H Uber κυριαρχεί στις εφαρμογές ταξί

Viber Whatsapp Μοιράσου το
H Uber κυριαρχεί στις εφαρμογές ταξί

Καθώς η μάχη για τους χρήστες εφαρμογών ιδιωτικής μετακίνησης και ταξί φουντώνει, ένα στατιστικό στοιχείο αποκτά κρίσιμη σημασία: Η Uber κυριαρχεί σε 108 χώρες.

Το στοιχείο αυτό προκύπτει από έρευνα της εταιρείας SimilarWeb σχετικά με την χρήση εφαρμογών ταξί σε κινητά android κινητά σε 171 χώρες. Ο παρακάτω χάρτης δείχνει ότι η Uber, είναι ο κυρίαρχος παίχτης σε μεγάλα τμήματα της υφηλίου, συμπεριλαμβανομένης όλης της βορείου Αμερικής και μεγάλων τμημάτων της Ευρώπης, της Αφρικής και της Νοτίου Αμερικής.

H Uber έχει μεγάλο προβάδισμα στις ΗΠΑ με την εφαρμογή της να είναι εγκατεστημένη στο 21% των android συσκευών σε σύγκριση με το 3% της βασικής ανταγωνίστριας εταιρείας Lyft, σύμφωνα με την SimilarWeb. Η Αυστραλία είναι μια ακόμη δυνατή αγορά για την Uber με το 13% των κινητών Android να έχουν εγκατεστημένη την εφαρμογή της.

Η μια περιοχή που η Uber παλεύει να επικρατήσει είναι η Ασία, όπου οι τοπικοί ανταγωνιστές αντιστέκονται. Ειδικά στην Κίνα η εταιρεία φαίνεται να υποχωρεί καθώς όπως ανακοινώθηκε πριν από λίγες ημέρες η Uber θα πουλήσει τις δραστηριότητες της στη χώρα στην κινεζική Didi. Επίσης στην Ινδία η Uber έρχεται δεύτερη μετά την τοπική εταιρεία Ola Cabs η εφαρμογή της οποίας είναι εγκατεστημένη στο 20% των κινητών android της χώρας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider