Ξεχωριστές κρουαζιέρες για ...ακραία γούστα

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ξεχωριστές κρουαζιέρες για ...ακραία γούστα

Ένας από τους καλύτερους λόγους για να πάει κανείς κρουαζιέρα είναι για να δει μέρη που είναι δύσκολο να προσεγγιστούν από την ξηρά. Σκεφτείτε τα νορβηγικά φιόρδ ή τα μικροσκοπικά χωριά κατά μήκος του Ροδανού ποταμού που έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε στα καρτ ποστάλ. Πλέον, χάρη στην αύξηση των κρουαζιερόπλοιων και των θαλαμηγών αλλά και εξαιτίας του μειωμένου ενδιαφέροντος που παρατηρείται για την Καραϊβική και τις ευρωπαϊκές ριβιέρες - κυρίως λόγω του ιού Ζήκα και των μεγάλων προσφυγικών ροών – οργανώνονται κρουαζιέρες σε απίστευτα μέρη τα οποία είναι πρακτικά αδύνατο να επισκεφτεί κανείς με κάποιον άλλο τρόπο.



Πλεύστε στην Ανταρκτική





Τα δρομολόγια για την Ανταρκτική συχνά ξεκινούν από αλλά και καταλήγουν στην Αργεντινή. Η εταιρεία κρουαζιέρας Ponant διαφοροποιεί το συνηθισμένο σκηνικό προσφέροντας μια εκδρομή 22 ημερών κατά την οποία θα διασχίσετε τον Νότιο Ατλαντικό Ωκεανό και θα καταλήξετε στο Κέιπ Τάουν. Μετά από στάσεις στα νησιά Φώκλαντ και αφού απολαύσετε τις φάλαινες στη Θάλασσα της Νότιας Γεωργίας, (και των νήσων Sandwich στο νότιο Ατλαντικό Ωκεανό), το κρουαζιερόπλοιο των 122 καμπίνων, Le Lyrial, θα κατευθυνθεί προς μερικά νησιά που μέχρι χθες δεν υπήρχαν καν στον τουριστικό χάρτη, όπως το παραδισένιο Gough Island. Μια ένδειξη του πόσο απομακρυσμένες είναι οι περιοχές που θα επισκεφτείτε είναι το γεγονός πως ένα κοντινό νησί του Nightmare Island, που αποτελεί μια από τις στάσεις της συγκεκριμένης διαδρομής και βρίσκεται στο αρχιπέλαγος Tristan da Cunha, ονομάζεται Inaccessible Island (μη-προσβάσιμο νησί) μιας και βρίσκεται τόσο μακριά από την «πεπατημένη οδό». Όσο για το τι θα χρειαστεί να πάρετε μαζί σας, να ξέρετε πως ένα χοντρό αντιανεμικό μπουφάν συμπεριλαμβάνεται στην τιμή των 9.248 δολαρίων, οπότε μπορεί να παραληφθεί.

Πλωτό Σαφάρι στο Βόρνεο





Η εταιρεία Pandaw πραγματοποιεί μικρής κλίμακας ποταμίσιες κρουαζιέρες σε όλη την Ασία (από το Λάος έως την Κίνα) εδώ και πολλά χρόνια. Τον Φεβρουάριο υπόσχεται πως θα επιστρέψει σε ένα μέρος που αναγκάστηκε κάποτε να εγκαταλείψει κυρίως για να προστατευτούν οι τοπικοί οικότοποι από την καταστροφή. Ο λόγος για το Βόρνεο στο οποίο υπάρχει ένα από τα παλαιότερα τροπικά δάση στον κόσμο. Πλέον τα πλοία δεν θα διέρχονται από την πλευρά της Μαλαισίας αλλά θα κατευθύνονται προς την ινδονησιακή πλευρά του Βόρνεο (του τρίτου μεγαλύτερου νησιού στον κόσμο και του μεγαλύτερου νησιού της Ασίας το οποίο βρίσκεται βόρεια της Αυστραλίας, στη θαλάσσια περιοχή της Νοτιοανατολικής Ασίας και ανήκει ανήκει διοικητικά σε τρεις χώρες: Μπρουνέι και Μαλαισία στον βορρά, και Ινδονησία στον νότο). Το ποταμόπλοιο θα διασχίζει 700 μίλια του ποταμού Kapuas και οι ταξιδιώτες θα έχουν την ευκαιρία να παρατηρούν τους ουρακοτάγκους τις λεοπαρδάλεις και τους ρινόκερους της Σουμάτρας. Μάλιστα οι φυσιολάτρεις αποδεικνύονται πολυάριθμοι αφού τα πρώτα δρομολόγια είναι ήδη sold out.



Μια εκδρομή στο Βορειοδυτικό Πέρασμα της Αλάσκας





Όταν μιλάμε για αξεπέραστης ομορφιάς τοπία, το Βορειοδυτικό Πέρασμα, το οποίο εκτείνεται από την Αλάσκα έως την Νέα Υόρκη βρίσκεται στην κορυφή της λίστας. Η Crystal Cruises ξεκίνησε το παρθενικό της ταξίδι διάρκειας 32 ημερών ήδη από το περασμένο καλοκαίρι. Στη διαδρομή οι 1.000 επιβάτες έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τη ζωή στα πιο απομακρυσμένα χωριά αλιείας στην Αλάσκα, τις πολικές αρκούδες που ζουν στο Νούναβουτ του Καναδά καθώς και τα υπέροχα χάσκυ της Γροιλανδίας. Μπορείτε επίσης να επισκεφτείτε και το λιμάνι της Νέας Αγγλίας αλλά να πετάξετε με ελικόπτερο πάνω από τους παγετώνες στη Βερίγγειο Θάλασσα καθώς και να συζητήσετε με τους κατοίκους τις επιπτώσεις της υπερθέρμανσης του πλανήτη, αφού την γνωρίζουν από πρώτο χέρι.



Το πιο ασυνήθιστο River Cruise στην Ευρώπη





Έχετε ποτέ σκεφτεί την Σερβία ως προορισμό κορυαζιέρας; Πιθανώς όχι. Μια νέα διαδρομή του MS Victor Hugo μπορεί να σας κάνει να το ξανασκεφτείτε. Ξεκινάτε από την Κροατία, όπου μπορείτε να δείτε την όμορφη μπαρόκ πόλη της Βαράζντιν και το ιστορικό κέντρο της πόλης του Ζάγκρεμπ και να καταλήξετε στην υπέροχη Βουδαπέστη, στο αγαπημένο λιμάνι των κρουαζιερόπλοιων του ποταμού. Στο ενδιάμεσο θα έχετε την ευκαιρία να επισκεφτείτε τις μικρές πόλεις κατά μήκος του ποταμού Σάβα, ο οποίος συνδέει την Κροατία με τη Βοσνία και τη Σερβία. Εκεί, θα δείτε ένα μοναδικό μείγμα οθωμανικής, Αυστρο-ουγγρικής, και Σλαβικής αρχιτεκτονικής το οποίο συναντά κανείς αποκλειστικά στα Βαλκανια, και ιδιαίτερα στα περίτεχνα μονοπάτια και οχυρά που παρατηρούνται κατά μήκος της διαδρομής. Θα έχετε επίσης την ευκαιρία να γνωρίσετε τις λαογραφικές και μουσικές παραδόσεις των μικροσκοπικών χωριών που θα επισκεφτείτε. Μέχρι τη στιγμή που θα φτάσετε στο Βελιγράδι, το οποίο βρίσκεται στη συμβολή των ποταμών Σάβα και Δούναβη, θα αναρωτηθείτε γιατί δεν είχατε επισκεφτεί μέχρι χθες αυτή την συναρπαστική γωνιά του κόσμου.



Ταξιδέψτε στην Αρκτική με αυτούς που την ξέρουν καλύτερα από τον καθένα

Θα αισθανθείτε σαν ένας πραγματικός εξερευνητής όταν θα είστε ένας από τους λιγοστούς επιβάτες που θα βρεθείτε πάνω στο πλοίο Zodiac, για να παρακολουθήσετε τους θαλάσσιους ίππους και τους παγετώνες. Αλλά οι εκδρομές με συνοδό την Lindblad η οποία έχει συνδέσει το όνομά της με το National Geographic, δίνουν άλλη αίσθηση σε αυτό το επικό ταξίδι. Η υπεύθυνη του τομέα Jennifer Kingsley, η οποία εξειδικεύεται στην ανθρωπολογία στην Αρκτική υπόσχεται να προσφέρει μια βαθύτερη γνώση και κατανόηση της πολιτικής, των τεχνών και των παραδόσεων τις γωνιάς αυτής του κόσμου καθώς και τις προκλήσεις με τις οποίες έρχονται αντιμέτωποι όσοι αποφασίσουν να ζήσουν σε αυτή την άκρη της γης.

Στην ειδυλλιακή αγκαλιά της Μεσογείου

Εάν πάλι προτιμάτε οικείους προορισμούς με κοσμοπολίτικη φινέτσα στα φιλόξενα νερά της Ανατολικής Μεσογείου, μπορείτε να οργανώσετε μοναδικές διακοπές με σκάφος στην Ελλάδα, Τουρκία ή Κροατία, μέσω της Vyra.com, την πρώτη ελληνική πλατφόρμα online εκμίσθωσης σκαφών αναψυχής. Εξερευνήστε τα διαμάντια των Δαλματικών ακτών, ακολουθήστε μυθικές υδάτινες διαδρομές, νιώστε Ροβινσώνες σε απάτητες παραλίες του Ιονίου ή μοιραστείτε την αίγλη των stars στα κοσμοπολίτικα νησιά του Αιγαίου, οι επιλογές σταματούν εκεί που σταματούν οι επιθυμίες σας, καθώς η διαδρομή που θα ακολουθήσετε εξαρτάται εσάς. Για να επιλέξετε τις διακοπές με σκάφος, δε σημαίνει ότι πρέπει υποχρεωτικά να γνωρίζει κάποιος από την παρέα ιστιοπλοΐα καθώς η πλατφόρμα της Vyra.com, δίνει την δυνατότητα να προσλάβετε και έναν έμπειρο επαγγελματία skipper, που θα αναλάβει την ευθύνη της πλοήγησης του σκάφους στους προορισμούς τις επιλογής σας και είναι καλός γνώστης της περιοχής.

Επειδή ο Σεπτέμβρης στην Ελλάδα δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από την καλοκαιρία του Αυγούστου, επωφεληθείτε από τις αποκλειστικές προσφορές της Vyra.com και οργανώστε οικονομικές διακοπές με σκάφος το Σεπτέμβριο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider