Τα νέα Macbook Pro σχεδιάζει η Apple

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τα νέα Macbook Pro σχεδιάζει η Apple

Η Apple έχει ξεκινήσει την πρώτη μεγάλη αναβάθμιση της σειράς laptop Macbook Pro μετά από τέσσερα χρόνια, σύμφωνα με δηλώσεις ατόμων που γνωρίζουν το θέμα στο Bloomberg.

Το νέα notebooks θα είναι πιο λεπτά, πιο ελαφριά και θα περιλαμβάνουν μια λωρίδα οθόνης αφής για τα κουμπιά συστήματος. Ακόμη, θα διαθέτουν πιο δυνατές κάρτες γραφικών που θα ικανοποιούν ακόμη και τους gamers, δήλωσαν οι πηγές που ζήτησαν να μην κατονομαστούν. Οι νέοι υπολογιστές βρίσκονται στη διαδικασία ελέγχου αλλά δεν πρόκειται να παρουσιαστούν στην ειδική εκδήλωση που έχει οργανώσει η Apple στις 7 Σεπτεμβρίου, όπου και θα γίνει η παρουσίαση των νέων μοντέλων iPhone. Εκπρόσωπος της Apple αρνήθηκε να σχολιάσει τις πληροφορίες.

O συνιδρυτής της Apple, Steve Jobs θεωρούσε ότι τα tablets θα αντικαθιστούσαν τα laptops αποκαλώντας το iPad μια συσκευή για μετά την εποχή των PC. Ωστόσο προϊόντα όπως το MacBook Pro δείχνουν αντοχές στην αγορά. Οι πωλήσεις των Mac, που περιλαμβάνουν και τα MacBook Pro, αυξήθηκαν κατά 6% το προηγούμενο οικονομικό έτος φτάνοντας τα 25,5 δισ. δολάρια. Από την άλλη οι πωλήσεις των iPad έπεσαν κατά 23% στα 23,2 δισ. δολάρια.

Η αναβάθμιση της σειράς MacBook Pro στοχεύει στην αύξηση των πωλήσεων σε μια εποχή που οι καταναλωτές κάνουν περισσότερο καιρό για να αντικαταστήσουν τα iPad τους. Έρευνες της Apple έχουν δείξει ότι οι πελάτες αντικαθιστούν τα iPad του χονδρικά κάθε τρία χρόνια, ενώ αγοράζουν νέο iPhone κάθε 18 με 24 μήνες, σύμφωνα με πρόσωπο που γνωρίζει την στρατηγική της εταιρείας.

Το σημαντικότερο χαρακτηριστικό των νέων MacBook αφορά στην προσθήκη μια οθόνης αφής πάνω από το πληκτρολόγιο που θα αντικαταστήσει τα κουμπιά λειτουργιών (function keys). Τα «κουμπιά» της οθόνης αφής θα αλλάζουν ανάλογα με το πρόγραμμα που χρησιμοποιεί ο χρήστης. Αν για παράδειγμα έχει ανοιχτά τα iTunes στην οθόνη θα εμφανίζονται τα κουμπιά «play», «pause» και «stop», ενώ αν έχει ανοιχτό ένα πρόγραμμα επεξεργασίας κειμένου θα εμφανίζονται κουμπιά αντιγραφής και επικόλλησης.

Τα νέα μοντέλα θα είναι σχετικά πιο λεπτά από τα τωρινά, ενώ θα είναι διαθέσιμη και η επιλογή μοντέλου με καλύτερη κάρτα γραφικών για όσους θέλουν υψηλές αποδόσεις είτε για επαγγελματικούς λόγους είτε για παιχνίδια. H Apple θα χρησιμοποιήσει τις κάρτες γραφικών «Polaris» της AMD, οι οποίες είναι και αρκετά λεπτές για να χωρέσουν στα νέα μοντέλα. Δεν είναι γνωστό ποιανής εταιρείας επεξεργαστές θα έχουν, αν και τα τωρινά μοντέλα χρησιμοποιούν επεξεργαστές της Intel.

Σύμφωνα με ένας από τους ανθρώπους που γνωρίζουν τα σχέδια της Apple τα νέα μοντέλα θα διαθέτουν θύρες USB-C από τις οποίες μπορεί να γίνει μια σειρά λειτουργιών όπως φόρτιση, μεταφορά δεδομένων και σύνδεση με οθόνη. Επίσης η εταιρεία σκέφτεται να λανσάρει τους νέους φορητούς υπολογιστές σε διάφορα χρώματα όπως έχει κάνει με τα iPhone, τα iPad και το MacBook των 12 ιντσών.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider