Ρώσοι χάκερ επιτίθενται σε Trump και Clinton

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ρώσοι χάκερ επιτίθενται σε Trump και Clinton

Θύμα μαζικών κυβερνοεπιθέσεων έχουν πέσει οι δύο Αμερικανοί υποψήφιοι, Hillary Clinton και Donald Trump, από χάκερ που πιστεύεται ότι ενεργούν με εντολές των ρωσικών μυστικών υπηρεσιών.

Όπως αποκάλυψε η Εθνική Επιτροπή των Δημοκρατικών στις ΗΠΑ, χάκερ εισέβαλαν στους servers της, αποσπώντας απόρρητα στοιχεία της εκστρατείας της Clinton. Η εταιρεία κυβερνοασφάλειας CrowdStrike που ανέλαβε να αποκρούσει την επίθεση ισχυρίζεται ότι έχει στα χέρια της στοιχεία που συνδέουν τους χάκερ με τις ρωσικές μυστικές υπηρεσίες. Διευκρίνισε, μάλιστα, ότι οι εισβολείς απέσπασαν στοιχεία από την έρευνα που έχουν κάνει οι Δημοκρατικοί σχετικά με την εκστρατεία του Trump.

Το Σάββατο, ένας από τους χάκερ που εξαπολύουν εδώ και μήνες τις επιθέσεις στις δύο εκστρατείες, δημοσιοποίησε έγγραφα που υποτίθεται ότι περιέχουν προσωπικά και οικονομικά στοιχεία σχετικά με τους χορηγούς των Δημοκρατικών, αναλυτικά στοιχεία για τις χορηγίες και σημειώματα στρατηγικής της ομάδας που βρίσκεται πίσω από την υποψηφιότητα της Clinton.

Σύμφωνα με πηγή που έχει γνώση των ερευνών και την οποία επικαλείται το Bloomberg, έχουν αναφερθεί παραβιάσεις 4.000 λογαριασμών της Google που σχετίζονται με την προεκλογική κούρσα στις ΗΠΑ, το διάστημα από τον Οκτώβριο ως τον Μάιο. Οι εισβολείς έχουν βάλει στο στόχαστρο ολόκληρο το πολιτικό οικοδόμημα στις ΗΠΑ εν όψει των εκλογών, παραβιάζοντας λογαριασμούς σύμβουλων, πολιτικών, ιδρυμάτων, χορηγών, think tanks και ατόμων με πολιτική επιρροή.

Από τα στοιχεία που έχουν εξετάσει μέχρι στιγμής, οι αναλυτές θεωρούν ότι οι επιθέσεις συνδέονται με τις ρωσικές μυστικές υπηρεσίες, οι οποίες μάλιστα έχουν στεφτεί με απόλυτη επιτυχία κατορθώνοντας να αποσπάσουν σημαντικό αριθμό εκθέσεων, αναλύσεων πολιτικής, αλληλογραφίας και άλλων πληροφοριών στην προσπάθειά τους να «προβλέψουν» ποιος θα είναι ο επόμενος Αμερικανός πρόεδρος. Όπως εξηγεί ο John Prisco, διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας κυβερνοασφάλειας Rockville, «το να κατανοήσουν σε βάθος τον επόμενο πρόεδρος τν ΗΠΑ τους παρέχει την ασφάλεια ότι θα ξέρουν με ποιον έχουν να κάνουν».

Από τα «νύχια» των Ρώσων χάκερ δεν έχει γλιτώσει ούτε ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών, Donald Trump. Παρά τις επανειλημμένες επιθέσεις χάκερ σε παλαιότερες προεκλογικές εκστρατείες στις ΗΠΑ, τα πολικά κόμματα και οι υποψήφιοι δεν προστατεύονται επαρκώς από την κυβερνοαπειλή, καταγγέλλουν σύμβουλοι κυβερνοασφάλειας που δουλεύουν και για τους δύο υποψηφίους.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider