και τόσο ποιοτικούς και ευκολοπροσβάσιμους προορισμούς.

Τώρα όμως προσφέρεται από την γεννημένη στη Βαλένθια και εξειδικευμένη στην ιππασία Laura Garcia στο La Donaira, ένα από τα πιο όμορφα νέα οικολογικά θέρετρα της Ισπανίας, το οποίο διαθέτει οκτώ σουίτες τοποθετημένες σε μια παλιά αγροικία, δυο ώρες βορειοδυτικά της Μαρμπέλα, στην άκρη του ονειρικού φυσικού πάρκου της Sierra Grazalema. Με άλλα λόγια, πλέον είναι εφικτό να εξασκηθείτε στην πρακτική της γιόγκα πάνω σε άλογο χωρίς να εγκαταλείψετε τον τρόπο που μέχρι χθες κάνατε διακοπές - αν φυσικά έχετε τα κότσια να δοκιμάσετε.

Η τιμή των δωματίων ξεκινά από 280 δολάρια και σε αυτή περιλαμβάνονται τα πάντα εκτός από τις δραστηριότητες. Για μια συνεδρία γιόγκα πάνω σε άλογο θα χρειαστεί να πληρώσετε επιπλέον 65 δολάρια το άτομο.

Ο Manuel Rosell, διευθύνων σύμβουλος του La Donaira, αναφέρει πως το να εισάγει την πρακτική αυτή στο κτήμα του δεν ήταν εύκολη υπόθεση. «Μου πήρε περισσότερο από ενάμιση χρόνο να βρω έναν δάσκαλο που να είναι πράγματι καταρτισμένος στο άθλημα» αναφέρει, διευκρινίζοντας ότι είναι διατεθειμένος να βρει οτιδήποτε ανεξαρτήτως κόστους και χρόνου ώστε να βελτιώσει την εμπειρία των επισκεπτών του. Συμπληρώνει μάλιστα πως το μάθημα προσφέρει μια μοναδική εμπειρία, «και μόνο να δείτε τον εκπαιδευτή και τους πελάτες πάνω στα άλογα είναι ένα εξαιρετικό θέαμα που εμπνέυει ευεξία».

Αξίζει να σημειωθεί πως για την επιτυχία του μαθήματος επιλέγονται εξαιρετικά ήρεμα άλογα ενώ υπάρχει και ένας επαγγελματίας εκπαιδευτής που τους μιλάει και τα ηρεμεί κατά την διάρκεια του μαθήματος.

Φυσικά για τα περισσότερα ξενοδοχεία η πρόσληψη ενός δασκάλου γιόγκα που εξασκεί την πρακτική όντας πάνω σε άλογο θεωρείται ιδιαιτέρως extreme σπορ. Στην περίπτωση, όμως, του Donaira, φατνάζει φυσιολογικό. Ο λόγος είναι κυρίως πως το ακίνητο περιβάλλεται από μια τεράστια αγροτική έκταση ενώ διαθέτει και 70 καθαρόαιμα άλογα Lusitano τα οποία περιπλανώνται ελεύθερα στα 600 στρέμματα του.

Μάλιστα όπως λέει ο Rosell, τα συγκεκριμένα άλογα ήταν τα πρώτα που καβάλησε ο άνθρωπος αφού εκτός από ήρεμα είναι και εύκολα εκπαιδεύσιμα. Τα άλογα του La Donaira, βέβαια, δεν χρησιμοποιούνται μόνο για την γιόγκα και την ιππασία, βοηθούν και στις γεωργικές εργασίες.

Μάλιστα, μιας και η συγκεκριμένη ενασχόληση αποδεικνύεται ιδανική για παιδιά με σύνδρομο Down το αγρόκτημα σύντομα θα συμπεριλάβει και αυτή την ενότητα στο πρόγραμμά του. Και φυσικά μιας και το κατάλυμα εντάσσεται στην κατηγορία του αγροτουρισμού, παράγει εκεί όλα τα τρόφιμα που καταναλώνονται σε αυτό.

Σύμφωνα με τον Rosell, η πρακτική της γιόγκα σε ίππους έλκει, μέχρι στιγμής, κυρίως εταιρικά σχήματα και γυναικοπαρέες από την Σκανδιναβία οι οποίες θέλουν να περάσουν υγιεινές διακοπές άνευ συζύγου. Οπως λέει αυτό που τους κάνει ξεχωριστούς είναι το γεγονός πως «είναι ένας εξωτικός προορισμός, αλλά εντός Ευρώπης».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider