Μεγαλώνει η λίστα αναμονής για ένα «γυμνό δείπνο»

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μεγαλώνει η λίστα αναμονής για ένα «γυμνό δείπνο»

Κάποτε η έννοια της «επιστροφής στη φύση» στο δείπνο αποτυπωνόταν στον απλό τρόπο μαγειρέματος χωρίς πολλές φασαρίες. Σήμερα, το δείπνο «au naturel» σε όλα τα εστιατόρια από το Ηνωμένο Βασίλειο μέχρι την Αυστραλία και την Ιαπωνία, σημαίνει να γευματίζει κάποιος γυμνός. Και η ζήτηση για ένα τέτοιο γεύμα δείχνει να είναι αρκετά μεγάλη. Στο Λονδίνο το εστιατόριο γυμνιστών προσφέρει ωμό γεύμα πέντε πιάτων το οποίο κοστίζει 100 δολάρια και ήδη είχε 46.000 άτομα στη λίστα αναμονής προτού ανοίξει στις 11 Ιουνίου. Οι ιδιοκτήτες σχεδιάζουν ήδη να προσφέρουν τις ίδιες υπηρεσίες στη Γαλλία και τις ΗΠΑ.

Στη Μελβούρνη, το μπαρ-εστιατόριο Noble Experiment φιλοξένησε ένα νυχτερινό «γυμνό» event με δύο disc jockeys. Στο Τόκυο, τα εισιτήρια για να λάβει κάποιος μέρος στις «γυμνές» νύχτες στο The Armita τον επόμενο μήνα εξαντλήθηκαν και δεν θα υπάρξει δυνατότητα για επιπλέον άτομα. Ούτε στην αντίστοιχη εκδήλωση που απευθύνεται σε άτομα άνω των 60 ή εκείνη που αφορά μόνο σε άτομα που έχουν τατουάζ.

Ευτυχώς τουλάχιστον που δεν υπάρχουν πολλοί περιορισμοί στο εστιατόριο «Bunyadi» ή το «fundamental», το οποίο βρίσκεται σε μια μυστική τοποθεσία στο νότιο Λονδίνο.

Οι πελάτες αρχικά μαζεύονται σε ένα μπαρ και μετά μεταφέρονται σε ειδικά αποδυτήρια όπου προμηθεύονται και μια ρόμπα. Η θερμοκρασία στο χώρο είναι αρκετά υψηλή, σαν να βρίσκεται κανείς σε σάουνα.

Μόλις οι θαμώνες κάθονται στην αίθουσα του φαγητού, τους υποδέχεται το προσωπικό, το οποίο απαρτίζεται από άτομα νεαρής ηλικίας τα οποία φορούν εσώρουχα σε ζωηρά χρώματα και ένα στεφάνι από λουλούδια στους γοφούς. Στην αίθουσα υπάρχουν κεριά και τα τραπέζια διαχωρίζονται με μπαμπού χωρίσματα για περισσότερη ιδιωτικότητα.

Δεν είναι υποχρεωτικό να γδυθεί κάποιος για να γευματίσει σε αυτά τα εστιατόρια αν και οι περισσότεροι το κάνουν. Το περιβάλλον και ο φωτισμός δεν επιτρέπουν να διακρίνει κανείς και πολλά πράγματα. Τα κινητά τηλέφωνα απαγορεύονται και υπάρχει ειδικός χώρος για τους γυμνιστές-θαμώνες.

Στο μενού υπάρχουν και χορτοφαγικές και μη χορτοφαγικές επιλογές, οι οποίες είναι ως επί το πλείστον ωμές. Οι κρεατοφάγοι ξεκινούν με σαλάτα και συνεχίζουν με ωμό σολωμό, σαλάτα με φύκια με σπιρουλίνα, steak tartare με goji-berry και μους από βατόμουρα και καρύδα.

Οι χορτοφάγοι ξεκινούν με σπαράγγια, αλατισμένα αμύγδαλα, παστό κόκκινο κρεμμύδι και πεπόνι. Συνεχίζουν με λιαστή ντομάτα γεμιστή με ανθούς κολοκυθιού και κους-κους από κουνουπίδι αλλά και νιφάδες από φύκια.

Προφανώς και κάποιος δεν επισκέπτεται αυτό το εστιατόριο για το φαγητό του, ωστόσο τα πιάτα είναι αρκετά ισορροπημένα και γευστικά. Οι τιμές των κρασιών ξεκινούν από 5,60 λίρες το ποτήρι και φθάνουν μέχρι τις 37λίρες το μπουκάλι ενώ μια σαμπάνια Moet κοστίζει 68 λίρες.

Το Bunyadi ανήκει στην εταιρεία Lollipop, η οποία χαρακτηρίζεται από την προσφορά πρωτότυπων υπηρεσιών και έχει ιδρυθεί από τον Seb Lyall.

«Λανσάρουμε ένα συγκεκριμένο concept. Και αν αυτό δουλέψει θα το αναπτύξουμε», αναφέρει σχετικά ο Lyall.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider