To Warcraft θα σπάσει τα ταμεία των κινεζικών σινεμά

Viber Whatsapp Μοιράσου το
To Warcraft θα σπάσει τα ταμεία των κινεζικών σινεμά

Η μεταφορά του δημοφιλούς online παιχνιδιού, «World of Warcraft» στη μεγάλη οθόνη, αναμένεται να αποτελέσει ένα από τα μεγαλύτερα blockbuster του κινεζικού κινηματογράφου, κι όχι μόνο, και σίγουρα πολύ μεγαλύτερο από το τελευταίο «Star Wars», το οποίο δεν υποδέχτηκαν και τόσο θερμά οι κινέζοι.

Η ταινία, η οποία αποτελεί μια συμπαραγωγή της Legendary Entertainment του δισεκατομμυριούχου Wang Jianlin και του γίγαντα του Gaming, την Tencent Holdings Ltd., αναμένεται να αποφέρει έως και 2 δις. γιουάν (305 εκατ. δολάρια) από τις πωλήσεις εισιτηρίων στην πρεμιέρα της Τετάρτης, σύμφωνα με τον αναλυτή Richard Huang της Nomura Holdings Inc.

Οι επιδόσεις αναμένονται πολύ καλύτερες από το «Star Wars: The Force Awakens» της Walt Disney Co., την ταινία με τις υψηλότερες εισπράξεις στις ΗΠΑ τη χρονιά που πέρασε η οποία δεν μπόρεσε να αναπαράξει αντίστοιχη επιτυχία και στην κινεζική αγορά όταν παίχτηκε τον Ιανουάριο.

Η προβολή του «Warcraft» της Nomura αναμένεται να έρθει δεύτερη σε εισπράξεις στην κινεζική αγορά μετά την ρομαντική κωμωδία «The Mermaid» που σημείωσε ρεκόρ εισιτηρίων στο κινεζικό box office φέτος. Η πορεία της μάλιστα αναμένεται να συμβάλλει στον να εκτιμηθούν ακριβέστερα οι προτιμήσεις των κινέζων σινεφίλ, οι οποίοι αποτελούν μια μεγάλη αγορά στην οποία στρέφει το ενδιαφέρον του το Χόλιγουντ.

Βέβαια η δημοσιότητα που έχει πάρει η κυκλοφορία της ταινίας οφείλεται σίγουρα και στην δημοφιλία του παιχνιδιού «World of Warcraft» της Activision Blizzard στην Κίνα – οι φανατικοί παίκτες εκτιμούνται στα 10 εκατ.

«Λαμβάνοντας υπόψη την εξοικείωσή τους με το παιχνίδι, η πλοκή θα έχει μεγάλη απήχηση σε όσους κινέζους παρακολουθήσουν την ταινία» αναφέρει ο Huang. «Αξίζει να σκεφτούμε πως οι περισσότεροι Κινέζοι δεν ήταν το ίδιο εξοικειωμένοι με το Star Wars ». Από τα 100 εκατομμύρια των οπαδών του «World of Warcraft» ανά τον κόσμο, τουλάχιστον το 10% προέρχεται από την Κίνα, σύμφωνα με GF Securities.

Η δημοτικότητα μάλιστα του παιχνιδιού συνέβαλε στο να βρεθεί και κινεζική χρηματοδότηση για την ταινία. Εκτός από την συμμετοχή της Wang Legendary - έτοιμη να αποτελέσει μέρος της Wang Wanda Cinema Line Co - και της Tencent, η ταινία έχει συμπεριλάβει και τον κινεζικό γίγαντα της ψυχαγωγίας Huayi Brothers Media Corp. μεταξύ των επενδυτών της. Να σημειωθεί ότι οι Wanda Companies σημείωσαν άνοδο 3,5% στην συνεδρίαση του χρηματιστηρίου της Shenzhen την Τρίτη.

Από τις κινεζικές εταιρείες που επένδυσαν στην παραγωγή, εκείνη που θα επωφεληθεί περισσότερο αν η νέα ταινία καταφέρει να σπάσει τα ταμεία, είναι η Wang. Εκτός από την δόξα που θα αποκτήσει ως συμπαραγωγός, η Wanda Cinemas θα κρατήσει πιθανότατα το 50% από τις πωλήσεις εισιτηρίων στα κινεζικά σινεμά, συν ένα 5-7% από την διανομή, σύμφωνα με την Everbright Securities Co.

Αν και το «Star Wars» δεν κατάφερε να μετατραπεί σε υπερπαραγωγή για την κινεζική αγορά, άλλες ταινίες της Disney έχουν πάει πολύ καλά φέτος. To «The Jungle Book» και h «Zootopia» βρίσκονται στις επτά πρώτες θέσεις από άποψη εισιτηρίων, σύμφωνα με Entgroup. Το «Warcraft» μετρά ήδη 141 εκατ. γιουάν από την προπώληση των εισιτηρίων, σύμφωνα με την εταιρεία διανομής Entgroup.Η πρεμιέρα της ταινίας στις ΗΠΑ είναι την Παρασκευή.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider