«Γκολ» στα κέρδη της Adidas βάζει η Chelsea

Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Γκολ» στα κέρδη της Adidas βάζει η Chelsea

Σε αναθεώρηση των προοπτικών της για τέταρτη φορά μέσα στο 2016 προχώρησε η Adidas AG, μετά την ώθηση που έλαβε από το Euro 2016 αλλά και την πληρωμή λόγω της πρόωρης λήξης της χορηγίας και της συμφωνίας για προμήθεια αθλητικού εξοπλισμού που είχε συνάψει με την αγγλική Chelsea.

«Τα προσαρμοσμένα έσοδα ως προς τις συναλλαγματικές ισοτιμίες αναμένεται να αυξηθούν φέτος χάρη στους έφηβους», δήλωσε ο Adidas Πέμπτη. Η προηγούμενη πρόβλεψη της γερμανικής βιομηχανίας αθλητικών ειδών έκανε λόγο για αύξηση των προσαρμοσμένων ως προς το συνάλλαγμα πωλήσεων με ρυθμό 15%. Τα καθαρά κέρδη από τις συνεχιζόμενες δραστηριότητες αναμένεται πλέον να αυξηθούν έως και 39%, πλησιάζοντας το 1 δισ. ευρώ, σε σύγκριση τις προηγούμενες προβλέψεις για άνοδο 25%

Η μετοχή της Adidas σημείωσε αύξηση 5,3% στο χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης, αντιπροσωπεύοντας ένα άλμα της τάξης του 63% σε ετήσιο επίπεδο. Μέσα σε δύο χρόνια έχει καταφέρει να κάνει στροφή 180 μοιρών αν λάβει κανείς υπόψη του πως το 2014 η μετοχή της Adidas θεωρούνταν ως μια με τις χειρότερες αποδόσεις του χρηματιστηρίου της Φρανκφούρτης.

«Μάλιστα αυτή είναι η τέταρτη φορά που η Adidas αυξάνει τις προβλέψεις της για το τρέχον έτος, παρουσιάζοντας διπλάσια οργανική ανάπτυξη(21%) κατά το δεύτερο τρίμηνο από αυτή των βασικών ανταγωνιστών της, όπως η Nike Inc», δήλωσε ο Cedric Rossi, αναλυτής της Bryan Garnier & Co .

Η επιτυχημένη εταιρεία έκανε μια επιστροφή σε ρετρό μοντέλα παπουτσιών ίσως για να αποχαιρετήσει και τον Διευθύνοντα Σύμβουλό της, Herbert Hainer που ετοιμάζεται να παραδώσει τα ηνία στον διάδοχό του, Kasper Rorsted,πρώην επικεφαλής της Henkel AG, αυτό το φθινόπωρο.

«Κερδίζει μερίδιο αγοράς σε βάρος της Nike», ανέφερε ο Rossi. «Όλοι είναι 100% πεπεισμένοι ότι η ανάκαμψη της Adidas δεν είναι απλά επιτυχημένη, αλλά και βιώσιμη και για το μέλλον».

Τα λειτουργικά κέρδη το δεύτερο τρίμηνο αυξήθηκαν 77%, φτάνοντας τα 414 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της εταιρείας. Αύξηση 13% σημείωσαν και οι πωλήσεις της μέχρι στιγμής - η εταιρεία ανακοίνωσε πως θα προχωρήσει στη δημοσιοποίηση των συνολικών αποτελεσμάτων του δευτέρου τριμήνου στις 4 Αυγούστου.

Ο CEO, Hainer, υπονόησε πως θα υπάρξει διψήφια αύξηση των πωλήσεων σε όλες τις βασικές κατηγορίες προϊόντων και σε όλες τις περιοχές που δραστηριοποιείται η εταιρεία ενώ ανακοίνωσε ένα σχέδιο στρατηγικής προώθησης των πάνινων sneakers – που επεξεργάζεται εδώ και ενάμιση χρόνο- ώστε να καταφέρουν να μπουν γρήγορα στην παγκόσμια αγορά και οι πρακτικές μάρκετινγκ που ακολουθήθηκαν να αρχίσουν να αποδίδουν καρπούς.

Εφαλτήριο τόσο για την άνοδο όσο και για την προώθηση ήταν φυσικά το πρωτάθλημα Euro του φετινού καλοκαιριού στο οποίο πουλούσε φανέλες και άλλα στη Γερμανική αλλά και άλλες ομάδες.

Τα κέρδη του δεύτεορυ τριμήνου βέβαια βοηθήθηκαν κι από το σπάσιμο της προ εξαετίας συμφωνίας που είχε συνάψει με την Chelsea του Λονδίνου. Η επενδυτική τράπεζα Exane BNP Paribas υπολογίζει πως η πρόωρη πληρωμή προσέθεσε περί τα 70 εκατ. ευρώ στα λειτουργικά κέρδη της Adidas και περί τα 50 εκατ. ευρώ στα καθαρά έσοδά της.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider