«Ξεφουσκώνει» το Pokemon Go

Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Ξεφουσκώνει» το Pokemon Go

Σε χαμηλό τριών εβδομάδων υποχώρησαν οι μετοχές της Nintendo αφού το παιχνίδι-επιτυχία Pokemon Go έπεσε από την πρώτη θέση των εφαρμογών με τις περισσότερες λήψεις στην Ιαπωνία.

Το παιχνίδι που προκάλεσε αίσθηση παγκοσμίως υποχώρησε στην τέταρτη θέση των charts για τις συσκευές της Apple στην Ιαπωνία σύμφωνα με την εταιρεία ερευνών App Annie. «Πρόκειται για μια απότομη και μεγάλη πτώση», σχολιάζει ο Serkan Toto, ιδρυτής της εταιρείας συμβούλων Kantan Games προσθέτοντας ότι «ειδικά στην αγορά εφαρμογών της Ιαπωνίας υπάρχει μεγάλη απόσταση μεταξύ των πρώτων δύο και όλων των υπόλοιπων».

Η αντίδραση των μετοχών υπογραμμίζει τη δυσκολία των αναλυτών και των επενδυτών στο να εκτιμήσουν το αντίκτυπο του παιχνιδιού στα κέρδη της Nintendo. To Pokemon Go έγινε κοινωνικό φαινόμενο με τα πάρκα και τους δρόμους των πόλεων από τη Νέα Υόρκη στο Τόκιο να γεμίζουν από ανθρώπους που κυνηγούν εικονικά τέρατα τσέπης με τα κινητά τους τηλέφωνα. Ωστόσο, η Nintnedo δήλωσε ότι δεν αναμένει τεράστια ώθηση στα κέρδη της από την εφαρμογή, η οποία αναπτύχθηκε σε συνεργασία με την Pokemon Co. και την Niantic Inc. Ένα εξάρτημα που ονομάζεται Pokemon Go Plus, επίσης καθυστέρησε την περασμένη εβδομάδα.

Η Ιαπωνία ήταν η δεύτερη πιο προσοδοφόρα αγορά για εφαρμογές smartphone κατά το δεύτερο τρίμηνο, μετά τις ΗΠΑ, σύμφωνα με το App Annie. Το Pokemon Go εξακολουθεί να είναι η εφαρμογή με τις περισσότερες λήψεις στις ΗΠΑ τόσο στις συσκευές της Apple όσο και στα κινητά με Android. Παραμένει επίσης η πιο δημοφιλής εφαρμογή για Android συσκευές στην Ιαπωνία, σύμφωνα με τo App Annie.

Την θέση του Pokemon Go στα τσαρτς πήρε το Monster Strike της Mixi Inc. ενώ ακολουθούν το Puzzle & Dragons της GungHo Online Entertainment Inc και το Fate/Grand Order της Aniplex Inc.

Μια ενημέρωση για την εφαρμογή που έγινε διαθέσιμη το Σαββατοκύριακο έσβησε την εξέλιξη ορισμένων παιχτών σύμφωνα με την Telegraph. Μέσω του επίσημου λογαριασμού του παιχνιδιού αναγνωρίστηκε ότι κάποιοι χρήστες είχαν προβλήματα σύνδεσης, αλλά διαβεβαίωσε ότι η πρόοδος του παιχνιδιού παρέμεινε άθικτη.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider