Εύκαμπτα κινητά-έκπληξη ετοιμάζει η Samsung

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Εύκαμπτα κινητά-έκπληξη ετοιμάζει η Samsung

Την κυκλοφορία δύο νέων μοντέλων smartphone τα οποία θα διαθέτουν εύκαμπτες οθόνες, εξετάζει η Samsung Electronics Co, σύμφωνα με πηγές. Μάλιστα το ένα μοντέλο δεν θα είναι απλά εύκαμπτο αλλά θα διπλώνει και στη μέση σαν τις συσκευασίες των προϊόντων καλλυντικών. Όσο για το δεύτερο μοντέλο της Samsung θα έχει οθόνη 5 ιντσών όταν χρησιμοποιείται ως τηλεφωνική συσκευή ενώ θα υπάρχει δυνατότητα επέκτασης της έως και 8 ίντσες, όπως ένα tablet.

Οι συσκευές που χρησιμοποιούν τεχνολογία OLED αναμένεται να παρουσιαστούν το συντομότερο στις αρχές του 2017, συμπληρώνουν πηγές που γνωρίζουν το θέμα και οι οποίες ζήτησαν να μην κατονομαστούν. Οι νέες συσκευές ίσως καταφέρουν να χαρίσουν στην εταιρεία το προβάδισμα έναντι των νέων iPhones της Apple Inc.

Η Samsung, ο μεγαλύτερος προμηθευτής των OLED πάνελ για προϊόντα κινητής τηλεφωνίας, υπήρξε πρωτοπόρα στην ανάπτυξη νέων μορφών οθονών για τα smartphones Edge. Χρησιμοποιώντας την νέα προηγμένη τεχνολογία μάλιστα κατάφερε να κερδίσει αρκετούς φανατικούς πελάτες της Apple, ενισχύοντας έτσι τα κέρδη της, τα οποία διολισθαίνουν τα δύο τελευταία χρόνια.

«Εάν η Samsung καταφέρει να δημιουργήσει ένα καλό προϊόν με εύκαπτη οθόνη θα μπορούσε να αλλάξει τους κανόνες του παιχνιδιού οι οποίοι παραμένουν σταθεροί τα τελευταία χρόνια», δηλώνει ο Lee Seung Woo, αναλυτής της ΙΒΚ Securities Co στη Σεούλ. «Το να γίνει αυτό μέσα στο επόμενο έτος είναι ένα πιθανό σενάριο δεδομένου ότι το μεγαλύτερο εμπόδιο που σχετιζόταν με το πως τα πλαστικά θα γίνουν ανθεκτικότερα, μοιάζει να έχει ήδη ξεπεραστεί» συμπληρώνει.

Οι μετοχές της Samsung κατέγραψαν άνοδο 1,5% στη Σεούλ, διευρύνοντας τα κέρδη του τρέχοντος έτους έως και 11%. Οι προμηθευτές της Samsung κερδίζουν εξίσου έδαφος. Η V Technology Co, η οποία αποτελεί το δεύτερο μεγαλύτερο προμηθευτή της εταιρείας, σύμφωνα με τα στοιχεία του Bloomberg, σκαρφάλωσε κατά 15% , φτάνοντας τα 9.270 γιεν, στο χρηματιστήριο του Τόκιο. Η Murata Manufacturing Co. σημείωσε αύξηση 4,7% ενώ η Screen Holdings Co. αντέστρεψε την χασούρα που σημείωσε στην αρχή της χρονιάς, κλείνοντας αρκετά υψηλότερα.

Ο σχεδιασμός των νέων προϊόντων έχει την κωδική ονομασία «Projec Valley». Η εταιρεία μάλιστα είναι πιθανό να κάνει τα αποκαλυπτήρια του ενός ή και των δύο μοντέλων τον Φεβρουάριο, κατά την διάρκεια του Mobile World Congress 2017 στη Βαρκελώνη. Εάν αυτό το χρονοδιάγραμμα εφαρμοστεί η εταιρεία θα κερδίσει το προβάδισμα έναντι της Apple η οποία αναμένεται να παρουσιάσει το νέο iPhone OLED οθόνες αργότερα μέσα στο επόμενο έτος.

Η εταιρεία μάλιστα δεν σκοπεύει να δώσει στα νέα μοντέλο το όνομα της μέχρι σήμερα ναυαρχίδας της, δηλαδή Galaxy S. Όπως αναφέρουν οι πηγές τα νέα μοντέλα μπορεί να ονομαστούν «Note 7», αν και η ίδια η Samsung αρνήθηκε να σχολιάσει τις πληροφορίες που ήρθαν στο φως.

Με την χρήση των OLED οθονών στις συσκευές της, η Samsung υπολογίζει να κερδίσει ένα νέο μερίδιο αγοράς. Οι οθόνες είναι λεπτότερες, έχουν φωτεινότερα χρώματα και καταναλώνουν λιγότερη ενέργεια, τουτέστιν μπαταρία, από αυτές που χρησιμοποιούνται στα πιο πρόσφατα smartphones.

Παρόλο που ένα παρόμοιο αναδιπλούμενο μοντέλο με τέτοιου τύπου οθόνη έχει παρουσιάσει σε βίντεο και η εταιρεία Suwon, της Νότιας Κορέας ποτέ δεν έβγαλε την συσκευή στο εμπόριο. Όπως αποδεικνύεται ο αντιπρόεδρος της Samsung Lee Jae Yong κάνει όλο και περισσότερες κινήσεις στον τομέα των κινητών τηλεφώνων την ώρα που η αγορά επιβραδύνεται με στόχο να αντισταθμίσει τις απώλειες.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει και το γεγονός πως η Samsung, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, βρίσκεται σε συνομιλίες με την Apple για την προμήθεια των OLED οθονών. Να υπενθυμίσουμε η Samsung υπήρξε ένας από τους μεγαλύτερους προμηθευτές της Apple σε τσιπ μέχρι οι εταιρείες ξεκινήσουν εκατέρωθεν τις μηνύσεις το 2011 για παραβιάσεις διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider