Νοικιάστε ένα Airbus A380 με 2,7 εκατ. δολάρια

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Νοικιάστε ένα Airbus A380 με 2,7 εκατ. δολάρια

Διαθέσιμο πλέον και προς ενοικίαση το μεγαλύτερο αεροσκάφος του κόσμου και μάλιστα με μεγάλη έκπτωση!

Ο λόγος για τα Airbus A380, τα οποία προσφέρονται πλέον προς ενοικίαση με έκπτωση της τάξης του 40%, στα επίπεδα των 2,7 εκατ. δολαρίων μηνιαίως, καθώς η γερμανική εταιρεία μακροχρόνιων μισθώσεων (leasing) Doric ψάχνει τρόπους να τονώσει τη ζήτηση για τα «μεταχειρισμένα» αεροσκάφη.

Η Doric βρίσκεται σε συζητήσεις με μια σειρά από πιθανούς ενδιαφερόμενους, για την εκμίσθωση ενός σημαντικού αριθμού των διώροφων και υπερπολυτελών αεροσκαφών, από το 2017 και ύστερα, όταν θα έχει ολοκληρωθεί η 10ετής εκμίσθωσή τους από τη Singapore Airlines και την Emirates.

Τα ανωτέρω αποκάλυψε, σε πρόσφατη συνέντευξή του, ο Sibylle Paehler, γενικός διευθυντής της Doric.

Στους ενδιαφερόμενους περιλαμβάνονται από μικρότερες αεροπορικές εταιρείες – που δεν είχαν ποτέ συμπεριλάβει στο στόλο τους ένα Airbus Α380 – μέχρι και εταιρείες που εξειδικεύονται σε κάθε είδους υπηρεσίες μισθώσεων.

«Κάθε εταιρεία ακολουθεί και υιοθετεί το δικό της επιχειρηματικό μοντέλο, επομένως κάθε πρόβλεψη για τη μελλοντική χρήση των Airbus A380 κρίνεται εξαιρετικά επισφαλής», σχολιάζει ο Paehler. «Κανείς δεν θέλει να… είναι πρώτος», προσθέτει, εξηγώντας πως η δημοφιλία του διώροφου αεροσκάφους των 550 θέσεων – στη μεταχειρισμένη του εκδοχή – δεν έχει ακόμη λάβει τη θέση που της αξίζει.

H Doric, αποφασισμένη να παράσχει κάθε είδους διευκόλυνση προς άπαντα ενδιαφερόμενο, είναι έτοιμη να παρέχει τα πρώτα πέντε αεροσκάφη A380, είτε όλα μαζί, είτε σε μικρότερες ομάδες των δύο ή τριών αεροσκαφών. Σίγουρα όμως δεν ενδιαφέρεται να εκμισθώσει στους ενδιαφερόμενους ένα και μόνο αεροσκάφος, δεδομένων των μεγάλων αποστάσεων που διανύουν τα Airbus A380.

Όπως επισημαίνει ο Paehler, αποδεκτή μπορεί να γίνει η εκμίσθωση των αεροσκαφών ακόμη και για πέντε χρόνια – ο συνηθισμένος χρόνος της εκμίσθωσης είναι τα 10 έτη – προκειμένου να ενισχυθεί το ενδιαφέρον.

Αξίζει εδώ να σημειωθεί πως ορισμένες εταιρείες έχουν αιτηθεί ακόμη και την αγορά ενός Airbus A380. Ωστόσο η Doric αναγνωρίζει πως θα δρέψει μεγαλύτερα οικονομικά οφέλη εάν διατηρήσει την «κυριότητα» των αεροσκαφών, παρά εάν τα πουλήσει. Ένα Α380 δεκαετίας μπορεί να πουληθεί, σήμερα, έναντι 100 εκατ. δολαρίων.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider