Έφτασε το πιο high tech κρουαζιερόπλοιο του κόσμου

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Έφτασε το πιο high tech κρουαζιερόπλοιο του κόσμου

Ένα ρομπότ σε ρόλο bartender θα φτιάξει το κοκτέιλ σας, ενώ μπορείτε να θαυμάσετε την θέα του ωκεανού μέσα από υπερυψωμένη κρεμαστή γυάλινη κάψουλα. Για όσους αυτά ακούγονται λίγα να θυμούνται ότι μπορούν να ζήσουν μια την εμπειρία της ελεύθερης πτώσης στην θάλασσα μέσα όμως από ειδικό προσομοιωτή. Όλα τα προηγούμενα δεν είναι πλάνα βγαλμένα από την μεγάλη οθόνη. Είναι η εμπειρία που σας υπόσχεται να ζήσετε η Royal Caribbean Cruises Ltd. το «εξυπνότερο» πλοίο του κόσμου.



Το Ovation of the Seas, ένα πλοίο 1 δισ. δολαρίων της Royal Caribbean, το οποίο προσπαθεί να κερδίσει το δικό του μερίδιο στην ασιατική αγορά, την ταχύτερα αναπτυσσόμενη αγορά κρουαζιέρας στον κόσμο. Μάλιστα βρίσκεται ήδη μερικά βήματα μπροστά από τους υπόλοιπους αφού προσφέρει απολαύσεις υψηλής τεχνολογίας.

Ο όγκος των επιβατών κρουαζιέρας στην Ασία διπλασιάζεται τα τελευταία χρόνια – το 2014 έφτασε τα 1,4 εκατομμύρια από τις 775.000 που ήταν το 2012, σύμφωνα με την έκθεση της Διεθνούς Ένωσης Κρουαζιέρας. «Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η περιοχή του Ειρηνικού στην Ασία, από το Πεκίνο έως το Σίδνεϊ, αποτελεί σήμερα την ταχύτερα αναπτυσσόμενη αγορά κρουαζιέρας» αναφέρει ο Gavin Smith, αντιπρόεδρος του της Royal Caribbean International.



Και το μερίδιο αυτό αναμένεται να αυξηθεί αφού στον στόλο της προστίθενται εντυπωσιακά κρουαζιερόπλοια όπως το προαναφερθέν. Το γερμανικής κατασκευής κρουαζιεροπλοίo, φτάνει τα 1.141 πόδια, κι έχει το τριπλάσιο μήκος από ένα γήπεδο ποδοσφαίρου. Επιπλέον είναι hgh tech.

Οι ταξιδιώτες που θα προσεγγίσουν το μπαρ του πλοίου θα συνομιλήσουν με ένα «βιονικό mixologists», δηλαδή με ρομποτικούς βραχίονες οι οποίο μπορούν να φτιάξουn δύο κοκτέιλ στο λεπτό για περισσότερους από τους 4.900 επιβάτες όπου το πλοίο μπορεί να μεταφέρει.

Επιπλέον μπορούν να δοκιμάσουν την πρώτη στον κόσμο προσομοιωμένη εμπειρία ελεύθερης πτώσης με αλεξίπτωτο στη θάλασσα καθώς ακι να αθληθούν στο μεγαλύτερο κλειστό αθλητικό και ψυχαγωγικό γήπεδο εντός πλοίου. Το υπερπολυτελές κρουαζιερόπλοιο διαθέτει 2090 δωμάτια, εκ των οποίων τα 1.571 έχουν μπαλκόνι, ενώ οι εσωτερικές καμπίνες είναι εξοπλισμένες με τεράστιες τηλεόρασεις Full HD οι οποίες χρησιμεύουν ως εικονικά μπαλκόνια προβάλλοντας σε real time την θέα του ωκεανού. Σε περίπτωση δε που κάποιος επιβάτης δεν αρκεστεί σε αυτά μπορεί να απολαύσει την πανοραμική θέα, μέσα από την γυάλινη κάψουλα η οποία υψώνεται και περιστρέφεται 360 μοίρες πάνω από τη θάλασσα.



Στα πλεονεκτήματα του πλοίου προστίθεται και η σύνδεση Wi-Fi, η οποία προσφέρεται 24 ώρες, 7 ημέρες την εβδομάδα και έχει αντίστοιχες ταχύτητες με τις αντίστοιχες συνδέσεις της ξηράς, όπως διευκρινίζει η εταιρεία.Το Ovation of the Seas είναι επίσης εξοπλισμένο με συσκευές εξοικονόμησης ενέργειας και ένα υπερσύγχρονο σύστημα καθαρισμού λυμάτων.

Η Σιγκαπούρη, η οποία φιλοδοξεί να μετατραπεί σε κόμβο κρουαζιέρας για την Νοτιοανατολική Ασία, έχει αυξήσει την επιβατική της κίνηση κατά 14% την προηγούμενη χρονιά, σύμφωνα με το Συμβούλιο Τουρισμού της Σιγκαπούρης.



«Μέσα στα επόμενα τρία με τέσσερα χρόνια, είμαστε αρκετά αισιόδοξοι ότι θα μπορούσαμε να δούμε μια αύξηση 5% έως 8% του ετήσιου ρυθμού ανάπτυξης της ναυτιλιακής βιομηχανίας στη Σιγκαπούρη», δήλωσε η Annie Chang, διευθύντρια της Cruise Development της τουριστικής υπηρεσίας της πόλης.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider