Τα δικά της «Google Glass» βγάζει η Snapchat

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τα δικά της «Google Glass» βγάζει η Snapchat

Το δικό της βήμα στον χώρο των wearable devices κάνει η Snapchat, με τα Spectacles, τα γυαλιά ηλίου με ενσωματωμένη κάμερα για τη λήψη βίντεο, τα οποία ανακοίνωσε πως θα παρουσιάσει μέσα στην επόμενη εβδομάδα.

Όπως ανέφερε η εταιρεία το Σάββατο, ο περιορισμένος αριθμός γυαλιών, που θα κυκλοφορήσει αρχικά στο εμπόριο, θα κοστίζει 129,99 δολάρια.

Τα Spectacles θα κυκλοφορήσουν σε ένα μέγεθος και τρία χρώματα. Ο χρήστης θα μπορεί να πατήσει το κουμπί που βρίσκεται πάνω στο σκελετό των γυαλιών για να ξεκινήσει η εγγραφή του βίντεο, το οποίο θα διαρκεί έως και 10 δευτερόλεπτα, χρησιμοποιώντας τον ευρυγώνιο φακό των γυαλιών.

Το προϊόν αποτελεί την πρώτη προσπάθεια της δημοφιλούς εφαρμογής άμεσων μηνυμάτων σε ηλεκτρονικά είδη ευρείας κατανάλωσης. Η εταιρεία του Λος Άντζελες, η οποία αποτιμάται από τους επενδυτές το τρέχον έτος 18 δισ. δολάρια, διευκρίνισε μάλιστα ότι θα μετονομαστεί σε Snap Inc., όνομα που θα αντανακλά καλύτερα τις φιλοδοξίες της.

Όπως διευκρίνισε η Snap, τα Spectacles, θα τραβούν ένα βίντεο το οποίο θα μποτείτε να δείτε σε full screen Οθόνη κρατώντας το smartphone σας είτε κατακόρυφα είτε πλάγια. Επιπλέον η συσκευή θα περνά το βίντεο σας ασύρματα στο έξυπνο κινητό σας. Κατά κάποιο τρόπο η προσπάθεια της Snapchat στον κόσμο των γυαλιών είναι παρόμοια με αυτή των Google Glass, τα ευρέως γνωστα γυαλιά της Alphabet Inc.

Αξίζει να σημειωθεί πως η προσπάθεια της Snapchat στον κόσμο των wearables δεν είναι πρόσφατη, όπως διευκρίνισε ο Evan Spiegel, ο διευθύνων σύμβουλος και συνιδρυτής της Snapchat, έχει δοκιμάζει ένα πρωτότυπο των συγκεκριμένων γυαλιών ήδη από τις αρχές του 2015, σύμφωνα με όσα ανέφερε η Wall Street Journal την Παρασκευή. Η Snap δημοσίευσε ένα βίντεο στο YouTube για το νέο της gadget το οποίο αναμένεται να παρουσιάσει την ερχόμενη εβδομάδα στη Νέα Υόρκη.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider