Με νέες επενδύσεις αντιμετωπίζει η Samsung τον ανταγωνισμό

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Με νέες επενδύσεις αντιμετωπίζει η Samsung τον ανταγωνισμό

Νέες επενδύσεις σχεδιάζει η Samsung παίρνοντας ώθηση από τις βελτιωμένες επιδόσεις του Galaxy S7 που έβαλαν τέλος σε μια καθοδική πορεία δύο ετών για τις πωλήσεις κινητών της εταιρείας.

Σύμφωνα με αναλυτές που συμμετείχαν σε έρευνα του Bloomberg η Samsung θα επενδύσει περισσότερα από 5 δισ. δολάρια στην ανάπτυξη νέων οθονών και ημιαγωγών προκειμένου να αποφύγει τις αναταράξεις στην αγορά κινητής τηλεφωνίας. Η κίνηση αυτή αντικατοπτρίζει την αισιοδοξία της εταιρείας μετά από την επιτυχία του Galaxy S7 που οδήγησε την μετοχή της σε ράλι 17% φέτος.

Η εξέλιξη της Samsung σε τιτάνα των ηλεκτρονικών οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην δυνατότητά της να φτιάχνει τσιπάκια μνήμης και οθόνες για άλλους κατασκευαστές κινητών τηλεφώνων. Με τις πληροφορίες να θέλουν την νοτιοκορεάτικη εταιρεία να βρίσκεται σε συζητήσεις με την Apple για να την προμηθεύσει με οθόνες νέας γενιάς αλλά και να ετοιμάζει εύκαμπτες οθόνες, η Samsung μπορεί να χρησιμοποιήσει τα χρηματικά της διαθέσιμα που ξεπερνούν τα 60 δισ. δολάρια για να επεκτείνει το προβάδισμά της έναντι των ανταγωνιστών της.

«H μονάδα Smartphone της Samsung είχε επιτέλους μια ομαλή προσγείωση μετά από μια διαδρομή με πολλές αναταράξεις», σημειώνει ο Chung Chang Won, αναλυτής της Nomura Holdings. Σύμφωνα με τον ίδιο η εταιρεία θα αυξήσει τις δαπάνες της για μνήμες και οθόνες που «θα αποτελέσουν τους επόμενους τομείς ραγδαίας ανάπτυξης».

H Samsung θα ανακοινώσει τα προκαταρκτικά στοιχεία δεύτερου τριμήνου την Πέμπτη με τα χρηματικά διαθέσιμα να αναμένεται να αυξηθούν κατά 7% στα 6,4 δισ. δολάρια. Οι πωλήσεις αναμένεται να αυξηθούν κατά 4,9% στα 43,62 δισ. δολάρια περίπου. Ωστόσο με την αγορά smartphones να βρίσκεται σε καθοδική πορεία η εταιρεία θα πρέπει να επικεντρωθεί στις υπόλοιπους τομείς που δραστηριοποιείται καθώς οι ανταγωνιστές βγάζουν νέα προϊόντα.

«Η μονάδα κινητής πάει καλά αλλά παραμένει αμφίβολο το αν θα διατηρηθούν τα καλά αποτελέσματα τα επόμενα τρίμηνα καθώς οι ανταγωνιστές ετοιμάζουν νέες συσκευές», σημειώνει ο Lee Jae Yun, αναλυτής της Yuanta Securities.

O κορεάτικος τεχνολογικός γίγαντας δεν έχει φοβηθεί στο παρελθόν να προχωρήσει σε νέες επενδύσεις και να ανοίξεις νέα εργοστάσια ακόμη και σε άσχημες οικονομικές συνθήκες. Με αυτό τον τρόπο κατάφερε να αντιμετωπίσει τους ιάπωνες ανταγωνιστές και τους κινέζους κατασκευαστές και αναδειχθεί ως η κορυφαία εταιρεία της αγοράς.

Η εταιρεία βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στις οθόνες OLED, οι οποίες είναι πιο λεπτές, με εντονότερα χρώματα και με λιγότερες ενεργειακές απαιτήσεις από τις οθόνες υγρών κρυστάλλων. Η εταιρεία μπορεί να κυκλοφορήσει έως του χρόνου δύο νέα κινητά με εύκαμπτες οθόνες OLED, μια κίνηση που μπορεί να αυξήσει την πώληση εξαρτημάτων σε ανταγωνιστές όπως η Apple, δήλωσαν στο Bloomberg πηγές που γνωρίζουν τα σχέδια της εταιρείας.

Για να γίνει αυτό θα πρέπει να δημιουργηθούν νέα εργοστάσια και να επεκταθούν τα ήδη υπάρχοντα, το οποίο σημαίνει ότι η Samsung μπορεί να χρειαστεί να ξοδέψει έως και 13 δισ. δολάρια μόνο για τις οθόνες OLED, σύμφωνα με την εταιρεία HI Investment & Securities.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider