Ο τέλειος καφές κοστίζει… 3.500 δολάρια

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ο τέλειος καφές κοστίζει… 3.500 δολάρια

Τo πρώτο φλιτζάνι καφέ της ημέρας αποτελεί από μόνο του μια πρόκληση. Για να φτιαχτεί σωστά απαιτούνται ποιοτικά συστατικά, εξοπλισμό αλλά και μια αλληλουχία κινήσεων και υπολογισμών που για κάποιον που μόλις έχει ξυπνήσει μπορεί να αποδειχτεί μια ιδιαίτερα δύσκολη διαδικασία. Μπορεί κάποιος να περιπλανηθεί έξω στον κόσμο για να πιει καφέ σε πλαστικό ποτηράκι αλλά και αυτό είναι σπάνια η καλύτερη επιλογή.

Τα προβλήματα αυτά φιλοδοξεί να λύσει η μηχανή εσπρέσο Jura Z6, η οποία φτιάχνει γρήγορα, με ακρίβεια και –το βασικότερο- αυτόματα τον καφέ όπως ακριβώς τον θέλει ο κάτοχος της. Πλέον δεν χρειάζεται κάποιος να έχει γνώσει μπαρίστα για να απολαύσει τον τέλειο καφέ.

Η Jura δεν μοιάζει με καμία άλλη μηχανή εσπρέσο. Τοποθετημένη στο πάγκο της κουζίνας μοιάζει με ένα μικρό αρχιτεκτονικό δημιούργημα. Διαθέτει αλουμινένια όψη, ενώ η 2,4 λίτρων δεξαμενή νερού που βρίσκεται στο πλάι της μηχανής φωτίζεται από ένα μπλε φως. Κάτω από την φωτιζόμενη οθόνη ελέγχου βρίσκονται οι προσαρμόσιμες αντλίες που βγάζουν εσπρέσο, νερό, γάλα και ατμό στο φλιτζάνι.

Στην κορυφή της συσκευής βρίσκεται το κουτί που μπαίνουν οι κόκκοι καφέ, οι οποίοι κόβονται αυτόματα από τον ενσωματωμένο μύλο. Η ευμετάβλητη μονάδα παρασκευής, που μπορεί να υποδεχτεί από 5 έως 16 γραμμάρια καφέ προσαρμόζει ηλεκτρονικά την πίεση στην επιλεγμένη ποσότητα αλεσμένου καφέ.

Πριν ξεκινήσει η διαδικασία της παρασκευής, ο καφές βρέχεται από το ευφυές σύστημα προεκχύλισης Intelligent Pre-Brew Aroma System (I.P.B.A.S.). Αυτό προκαλεί διόγκωση των πόρων του καφέ και ξεκινάει την απελευθέρωση του αρώματος. Στη συνέχεια η διαδικασία της παλμώδους εκχύλισης Pulse Extraction Process (P.E.P.) επιτρέπει στο ζεστό νερό να πάλλεται μέσα από τον αλεσμένο καφέ και όχι απλά να ρέει, κάτι το οποίο απελευθερώνει περισσότερο άρωμα και φτιάχνει καλύτερη κρέμα.

Η συσκευή διαθέτει 10 διαφορετικές πιέσεις και τρεις διαφορετικές θερμοκρασίες. Αντίστοιχα η θερμοκρασία για το γάλα και το αφρόγαλα μπορεί να επιλεγεί και να προγραμματιστεί σε δέκα διαφορετικά επίπεδα ανάλογα τις προτιμήσεις του χρήστη. Μπορείτε να ρυθμίσετε αυτόματα την δόση και τη θερμοκρασία καφέ, νερού και γάλακτος και να σώσετε τις ρυθμίσεις. Έτσι αν εσείς προτιμάτε τον καφέ σας βαρύ και ζεστό ενώ ο/η σύντροφός σας προτιμά τον καφέ πιο κρύο με περισσότερο γάλα μπορείτε να προγραμματίσετε τις κατάλληλες δόσεις για τον καθένα.

Ένα ακόμη σημαντικό στοιχείο της μηχανής είναι η ταχύτητα της. Χρειάστηκε 94,2 δευτερόλεπτα από την στιγμή που άναψε η μηχανή για να φτιαχτεί ένα φλιτζάνι καφέ και αυτό περιελάμβανε και την ώρα που χρειάστηκε η μηχανή για ζεσταθεί και να αλέσει τον καφέ. Σίγουρα 3.500 δολάρια για μια μηχανή εσπρέσο φαίνονται πολλά. Αλλά η Jura Z6 αξίζει κάθε σεντ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider