Τα 11 πρόσωπα του iPhone ανά τα χρόνια

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τα 11 πρόσωπα του iPhone ανά τα χρόνια

Το νέο iPhone 7 της Apple που παρουσιάστηκε πριν από λίγες ημέρες δεν αποτελεί κάποια μεγάλη αναβάθμιση από την προηγούμενη έκδοση του δημοφιλούς κινητού, παρά τα βελτιωμένα χαρακτηριστικά και την έλλειψη βύσματος για ακουστικά.

Όμως, γενικά μιλώντας το iPhone άλλαξε τους όρους του παιχνιδιού στην κινητή τηλεφωνία. Βοήθησε την Apple στο να γίνει η εταιρεία με την μεγαλύτερη κεφαλαιοποίηση στον κόσμο και οδήγησε πολλά παραδοσιακά ονόματα της κινητής ουσιαστικά εκτός αγοράς με χαρακτηριστικά παραδείγματα την Blackberry και τη Nokia.

Η πρώτη παρουσίαση

Το πρώτο μοντέλο έκανε το ντεμπούτο του 2007 σηματοδοτώντας την έναρξη της εποχής των smartphones. Πριν από αυτό και άλλες συσκευές είχαν οθόνη αφής, καμία όμως δεν δούλευε τόσο καλά.

iPhone 3G

Τo iPhone παίρνει την πρώτη του αναβάθμιση με την τεχνολογία 3G να προσφέρει γρηγορότερη σύνδεση στο διαδίκτυο. Επίσης ξεκινά η λειτουργία του App Stοre που αναπτύσσει σημαντικά τις δυνατότητες της συσκευής.

iPhones 3GS

To iPhones 3GS που παρουσιάζεται το 2009 έχει ελάχιστες διαφορές από τον προκάτοχο του, προσφέροντας μόνο μικρή βελτίωση στην ταχύτητα λειτουργίας.

iPhone 4

To iPhone 4 που κάνει το ντεμπούτο του το 2010 είναι ριζικά ανασχεδιασμένο. Η κυκλοφορία του συνδέθηκε με το λεγόμενο «Antennagate» γιατί λόγω του σχεδιασμού του η κεραία έχανε την λήψη με αποτέλεσμα να τερματίζονται ξαφνικά κλήσεις.

iPhone 4S

To iPhone 4S έχει ελάχιστες διαφορές από το προηγούμενο μοντέλο. Με αυτό λύνονται τα προβλήματα στις κεραίες που αντιμετώπιζαν κάποιοι χρήστες και βελτιώνεται η απόδοση του κινητού.

iPhone 5

To iPhone 5 που τίθεται σε κυκλοφορία το 2012 σηματοδοτεί την μετακίνηση της Apple σε μεγαλύτερες οθόνες. Αποδεικνύεται μεγάλη επιτυχία και ανεβάζει κατά πολύ τα έσοδα της εταιρείας.

iPhone 5C και 5S

To iPhone 5S δεν προκαλεί καμία έκπληξη. Αυτό που τραβάει τα βλέμματα είναι το πιο οικονομικό μοντέλο 5C, το οποίο είναι σχεδιασμένο για να πουλήσει κυρίως σε αναδυόμενες αγορές, χωρίς όμως να έχει τελικά μεγάλη επιτυχία.

iPhone 6 και 6 Plus

Το ντεμπούτο του iPhone 6 και 6 Plus αποδεικνύεται η σωστή κίνηση στην σωστή στιγμή. Τα μεγαλύτερα smartphones κερδίζουν την καρδιά των πελατών στην Ασία και εκτοξεύουν την Apple στην κορυφή της κινεζικής αγοράς.

iPhone 6S

To iPhone 6S δεν αλλάζει πολλά. Είναι λίγο πιο γρήγορο και λίγο καλύτερο από το iPhone 6.

iPhone SE

Νωρίτερα φέτος η Apple προκάλεσε έκπληξη αναβιώνοντας το μέγεθος και το σχήμα του παλιού iPhone 5 στη μορφή του iPhone SE. Ένα φθηνότερο μοντέλο του δημοφιλούς κινητού που πουλάει πάρα πολύ καλά σε περιοχές όπως η Λατινική Αμερική αλλά δεν έχει καταφέρει να αντιστρέψει την πτώση των εσόδων της εταιρείας.

iPhone 7 και 7 Plus

To μέγεθος και το σχήμα του iPhone 7 είναι παρόμοιο με αυτό του προκατόχου του. Διαθέτει καλύτερη κάμερα, έχει καλύτερες επιδόσεις και διατίθεται χωρίς βύσμα για ακουστικά.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider