Ροκανίζουν το θρόνο της Apple

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ροκανίζουν το θρόνο της Apple

Καθώς η Apple προσπαθεί να ανακάμψει από τα μειωμένα έσοδα που ανακοίνωσε για πρώτη φορά μετά από 51 τρίμηνα λόγω των λιγότερων πωλήσεων iPhone, o επικεφαλής της ανταγωνίστριας της, Huawei Technologies βλέπει τα έσοδα από τις πωλήσεις συσκευών της εταιρείας του να αυξάνονται κατά 50% φτάνοντας τα 30 δισ. δολάρια φέτος. Για να το πετύχει αυτό χρησιμοποιεί τεχνάσματα κατευθείαν από το εγχειρίδιο της Apple και ρίχνει το βάρος στις εφαρμογές.

«Το ιδιαίτερο πλεονέκτημα της Apple ήταν το δικό της οικοσύστημα … μπορούμε να μάθουμε από την Apple και να προσελκύσουμε γύρω μας προγραμματιστές που θα φτιάχνουν εφαρμογές για τα κινητά μας», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της κινεζικής εταιρείας, Guo Ping κατά τη διάρκεια συνέντευξης του στις Βρυξέλλες.

Παρότι ο ρυθμός αύξησης πωλήσεων συσκευών (smartphones, tablets, smartwatches) μειώνεται, ο Guo Ping θεωρεί ότι θα μπορέσει να τραβήξει τους χρήστες μακριά από την Apple και την Samsung για να κατακτήσει την κορυφή της αγοράς. «Το πόσο καιρό θα χρειαστούμε για να γίνουμε νούμερο ένα εξαρτάται από το πόσο καιρό θα χρειαστεί για να πείσουμε τον κόσμο να αλλάξει από το iPhone στο Huawei P9», δήλωσε ο Guo. «H Apple καθυστερεί να επιτύχει το επόμενο τεχνολογικό άλμα και αυτό αφήνει χώρο στην Huawei να επιτύχει το επόμενο άλμα».

Οι πωλήσεις των συσκευών της κινεζικής εταιρείας αυξήθηκαν πέρσι κατά 73% στα 20 δισ. δολάρια. Ο συνολικός τζίρος της εταιρείας που κατασκευάζει και πουλάει εξοπλισμό δικτύων (routers κ.α.) έφτασε τα 61 δισ. δολάρια το 2015. Ο Guo δήλωσε ότι η εταιρεία στοχεύει να ενισχύσει το brand της και για αυτό το λόγο ξόδεψε πέρσι 9,2 δισ. δολάρια στην έρευνα και ανάπτυξη τεχνολογιών.

Ακόμη ξεκίνησε ένα πλάνο υποστήριξης προγραμματιστών για να αναπτύξουν εφαρμογές ειδικά για την πλατφόρμα της, ύψους 1 δισ. δολαρίων.

Για να κατακτήσει το στέμμα του πρώτου κατασκευαστή smartphone στον κόσμο, η Huawei θα πρέπει να ξεπεράσει και την Samsung, που είναι αυτή τη στιγμή το νούμερο ένα στην αγορά. Η εταιρεία σκοπεύει να εκθρονίσει την Apple και την Samsung από την κορυφή μέσα στην επόμενη πενταετία όπως δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος υπηρεσιών λιανικής της Huawei, Richard Yu.

Στόχος της εταιρείας είναι να κατακτήσει μερίδιο αγοράς 25% παγκοσμίως. Σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία του δεύτερου τριμήνου του 2015, η Samsung ελέγχει το 25% της παγκόσμιας αγοράς, η Apple το 14% και η Huawei το 9%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider