Startup ανταλλάζει λογαριασμούς με διαφημίσεις

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Startup ανταλλάζει λογαριασμούς με διαφημίσεις

Μια αυστραλιανή startup κάνει μια ενδιαφέρουσα πρόταση προς τους συνδρομητές κινητής τηλεφωνίας: Δείτε τις διαφημίσεις μας και εμείς θα μειώσουμε τον λογαριασμό σας.

Η εταιρεία, με την ονομασία Unlockd μετράει ήδη μισό εκατομμύριο πελάτες έχοντας κλείσει συμφωνία με δύο παρόχους κινητής τηλεφωνίας, οι οποίοι δίνουν έκπτωση στους συνδρομητές τους που δέχονται να βλέπουν διαφημίσεις όταν ξεκλειδώνουν το κινητό τους.

Στις ΗΠΑ, η Boost Mobile παρέχει έκπτωση 5 δολαρίων στους πελάτες της που χρησιμοποιούν την εν λόγω υπηρεσία. Η Unlockd λειτουργεί και στη Βρετανία μέσω της Tesco Mobile και σχεδιάζει να επεκταθεί σε άλλες πέντε χώρες μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου και σε επιπλέον επτά μέχρι τα τέλη του έτους.

Κάθε φορά που ο χρήστης της υπηρεσίας ξεκλειδώνει την οθόνη του κινητού βλέπει μια διαφήμιση σχετική με τα ενδιαφέροντα του αλλά και την τοποθεσία του. Η διαφήμιση μπορεί να κλείσει σχεδόν κατευθείαν, χωρίς να χρειάζεται να περάσουν κάποια δευτερόλεπτα. Υπολογίζεται ότι ο μέσος χρήστης της υπηρεσίας βλέπει 25 με 30 τέτοιες διαφημίσεις την ημέρα με αντάλλαγμα χαμηλότερο λογαριασμό τηλεφώνου.

«Παλιά ο κόσμος παρέδιδε εφημερίδες στα πόρτες των σπιτιών γιατί αυτό ήταν το πρώτο μέρος που πήγαινε ο κόσμος το πρωί», σημειώνει ο διευθύνων σύμβουλος της Unlockd, Matt Berimman. «Τώρα το πρώτο πράγμα που κάνει ο κάθε άνθρωπος όταν ξυπνάει είναι να κοιτάξει το κινητό του».

Τα έσοδα από τις διαφημίσεις μοιράζονται μεταξύ της Unlockd και του παρόχου κινητής τηλεφωνίας.

Με αυτό τον τρόπο η Unlockd μπαίνει σε αγορά της διαφήμισης σε κινητά στην οποία δραστηριοποιούνται πολλές άλλες τεχνολογικές εταιρείες όπως η Facebook και η Amazon. Πρόκειται για μια αγορά η οποία αναμένεται να υπερδιπλασιαστεί μέχρι το 2019 φτάνοντας παγκόσμίως τα 65,5 δισ. δολάρια.

Δεν είναι όμως η πρώτη φορά που κάποια εταιρεία προσπαθεί να λανσάρει ένα τέτοιο πρόγραμμα ανταλλαγής κόστους κινητής με διαφημίσεις. Το ίδιο είχε προσπαθήσει να κάνει και η Virgin Mobile πριν από μια δεκαετία, χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Οι υποστηρικτές της startup λένε πως αυτές οι εταιρείες ήταν μπροστά από τον καιρό τους, καθώς τώρα οι καταναλωτές έχουν γίνει πιο δεκτικοί στις διαφημίσεις, ειδικά αν αυτό σημαίνει ότι έτσι χρησιμοποιούν μια υπηρεσία δωρεάν ή πληρώνοντας λιγότερο.

Άλλη μια εταιρεία που χρησιμοποιεί παρόμοιο μοντέλο είναι η RingPlus, η οποία προσφέρει προγράμματα κινητής με έκπτωση ή και δωρεάν αλλά ζητά από τους χρήστες της να ακούν μια διαφήμιση κάθε φορά που πάνε να καλέσουν κάποιον αριθμό από το κινητό τους. Η εδρεύουσα στο Σικάγο εταιρεία κινητής CellNuvo δίνει δωρεάν χρόνο ομιλίας και μηνύματα στους πελάτες της που απαντούν σε ερωτηματολόγια ή βλέπουν κάποιες διαφημίσεις.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider