230.000 ευρώ για μία στολή Batman!

Viber Whatsapp Μοιράσου το
230.000 ευρώ για μία στολή Batman!

Θα μπορούσε να είναι η ακριβότερη αποκριάτικη στολή που θα φορεθεί φέτος. Αλλά ο πλειοδότης που έδωσε 230.000 ευρώ για να αποκτήσει μία στολή Batman στη δημοπρασία του βρετανικού The Prop Store, δεν θα τη φορέσει ποτέ. Πιθανότατα θα την τοποθετήσει μέσα σε γυάλινη θήκη, σε μια κατάλληλα φωτισμένη γωνία του σπιτιού του. Πρόκειται για το κοστούμι που φορούσε ο Christian Bale στην ταινία «Ο Σκοτεινός Ιππότης» του 2008.

Από την ίδια ταινία, αλλά και από το σίκουελ «Ο Σκοτεινός Ιππότης: η επιστροφή» προέρχεται και το batpod (φωτογραφία κάτω), η βαριά οπλισμένη μοτοσυκλέτα του Batman που πωλήθηκε προς 361.500 ευρώ. Αντίθετα, η στολή του «κακού» Bane από το σίκουελ έπιασε μόλις 111.200 ευρώ.

Στη δημοπρασία του The Prop Store βγήκαν στο σφυρί περισσότερα από 500 αντικείμενα που χρησιμοποιήθηκαν σε γνωστές ταινίες, και τα έσοδα ξεπέρασαν τα 1,7 εκατ. ευρώ. «Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι, σημειώθηκαν αρκετά ρεκόρ. Η συμμετοχή ήταν άνευ προηγουμένου» σχολίασε ο διευθυντής της βρετανικής εταιρίας, Stephen Lane.

Ένα από τα ρεκόρ της δημοπρασίας είναι η πώληση ενός κράνους από την πρώτη ταινία «Star Wars» του 1977 προς 243.000 ευρώ. Και δεν πρόκειται καν για τη διάσημη περικεφαλαία του Νταρθ Βέιντερ, αλλά για το κράνος ενός πιλότου Tie Fighter (φωτογραφία κάτω δεξιά). Ενώ η μάσκα του τερατόμορφου χαρακτήρα Sloth (φωτογραφία κάτω αριστερά) από την ταινία «Γκούνις» (1985) που φορούσε ένας κασκαντέρ έφυγε σε τιμή ευκαιρίας: μόλις 41.700 ευρώ. Σημειώνεται ότι οι τιμές αυτές δεν περιλαμβάνουν τα έξοδα αποστολής.

Η δημοπρασία, με περίπου 400 συμμετοχές από 27 χώρες, προσέλκυσε το ενδιαφέρον συλλεκτών και μουσείων, αλλά και επενδυτικών εταιριών από τη Νέα Υόρκη και το Χονγκ Κονγκ, σύμφωνα με τους διοργανωτές της. Μπορούσε κανείς να αγοράσει από ολοκληρωμένα κοστούμια μέχρι καρέκλες σκηνοθετών, όπλα, σπαθιά, ακόμη και τις ταυτότητες των πρακτόρων Μόλντερ και Σκάλι από τη σειρά «X-Files» (περίπου 9.000 ευρώ έπιασε η κάθε μία).

Κάποια αντικείμενα πάντως, έμειναν απούλητα. Όπως δύο κοστούμια από την ταινία «Άλιεν εναντίον κυνηγού» του 2004 (φωτογραφίες κάτω). Η εκτιμώμενη αξία τους ήταν μεταξύ 23.000 και 70.000 ευρώ, αλλά δεν πλειοδότησε κανείς. Είναι ακόμη διαθέσιμα, αν ενδιαφέρεστε…

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider